Dobrý den,
koupil jsem si kytaru z druhé ruky jeste se zárukou. Při koupi jakožto začátečník jsem toho moc nezpozoroval a byl jsem zvukem nadšený. Zdálo se mi pouze, že struny jsou daleko od hmatníku.
Kytaru jsem koupil, zaměnil jsem struny 11 za 9, protože my přišlo logické, že když tam bude menší pnutí, struny se přiblíží. To se zdařilo, kamarád mi i potvrdil, že se krk narovnal a od té doby jsem měl naprosto rovný krk.
Stále mě však dožírala výška strun, nyní jsem zbrousil kobylku a zdá se to být o dost lepší.
*Kámen úrazu - koukám tak do krku a šroub je zapadlý jakoby uvnitř, netuším jestli se něčeho bát. I jsme zkoušeli s ním pohnout, to se však nepodařilo. Nebrali jsme to silou, abychom něco nepodělali. Nevim tedy jestli je to utažený na max nebo nejak poškozený a zda mě čeká v budoucnu nějaký nepěkný překvapení nebo nikoliv.
V příloze zasílám foto a zajímalo by mě zda se jedná o nějaký problém, díky.
Koupě kytary z druhé ruky - Prosím o pomoc
Pravidla fóra
Re: Koupě kytary z druhé ruky - Prosím o pomoc
Utopeni inbusu nevadi, klic musi jit nasadit. Pokud ani pri povolenych strunach nejde hnout ani na jednu stranu, tak to dobre neni.
Mnohdy (vždy) se mi vyplatilo v případě podobných bezradností vyhledat kytaráře. Třeba by ti kytaru pomohl vrátit do stavu pro použití s normální šířkou strun, protože devítky jsou na akustice spíše taková pavučina.
"malá bolest, malá odměna"
"malá bolest, malá odměna"
Chtěl bych se informovat od někoho, kdo má zkušenosti s kytarou Larrivé 03-RW. jaké má poznatky a o hodnocení této kytary. Děkuji.
Zkoušel jsem tyto kytary v Pianelli v DE (poměrně důsledně, neboť byly v mém hledáčku). Jsou to US kytary, takže zpracování špičkové, dřevo bezchybné. Zvuk hodnotím jako sametový, konkrétně dotazovaný kus vynikne při fingerpickingu, má díky palisandru hluboký doznívající tón. Trsátko kytaru také nepřehltí. Nicméně jsou to kytary k ochočení, tzn., že na první dobrou se projeví veškeré zlozvyky v technice hry a středy mohou být pod trsátkem nepříjemně štiplavé. Jako každý drahý a kvalitní nástroj pár hodin na ochočení potřebuje. Subjektivně řadím mezi špičkové nástroje. Od koupě mě odradil rozměr nultého pražce a profil krku, na který jsem už líný si zvykat. Celkově ale od značky nečekej žádnou záludnost, jsou to dobře postavené nástroje a pokud se o ni předchozí majitel staral, není důvod mít nějaké obavy.