A/ A+B switch
Re: A/ A+B switch
Jasný díky za ujasnění. Takže případný řešení je buď krabička která otáčí fázi, nebo si upravím repro kabel.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
mysli taky na to že efekty ti v tom můžou taky udělat bordel,jestli bude mít každý aparát své, je pohodlnější mít přepínač v pedalboardu
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
efekty stejné, jen jiné zesilovače
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Nevim jak moc je to věrohodný, ale tady je seznam různejch pedálů co fázi přehazujou: https://www.thegearpage.net/board/index ... se.796444/
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Zajímavé, každopádně řetězec bude pro oba zesilovače vždy stejný. Jak před preampem, tak ve smyčce.
Jo tomu rozumim, ale jak jsem psal, tak (mně) z nepochopitelnýho důvodu ty zesilovače v různejch fázích na nahrávce hrajou buď hůř, nebo líp. Tak jestli nemáš v cestě něco ze seznamu, co by ten zvuk mohlo otočit a případně degradovat/upgradovat.
Například mám SHO a neslyším nějaké zhoršení zvuku.
Není problém přímo v tvém "otáčeči" fází?
Není problém přímo v tvém "otáčeči" fází?
Možná tam problém je, ale prostě během hry to člověk nezaznamená. Až na nahrávce jde pak poznat že jedno je prostě lepší.
Vtipné
- Zkoušel jsi hrát na oba aparáty najednou a přepínat? Je ta změna velká? Je větší než když se postavíš jinam v místnosti? Nebo když jeden z aparátů pootočíš?
Řešit stejnou fázi má smysl, pokud oba aparáty pouštíš do různých repro v jedné bedně. Nebo když stojíš v bezdozvukové místnosti a máš aparáty v přesně stejné vzdálenosti a nahráváš společným mikrofonem. Pokud ani jedno z toho není tvůj případ tak jenom to, že stojíš v různé vzdálenosti od beden ti fázi v uchu posouvá. Nehledě na množství odrazů a interferencí v místnosti.
- To, že tvůj přepínač ABY mění zvuk je proto, že aby se fáze otočila, přidá se jeden zesilovací stupeň nebo se použije jiné zapojení předzesilovače. Tohle chtě nechtě lehce zvuk pozmění. Stejně jako různé buffery různě ovlivňují zvuk i když by "neměly". Navíc tvoje krabička je True bypass. To znamená že někdy jede úplně bez bufferu, někdy s bufferem a někdy s bufferem otáčejícím fázi.
Když hraju na oba zároveň a měl jsem třeba kombinaci JSX + Savage, tak jsem musel polaritu zapnout. Jinak je to takový divný i na psolech to prostě netlačí repráky pumpujou asi naproti. Když teď místo Savage používá EVH, tak tam jsem musel zase polaritu vypnout.simiruz píše: 21.07.2022 7:57Vtipné![]()
- Zkoušel jsi hrát na oba aparáty najednou a přepínat? Je ta změna velká? Je větší než když se postavíš jinam v místnosti? Nebo když jeden z aparátů pootočíš?
Řešit stejnou fázi má smysl, pokud oba aparáty pouštíš do různých repro v jedné bedně. Nebo když stojíš v bezdozvukové místnosti a máš aparáty v přesně stejné vzdálenosti a nahráváš společným mikrofonem. Pokud ani jedno z toho není tvůj případ tak jenom to, že stojíš v různé vzdálenosti od beden ti fázi v uchu posouvá. Nehledě na množství odrazů a interferencí v místnosti.
- To, že tvůj přepínač ABY mění zvuk je proto, že aby se fáze otočila, přidá se jeden zesilovací stupeň nebo se použije jiné zapojení předzesilovače. Tohle chtě nechtě lehce zvuk pozmění. Stejně jako různé buffery různě ovlivňují zvuk i když by "neměly". Navíc tvoje krabička je True bypass. To znamená že někdy jede úplně bez bufferu, někdy s bufferem a někdy s bufferem otáčejícím fázi.
