IR (impulse response)
Pravidla fóra
- countrymetalman
Re: IR (impulse response)
Tak jsem se vrátil po 30 letech opět k prvnímu multiefektu Boss ME-5 + Palmer PDI 09 a XLRkem rovnou do aktivního monitoru/PA. Proč toto, a ne třeba jakýkoliv supernadupaný současný preamp / multifx typu Kemper, TC, Line 6 nebo Boss apod nebo kupu boutique a reissue analog pedálů zmršených na konci IR digital paskvilizací? Jednoduše s tím ME-5 + PDI 09 konkrétně vintage SSS Fender hraje, táhne, a zní při libovolné hlasitosti (od pokojové noční po PA xx kW) stále stejně sytě, měkce, dynamicky, příjemně a zejména přirozeně na ucho, což jsem u žádného systému s AD/DA vč IR simulací dosud nikdy a nikde neslyšel, naopak v polovině koncertů a zábav odcházím, když i solidní kytary a zkušení kytaristi naprosto trhají uši, zvukem zmrveným IR, digital multifx nebo i laciným master PA digital mixem, i když z podia hrajou přes celolampy a analog fx a posílaj to zvukaři sejmuté mikrofonem. Ty lituji upřímně, neboť hrají v domnění, že jim ven z PA leze stejně skvělý zvuk jako na podiu z lampáče...
K Blackstar Dual Depth 10: je to made in china, preamp ani s lampou žhavenou na 200V nemá na overdrive třeba v tom ME-5 a zní sterilně, tj jeden tón stejný jako druhý, ale výstupem do kytarového aparátu (bez IR) to určitě použitelné je, s IR simulací do PA mixu ale klasika stejná jako z jiných digital multifx a preampů s IR - prostě je to nevratně zmrvený digitalizací. Lépe hraje i libovolný model Tech21 FlyRig (analog cabsim). Asi tak no.
K Blackstar Dual Depth 10: je to made in china, preamp ani s lampou žhavenou na 200V nemá na overdrive třeba v tom ME-5 a zní sterilně, tj jeden tón stejný jako druhý, ale výstupem do kytarového aparátu (bez IR) to určitě použitelné je, s IR simulací do PA mixu ale klasika stejná jako z jiných digital multifx a preampů s IR - prostě je to nevratně zmrvený digitalizací. Lépe hraje i libovolný model Tech21 FlyRig (analog cabsim). Asi tak no.
Tyjo, 30 let úsilí v řiti, klobouk dolů... no hlavní je, že ses nakonec dobral výsledku, to se každému nepoštěstí.
| Cruel YT | Cruel sptf
A ta laciná AD/DA digital paskvilizace v ME-5 ti nevadí? Nebo reverb a delay nepoužíváš?
...zmršených na konci IR digital paskvilizací?
To aspiruje na výrok roku a jednoznačně dokazuje, že autor ví, kde je na mapě sever
Palmer vs IR - Nakupujte u odborníků!

To aspiruje na výrok roku a jednoznačně dokazuje, že autor ví, kde je na mapě sever
Palmer vs IR - Nakupujte u odborníků!
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nadřazovat analog. sp. sim nad IR je samozřejmě nesmysl, i když k tomu linkovému hraní a používání IR loaderů na pódiu jsem nedozrál a už nedozraju. Pro mě osobně mají IR smysl hlavně (jen) pro homerecording.
Naopak neposmívám se těm Palmerům ani jiným analogům. Právě pro to pódium je to rychlé, operativní. Zvukově je to kompromis, ale co na tancovačce v Hornídolní není? Ono jedinej žánr, kde na kvalitním zvuku, resp. na kvalitní simulaci boxu záleží je ten metal, dždždždždž! Tam se to projeví nejvíc. V podstatě čím zkreslenější (poškozenější, degradovanější, rozbitější) zvuk je, tím se s ním musí nakládat "opatrněji", autenticky, aby se to málo z jeho původnosti a přirozenosti zachovalo. Ty blues-rock zvuky fungují dobře i při jednodušším gearu. (Ale Anguse jsem nenapodobil s ničím co mám doma!).
