Nejlepší thrashový pasivy do 3000? Poraďte, bazar i nový :)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
volfi

Re: Nejlepší thrashový pasivy do 3000? Poraďte, bazar i nový :)

Příspěvek od volfi »

Jelikož hraju na hodně zkreslené zvuky, tak z 97,37% mám hlasitost i tónovou clonu na plno, asi jsem moc pomalej a nestíhám během hraní ovládat potenciometry. Jediný, co stíhám je přepínat snímače. Jaký jsou ty dvě možnosti?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

pokud nechceš vrtat do kytary (přepínač) tak třeba push/pull pot, kterým buď dráhu potenciometru "rozdělíš", nebo jím k potu paraelně připojíš rezistor takové hodnoty, abys přepnutím mžikem dosáhnul potřebné ztlumené hlasitosti
(já třeba vyhodil clonu a na její místo dal přepínač)
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

volfi píše: 23.12.2020 1:24 A jen pro info na svém Gibsonu jsem původně měl 500K petenciometry s orange drops kondíkama.
Jo ty historic 50 wiring maj normal 500k a customy taky. Snad už od poloviny roku 73 dostávala většina 300k volume. Nicméně jsem chtěl spíš prezentovat, jakej vliv udělá hodnota poťáku. Většina lidí si to nepřeměří že jo, nebo se dovnitř kytary ani v životě nepodívaj a přitom ten rozptyl hodnot mi přijde podle týhle zkušenosti dost zásadní. Když jsem se zkoušel držet papírovejch hodnot 300k a 500k, tak to bylo úplně jinde, než když jsem vybral poťáky podle naměřenejch hodnot z předlohy. Proto si myslim že lidi i řeší, že tenhle kus hraje líp, než ten druhej, když se budeme teda bavit o stejný kytaře.

Jinak jasně že byly poťáky vždycky na 10. Ono když se stáhnou i na tu danou hodnotu, tak je to beztak jiný, než když je menší hodnota na max. Hlavně by to bylo nepraktický to někde hledat. Prostě blbuvzdorně všechno na 10 a je to tam. Beztak je ten Gibson takovej z výroby, takže já to jenom přizpůsobil, i když je to dost nestandardní :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
innerself

Příspěvek od innerself »

V průběhu let se mi doma nahromadily 3 pasivy, který jsem chtěl zkusit a dneska jsem se k tomu konečně dostal. Všechno testovaný v jedný kytaře. Protože se snímače liší v síle, tak jsem vejšku snímače nastavil tak, aby z toho lez cca stejně silnej signál. Poťáky 500k volume a 500k tone. Kytara by měla bejt podle všeho tahle https://ibanez.fandom.com/wiki/RG470_(1 ... COClRDDGbM

Pro srovnání jsem vzal svojí nejstarší kytaru, která ale pořád pro mě hraje nejlíp ze všech pasivů. Úplně fér srovnání to neni, protože se jedná o jinou kytaru a místo floydu je TOM kobylka.
Přílohy
bdsm jsx s7.mp3
Tovární snímače B.C. Rich Warlock Bronze série
(558.16 KiB) Staženo 99 x
tb4 jsx s7.mp3
Seymour Duncan TB-4
(558.16 KiB) Staženo 99 x
498t jsx s7.mp3
Gibson 498t
(558.16 KiB) Staženo 95 x
sh8 jsx s7.mp3
Seymour Duncan Sh-8 (Invader)
(558.16 KiB) Staženo 93 x
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“