Nelenil jsem a nahrál repampem všechny zesilovače ve zkušebně. JSX a 3120 polaritu maj otočenou oproti ostatnim (6505, EVH, Savage, Fireball). Na nahrávce si prostě nejde pustit zároveň 3120 a třeba fireball. Sice kdo by používal kromě nějaký srovnávačky jednu stopu pro různý aparáty, ale ze zvědavosti jsem to zkusil.
Zajímavý je, že zvuk se mění jenom tehdy, když použiju přepínání polarity. Když jsem chtěl ale hrát jenom na JSX, kde bych měl tu polaritu přeplou tak, aby seděla (podle předešlejch nahrávek) k ostatnim, tak to při živý hře moc nešlo a jakoby to vytvářelo nějaký zpoždění
Takže máš oba zesilovače napojené do jedné bedny 4x12? 2 repra hrajou jeden zesilovač a druhé dvě druhý? Jedině pak by to dávalo smysl řešit.
Přesně tak.innerself píše: 21.07.2022 10:55 kdo by používal kromě nějaký srovnávačky jednu stopu pro různý aparáty
Otočení polarity nezpůsobuje zpoždění...
Mám z tebe pocit, že to srovnáváš v nějakých laboratorních podmínkách. U nás ve zkušebně máme oba kytaristi aparát na jiné straně místnosti tak, aby každý stál naproti svému. Takže svůj slyším napřímo s ostrým zvukem a nahlas. Ten jeho slyším z větší dálky s více odrazy místnosti a nestojím přímo v ose, takže slyším méně vysokých frekvencí. Při těchto podmínkách je úplně šumák nějaká polarita... Myslím, že toto jsou standardní podmínky většiny zkušeben.
Prostě takhle. Z kytary a pedalboardu jde signál do ABY přepínače. Z toho jde:
A výstup do Peavey JSX s Mesáckou bednou
B výstup do EVH s Englovskou bednou
No když přepneš polaritu, tak v tý jedný poloze to prostě nezní tak plně. Vzpomněl jsem si na tohle video. sice to neni bůh ví jaká kvalita, ale rozdíl tam slyšet je https://youtu.be/qedaz3n91yE?t=203
Já právě v laboratorních podmínkách zkoušel i jak mění ten výstup B a ještě přepnutá polarita zvuk. Na nahrávce to bylo slyšet dost, tak jsem zkusil i jestli by šlo hrát s tou obrácenou polaritou i v praxi. Rozuměj z ABY by šel pouze výstup B s obrácenou polaritou do Peavey JSX a druhej kytarista hrál klasicky přes svoje vybavení. Tak to právě vytvářelo při společnym dždždž jakoby latenci a byli jsme nějak tak naproti. Když jsem polaritu vypnul, tak to už fungovalo standardně jak má. To byl prostě jenom pokus
A výstup do Peavey JSX s Mesáckou bednou
B výstup do EVH s Englovskou bednou
No když přepneš polaritu, tak v tý jedný poloze to prostě nezní tak plně. Vzpomněl jsem si na tohle video. sice to neni bůh ví jaká kvalita, ale rozdíl tam slyšet je https://youtu.be/qedaz3n91yE?t=203
Já právě v laboratorních podmínkách zkoušel i jak mění ten výstup B a ještě přepnutá polarita zvuk. Na nahrávce to bylo slyšet dost, tak jsem zkusil i jestli by šlo hrát s tou obrácenou polaritou i v praxi. Rozuměj z ABY by šel pouze výstup B s obrácenou polaritou do Peavey JSX a druhej kytarista hrál klasicky přes svoje vybavení. Tak to právě vytvářelo při společnym dždždž jakoby latenci a byli jsme nějak tak naproti. Když jsem polaritu vypnul, tak to už fungovalo standardně jak má. To byl prostě jenom pokus