Byl jsem na tancovačce, letní parket, repec pop-country, Lucie, Nedvěd, Kabát, kytara Ibanez GRG170 do malého VOX Stomplab a dále linkou do menšího PAčka. Zvuk naprosto životaschopný, vyrovnaný, srozumitelný, i při tom ´metalovém´kabátování.
Souhlas s názorem, že můžeš mít sebelepší aparát, impuls, ale když ho pak proženeš srajdovým mixem a PA, co z něj zbyde? Proto se také striktně držím jen hraní po hospodách a malých klubech, kde hrajeme jen na nástrojovku z pódia a žádné PA ani IR zvuk nekhurví. Pozvání na monster festivaly z tohoto důvodu striktně odmítám, i když mi za to nutí horentní částky !!
ME5 jsem měl, dobrá klasická mašina a Zkreslení jsou skutečně analogová. Takže když nepoužiješ FX, vyhneš se digitálu. https://bossarea.com/me-5-guitar-multiple-effects/
Naopak neposmívám se těm Palmerům ani jiným analogům. Právě pro to pódium je to rychlé, operativní. Zvukově je to kompromis, ale co na tancovačce v Hornídolní není? Ono jedinej žánr, kde na kvalitním zvuku, resp. na kvalitní simulaci boxu záleží je ten metal, dždždždždž! Tam se to projeví nejvíc. V podstatě čím zkreslenější (poškozenější, degradovanější, rozbitější) zvuk je, tím se s ním musí nakládat "opatrněji", autenticky, aby se to málo z jeho původnosti a přirozenosti zachovalo. Ty blues-rock zvuky fungují dobře i při jednodušším gearu. (Ale Anguse jsem nenapodobil s ničím co mám doma!).
Byl jsem na tancovačce, letní parket, repec pop-country, Lucie, Nedvěd, Kabát, kytara Ibanez GRG170 do malého VOX Stomplab a dále linkou do menšího PAčka. Zvuk naprosto životaschopný, vyrovnaný, srozumitelný, i při tom ´metalovém´kabátování.
Souhlas s názorem, že můžeš mít sebelepší aparát, impuls, ale když ho pak proženeš srajdovým mixem a PA, co z něj zbyde? Proto se také striktně držím jen hraní po hospodách a malých klubech, kde hrajeme jen na nástrojovku z pódia a žádné PA ani IR zvuk nekhurví. Pozvání na monster festivaly z tohoto důvodu striktně odmítám, i když mi za to nutí horentní částky !!
ME5 jsem měl, dobrá klasická mašina a Zkreslení jsou skutečně analogová. Takže když nepoužiješ FX, vyhneš se digitálu. https://bossarea.com/me-5-guitar-multiple-effects/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Podelim sa o skusenost, mozno sa to niekomu zide. Nie je IR ako IR
Uz dlhsie som riesil "alchymiu" pri uploadovani impulzov do Digitech GSP1101, pretoze tato masina zvlada natiahnut len 128 samplov v stereu/256 samplov v mono. Coz oproti napr Radaru alebo Amplifire ktore vedia 1024 (Helix 2048 myslim atd) je dost malo. Napriek tomu niektore impulzy v GSP zneli ok, niektore ale blbo a uplne inac ako ked som ich testoval cez PC v DAW. Nejak som neriesil a pouzival proste tie co zneli fajn.
