Zdravím, mám připojený mikrofon do mix. pultu neomix-202, který je zapojeny do zvukové karty lexicon alpha, který je následně zapojen do PC.
Všechno normálně fungovalo asi 5 hodin, ale teď zničeho nic se mix. pultu rozsvítí všechny kontrolky, cca na 3 vteřiny a během toho nesnímá ani mikrofon. Pak zhasnou a na 2-3 minuty vše funguje normálně.
Dokázal by mi někdo poradit co s tím??
Děkuji
Mix. pult, neomix202
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mix. pult, neomix202
Kontrolkami jsou myšleno všechny CLIP indikátory na šavlích a celý soundbar na main mixu? Jaký máš mikrofon, kondenzátorový? Je to obyčejný analogový mixpult, tam není nic, co by mělo v běžném stavu generovat takovou divnou chybu.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Kratkodoby vypadek napajeni (vadny napajeci kabel, konektor...). Jen hadam, tenhle pult neznam.Hendrek píše: 20.07.2022 5:24 Je to obyčejný analogový mixpult, tam není nic, co by mělo v běžném stavu generovat takovou divnou chybu.
Hraju výhradně na šrot.
Ano, rozsvítí se všechny CLIPY a celý main. Mikrofon mám kondenzátorový Apex435B.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Podle mne spíše naopak nějaký zkrat (výpadek napájení by způsobil naopak zhasnutí).
Možná zkusit hledat příčinu zkratu, jak píše Abu, např. v kabelu, atd. Může být i v mikrofonním kabelu, kde je phantomové napájení. Vyzkoušej pro začátek jiný kabel, jiný mikrofon. Pokud to bude dělat i nadále, je porucha někde v mixu.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme jsem o myslel tak, ze ledky se rozsviti PO TOM co se napajeni opet obnovi 
Hraju výhradně na šrot.