Neviem či existuje aj nejaké lampove 10-15w akustické kombo.. Ak áno, čo by ste mi radili za rozumnú cenu?
Ak nie, tak ma vyvedte z omylu.. A napravte na správnu cestu.. Moc Ďakujem
Jen pro pořádek, ono s těmi lampami v 60. letech to nemusí být úplně pravda. V půlce 60. let byla velká móda nástupu tranzistorových aparátů. Objevily se v produkci VOX, v USA např. Randall nebo Acoustic. Třeba Santana na Woodstocku hraje přes tranzistorový Acoustic. Takže kdo ví, jak to bylo s tou amplifikací. Nejspíš se opravdu zvučilo mikrofonem, nabídka snímačů v té době byla dost omezená. Lennon ale s elmg. snímačem na akustice opravdu mohl hrát nejspíš do lampového VOXe, nebo v pozdější éře Beatles nejspíš do nějakého Blackface nebo spíš Silverface Fendera.džetro píše: 9.07.2022 17:28 Asi bych se vrátil trochu na zem, pisatel chce něco na doma tak nejspíš sáhne po běžné produkci. To co popisuješ už je top strop pro fajnšmekry, sám jsem o lampových aparátech na akustiku dosud nevěděl. V 60 letech hrál Dylan na mikrofon a pak přešel na elektrickou kytaru, Neil Young v roce 1975 s hlasitým The Band na mikrofon, měli jen dvě možnosti, buď ten mikrofon nebo magnetický snímač a lampu, hrálo to asi nahlas ale ne dobře. Sám jsem zažil před lety na Blues Alive mé oblíbence Cephas&Wiggins, skvělý fingerstyle kytarista, s kolegou jsme je poslouchali v autě a čekali přes co bude hrát, Cephas přišel bodl akustiku do Twin reverba zvuk příšerný ale blues skvělé, po chvíli si na to člověk zvykl. Líbilo se mi že to neřešil.
Abychom vrátili diskusi tam kam patří:johnyq1752 píše: 8.07.2022 9:24 Zdravíčko, prosím vás, aké vybrať akustické kombo na domáce hranie? Nie som začiatočník, plánujem si k tomu neskôr kúpiť aj loop a časom si možno aj niečo nahrávať.. Po osmich rokoch som sa vrátil k hraniu, ale co sa týka techniky pre akustiku, som úplny laik..
Neviem či existuje aj nejaké lampove 10-15w akustické kombo.. Ak áno, čo by ste mi radili za rozumnú cenu?
Ak nie, tak ma vyvedte z omylu.. A napravte na správnu cestu.. Moc Ďakujem![]()