Pred casom som skusil IR od Olu Englunda (Ola Hesu 2x12 V30) uploadovat do Amplifire. A nic, ziadny zvuk. Skusil som v DAW cez NadIR, a hralo to, ale so spozdenim/latenciou ako krava. Tak som Wav otvoril v Audacity a prisiel som na problem: Na pociatku suboru je cca 1200 nulovych samplov nez amplituda zacne byt nenulova (kmitat + a -). Kedze Amplifire zvlada max 1024 samplov, ktore zrejme nacita zo zaciatku suboru, tak bolo ticho, pretoze to vsetko boli nuly. Takze som nuly na zaciatku vymazal a IR hra ako ma
No tento princip sa da aplikovat aj na ine IR a IR loadery. Zistil som ze napr. stare Ownhammer knihovny maju radovo 50-100 samplov ticha na zaciatku, ML sound lab ma u niektorych IRs cca 10-20 samplov ticha v priemere. Niektore to nemaju vobec. Cim viac ticha na zaciatku IR, tym vacsia latencia v DAW ak si to VST nevie upravit samo, pripadne horsia kvalita impulzu ak to uploadujete do externej krabicky (pretoze ak krabicka loaduje wav od pozicie 0:00s a ma obmedzeny pocet samplov ktore precita, tak tieto nuly vlaste "ukradnu" priestor ktory mohol byt vyuzity pre nacitanie maxima informacii z IR. snad to dava zmysel, nemam matematicky dokaz ale niekolko hodin testovania mi to potvrdilo).
Takze som si manualne presiel vsetky svoje oblubene impulzy a nuly vymazal. U Digitechu to urobilo dost velky rozdiel, konecne tam hraju vsetky IRs ako maju (viacmenej). U Amplifire to zase u vacsiny impulzov na sluchatka nepoznam. Ale naslo sa ich par ktore predtym hrali divne a teraz zneju rovnako ako v DAW, tak som happy
Uz dlhsie som riesil "alchymiu" pri uploadovani impulzov do Digitech GSP1101, pretoze tato masina zvlada natiahnut len 128 samplov v stereu/256 samplov v mono. Coz oproti napr Radaru alebo Amplifire ktore vedia 1024 (Helix 2048 myslim atd) je dost malo. Napriek tomu niektore impulzy v GSP zneli ok, niektore ale blbo a uplne inac ako ked som ich testoval cez PC v DAW. Nejak som neriesil a pouzival proste tie co zneli fajn.
Pred casom som skusil IR od Olu Englunda (Ola Hesu 2x12 V30) uploadovat do Amplifire. A nic, ziadny zvuk. Skusil som v DAW cez NadIR, a hralo to, ale so spozdenim/latenciou ako krava. Tak som Wav otvoril v Audacity a prisiel som na problem: Na pociatku suboru je cca 1200 nulovych samplov nez amplituda zacne byt nenulova (kmitat + a -). Kedze Amplifire zvlada max 1024 samplov, ktore zrejme nacita zo zaciatku suboru, tak bolo ticho, pretoze to vsetko boli nuly. Takze som nuly na zaciatku vymazal a IR hra ako ma
Takze som si manualne presiel vsetky svoje oblubene impulzy a nuly vymazal. U Digitechu to urobilo dost velky rozdiel, konecne tam hraju vsetky IRs ako maju (viacmenej). U Amplifire to zase u vacsiny impulzov na sluchatka nepoznam. Ale naslo sa ich par ktore predtym hrali divne a teraz zneju rovnako ako v DAW, tak som happy
jestli má impuls na začátku ticho, tak je to zločin proti lidskosti! Nejen že má zbytečné bajty, ale hlavně hraje se zpožděním. Nechápu, samozřejmě smazat. Možná je to nějaká limitace volné verze komerčního produktu(?).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
no praveze som to videl aj u platenych IRs, aj ked v mensom rozsahu...ale to bolo fakt len cca 20 samplov v priemere, co je vlastne akoby nic. pokial to clovek neskusa nacpat do GSP 
Tak jsem nahrál pár ukázek speaker simulátorů. Analog preamp AMT R2 (modelace Mesa Boogie) a za ním:countrymetalman píše: 29.07.2022 22:25 Tak jsem se vrátil po 30 letech opět k prvnímu multiefektu Boss ME-5 + Palmer PDI 09 a XLRkem rovnou do aktivního monitoru/PA. Proč toto, a ne třeba jakýkoliv supernadupaný současný preamp / multifx typu Kemper, TC, Line 6 nebo Boss apod nebo kupu boutique a reissue analog pedálů zmršených na konci IR digital paskvilizací? Jednoduše s tím ME-5 + PDI 09 konkrétně vintage SSS Fender hraje, táhne, a zní při libovolné hlasitosti (od pokojové noční po PA xx kW) stále stejně sytě, měkce, dynamicky, příjemně a zejména přirozeně na ucho, což jsem u žádného systému s AD/DA vč IR simulací dosud nikdy a nikde neslyšel, naopak v polovině koncertů a zábav odcházím, když i solidní kytary a zkušení kytaristi naprosto trhají uši, zvukem zmrveným IR, digital multifx nebo i laciným master PA digital mixem, i když z podia hrajou přes celolampy a analog fx a posílaj to zvukaři sejmuté mikrofonem. Ty lituji upřímně, neboť hrají v domnění, že jim ven z PA leze stejně skvělý zvuk jako na podiu z lampáče...
