NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
torst

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od torst »

Aha, takže si koupíš OD bez středů a pak za něj dáš EQ do "A", alá Kerry King. Pokrok nezastavíš! :-J
To by se ti možná líbil Jackhammer, ten jde trochu tímhle směrem, i když s tím 3way eq z něj celkem přirozenost vymáčknu.
Mě v tom videu nejvíc potěšil ten analyzer OD1 vs. SD1. Měl jsem chvilku oba a přesně takhle jsem to slyšel, že hrajou stejně, jen OD1 má vykradený hloubky. Teď mám místo něj klon Valeton a hraje přesně stejně.
Jestli sjíždíš BOSS, doporučuju Dualoverdrive. Z toho zase prdím já. Jednak má také hladší, zpěvnější zvuk, ale hlavně ten dvoukanál, s bypassem vlastně tří -, to mě bere. Špatně se shání.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
krade

Příspěvek od krade »

torst: presne, wampler i jhs ukazovali videa, jaky psi kusy muzes delat s eq pedalem za nebo pred overdrivem...no, ja si ted dam s nakupem krabicek pohov...mohl bych s nima tapetovat obyvak...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
innerself

Příspěvek od innerself »

No chce to ale minimálně parametrickej eq s třema pásmama protože křivku TSka nedokáže člověk napodobit ani s 10-band EQ :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
krade

Příspěvek od krade »

Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
torst

Příspěvek od torst »

Klip jsem zhléd. Marketingový majstrštyk BOSSu. Kupte si dva efekty, které dohromady hrají jako jeden normální. :-H
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
krade

Příspěvek od krade »

Myslim, že ne, Time. Naživo je ten rozdíl při různý ekvalizaci markatní...
innerself

Příspěvek od innerself »

No tak tam nic podrobně vidět neni a ani graf tam vidět neni. Zkus tohle kolem 28. minuty. https://youtu.be/yCaa_rZ3IDk

Vždycky je tam nějakej frekvenční propad. Osobně jsem to zkoušel podle grafu taky a bez šance napodobit Tsko bylo nemožný. Blízko se asi dostat dá ale snadno si to člověk rozhodí. V tom overdriveru je to pro blbce napevno :D plus to co napsal torst :D
torst

Příspěvek od torst »

Ty TSka neřeším. Mám dva Behr. OD100 a to je holly grail ! (nadsázka jen částečná).
To co popisuje Inner znám s Rockmanem. Ten jeho témbr je tak specifickej, že jsem se k němu s žádným HW nedohrabal. Origoš je origoš!
volfi

Příspěvek od volfi »

Tak jsem dnes provětrával OD, který mi leží doma a všimnul jsem si u tumnuse zvláštního jevu. Signálem z kytary ho přebudím, jak kdyby měl nějaký limiter. EMG a silnej úder do strun tumnuse úplně zahltí a po vteřině je vše OK. Dělají to například i pasivy RM F4. Setkal jste se s tím někdo? Nebo mi ležením na poličce odešel? :D Myslím, že to dřív nedělal.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

Tohle mi dělal kdysi Turbo RAT. A je to popisovaný i na webech. Doletoval jsem si dovnitř trimr na omezení hlasitosti.
volfi

Příspěvek od volfi »

To nevím jestli vlastně chci, přece jenom to používám jako dokopnutí higainu. Jen si říkám proč to dřív nedělalo...

EDIT: Napsal jsem wamplerům, zda je to normální. Pokud ano, tak se ho zbavím a budu hledat, lepší náhradu klonu, která to nedělá.

EDIT2: Tak odepsali rychle:
Greetings Martin,
That sounds normal as the combo between your hi output active pu’s and the high output Tumnus is too much voltage for front end of amp, causing the sag. More than likely, the guitar pu output is sending a saturated signal to the Tumnus, which is in turn amplifying the saturated signal distorting at the front end of your amp. A remedy for this is to lower your pu’s,

That is why it doesn’t sag with lesser output pickups.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

krade píše: 28.07.2022 13:42 No to je prave to, co nejvic frci...TRANSPARENT..:) mid hump si pak muzea udelaf ekvalizerem...
Tady Maťo popisuje ty rovné a nerovné OD:
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

volfi píše: 12.08.2022 13:29 To nevím jestli vlastně chci, přece jenom to používám jako dokopnutí higainu. Jen si říkám proč to dřív nedělalo...

EDIT: Napsal jsem wamplerům, zda je to normální. Pokud ano, tak se ho zbavím a budu hledat, lepší náhradu klonu, která to nedělá.

EDIT2: Tak odepsali rychle:
Greetings Martin,
That sounds normal as the combo between your hi output active pu’s and the high output Tumnus is too much voltage for front end of amp, causing the sag. More than likely, the guitar pu output is sending a saturated signal to the Tumnus, which is in turn amplifying the saturated signal distorting at the front end of your amp. A remedy for this is to lower your pu’s,

That is why it doesn’t sag with lesser output pickups.
Mě to zajímá, protože mám stejný Tumnus.
Ale nešvaru jsem si nevšiml, až u toho budu dřepět, zkusím to s SH6kou, silnější snímač nemám a EMG 707 jsou slabší.
Každopádně jestli pomůže dát snímače dál od strun, asi je to ok.
Popravdě jsem si ty SH6 dával krapet níž, aby tak nehrnuly, resp. nemetlily. :)
volfi

Příspěvek od volfi »

Já jsem to zkoumal ještě víc, a je to prostě jak psali z wampleru. Problém s ním mám jen u Victory. Tumnus okamžitě přetíží vstup zesilovače. U Englu je vše OK a na Marshalla JCM 800 jsem sním hrál taky dost dlouho a řekl bych že to nic nedělalo.
Nastavení na tumnusu je jedno i při mírném nastavení to prostě dělá bordel. Zkusil jsem před Victory dát Tone wheel booster s maximálním nastavením. A řekl bych, že to dělá trochu taky, ale musím výrazně trhat za struny. A maximální zesílení boosterem před vstupem je vlastně nesmysl.

Psal jsem proto i do Victory zda je to normální...
This is completely normal - what you are experiencing is the VX preamp being overloaded in the first gain stage.
This is caused by the valve in the first gain stage starting to draw grid current. The sound of the signal fading and then coming back is the capacitor at the input discharging and returning to its previous state.
You will want to turn down the volume level on your pedals as this is too much for the preamp to handle.
A lot of valve amplifiers are designed differently, and some may handle the input being driven a little harder. In this case you will need to lower the volume on your pedals, as the Kraken is pushing the valves quite hard to get all of that lovely gain!

Takže vše je v "pořádku" jen prostě tumnus nefunguje s victory. Zajímavý je, že všechny ostatní krabice mi sním fungují. Včera mi přišel DDM, fláknul jsem ho před to a taky ok.
torst

Příspěvek od torst »

"Včera mi přišel DDM, fláknul jsem ho před to a taky ok." Jsem rád, že dorazil a šlape.
volfi

Příspěvek od volfi »

Jo je super, je nečekaný jak dobře zní v returnu zesilovače když v inputu je naprosto strašnej.
Každopádně bude pokusnej králík, tak snad přežije. :D
torst

Příspěvek od torst »

volfi píše: 17.08.2022 9:02 Jo je super, je nečekaný jak dobře zní v returnu zesilovače když v inputu je naprosto strašnej.
Jo, to byl ten klip v inzerátu. DDM se fakt blíží HG preampům. Ten upravený si nakonec nechávám.
innerself

Příspěvek od innerself »

volfi píše: 17.08.2022 9:02 Jo je super, je nečekaný jak dobře zní v returnu zesilovače když v inputu je naprosto strašnej.
Grunge má ještě o něco lepší charakter pro dždž a digitech používal stejnej tišťák pro oba druhy, takže tam bude nějaká součástka jenom možná s jinou hodnotou. Několik měsíců zpátky jsem to dal Trevorovi jestli by se do toho nemrknul, protože na grunge chybí poťák na středy a na death metalu zase gain a ta lepší předekvalizace :D Jinak samozřejmě tak dobře v koncáku ale svym způsobem funguje i metalzone, kterej je v inputu taky hroznej :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

volfi píše: 17.08.2022 5:40 Já jsem to zkoumal ještě víc, a je to prostě jak psali z wampleru. Problém s ním mám jen u Victory. Tumnus okamžitě přetíží vstup zesilovače. U Englu je vše OK a na Marshalla JCM 800 jsem sním hrál taky dost dlouho a řekl bych že to nic nedělalo.
Nastavení na tumnusu je jedno i při mírném nastavení to prostě dělá bordel. Zkusil jsem před Victory dát Tone wheel booster s maximálním nastavením. A řekl bych, že to dělá trochu taky, ale musím výrazně trhat za struny. A maximální zesílení boosterem před vstupem je vlastně nesmysl.

Psal jsem proto i do Victory zda je to normální...
This is completely normal - what you are experiencing is the VX preamp being overloaded in the first gain stage.
This is caused by the valve in the first gain stage starting to draw grid current. The sound of the signal fading and then coming back is the capacitor at the input discharging and returning to its previous state.
You will want to turn down the volume level on your pedals as this is too much for the preamp to handle.
A lot of valve amplifiers are designed differently, and some may handle the input being driven a little harder. In this case you will need to lower the volume on your pedals, as the Kraken is pushing the valves quite hard to get all of that lovely gain!

Takže vše je v "pořádku" jen prostě tumnus nefunguje s victory. Zajímavý je, že všechny ostatní krabice mi sním fungují. Včera mi přišel DDM, fláknul jsem ho před to a taky ok.
Aha, promiň, nepochopil jsem, že Tumnus přetíží preamp, myslel jsem, že snímače přetížily Tumnus. :)
Dík za vysvětlení.
volfi

Příspěvek od volfi »

Zajímavý že i když tumnuse stáhnu, tak stále tam to přetížení je. Je to prostě nějaká kombinace. Zkus schválně EMG a Tumnuse do něčeho píchnout. Proč tumnus přetíží preamp, když z něj leze slabší signál než třeba z tubescreameru.
BTW na čistém kanálu je to slyšet ještě víc, mám lehce nakreslený zvuk s tumnusem, říznu do strun a objeví se basová koule, která je o hodně tišší a po vteřině ok.

Kdysi jsem něco podobného řešil na Peavey Bravo 112, měl aktivní EQ a jakmile jsem do toho vrazil EMG, tak se na to nedalo hrát.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“