- JOYO combo
- JOYO 412
- Digitech Death Metal
- Little Bear 112
- Little Bear 412
- Behr. GI100
- AMT R2 interní sp. sim
- impuls Rockwell 212 V30
Nevíte jestli to nové TC Impulse IR má symetrický výstup? Případně uvítám nějaké doporučení na IR loader se symetrickým výstupem.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V manuálu to není?
Mám Two Notes Torpedo C.A.B. M+ - symetrický výstup byl jedním z parametrů, proč jsem ho bral.
Hraju na kytary a mašinky
V manuálu jsem to nenašel, k tomu cab m+ stojí za to ty dynIR? nebo stejně používáš nějaké vlastní?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem žádný zvukový purista, takže jsem si našel 2-3 modely, které mi sedí a dál jsem to neřešil. Vyberu s nějaký model, pak vyzkouším různé mikrofony, jejich polohy, kombinace, ... Vlastní IR mám jenom na akustiku (i když to vlastně nepoužívámvolfi píše: 4.08.2022 20:24 V manuálu jsem to nenašel, k tomu cab m+ stojí za to ty dynIR? nebo stejně používáš nějaké vlastní?
Hraju na kytary a mašinky
No možná to vyřeším radarem u něj v manuálu píšou, že má balancovanej výstup.
Pangaea jack out jde sw přepínat na bal./unbal./phones.
Ale asi by to byl buď nějakej doprodej a nebo bazar.
Nevím jak to s AMT pokračuje od té rusácké Zkur*vené akce Z, nejspíš je časem koupěj nějaký číňani, ostatně jako celé Rusko.
Ale asi by to byl buď nějakej doprodej a nebo bazar.
Nevím jak to s AMT pokračuje od té rusácké Zkur*vené akce Z, nejspíš je časem koupěj nějaký číňani, ostatně jako celé Rusko.
| Cruel YT | Cruel sptf
Ty vole pangea U2 na tu jsem úplně zapomněl a to jsem jí nedávno zkoušel... Dík 
raspberry Pi
Pár šikulů se zde vyskytuje, tak tady je inspirace
https://towardsdatascience.com/neural-n ... ed4b6b7f31
https://towardsdatascience.com/neural-n ... ed4b6b7f31
| Cruel YT | Cruel sptf
Chápu správně, že NeuralPi je nějakej novej nadšeneckej software pro strojový učení?
Dotaz. Je nějaký ir loader v mini verzi s pokud možno akustickými pulsy a s možností funkce blend (mix původního zvuku a pulsu) Jde mi o něco jako TC Imulse nebo Nux Pulse nebo Nux Studio mini ale u těch mi právě chybí blend potak. Ví někdo o něčem. Mám to k piezu v PRS pro autentuctejsi zvuk. Ale bez blendu se bojím. Mám ve druhém pedalboardu velkou Auru a blend mám asi na 2/5 a i u akustického pedalboardu nemám blend víc. A celkove bojuju s místem v pedalboardu....
aha, tak tos byl ty na FB? 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams