Hra na klavír
Pravidla fóra
Máš sice pravdu, ale stejně si nemyslím, že je vhodné se učit na klavír sám.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
To je pravda + taky další faktory jako jestli jsi hrál ještě na jiné nástroje znáš teorii atd. atd.Moorth píše:Individuální názor, je to hlavně o tom jak je ti s hůry dáno.....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
No právě...o tu teorii mi jde asi především. Protože noty se asi sám nenaučím. Btw, co je to zmíněné "Podsouvání palce" ?
Úsměv do života:)
Piano: Casio Privia PX 110
LastFM: last.fm/user/Cervajz/
Blog: http://www.cervajz.com/
No když hraješ třeba stupnici a musíš podsunout palec pod ruku, jako mít ho nachystej, tak to by ses měl naučit dělat automaticky a hlavně ihned jak palec předhoczího tonu pustíš...ale z tohole to není pochopitelný..Cervajz píše:No právě...o tu teorii mi jde asi především. Protože noty se asi sám nenaučím. Btw, co je to zmíněné "Podsouvání palce" ?
No právě, tím tohle téma začínalo...kde se to mám naučit sám? Odkud?Moorth píše:Tak noty jsou právě asi to jediný, co se můžeš naprosto bez problému naučit sám
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto souhlasím s KIWIm, hrál jsem několik let na klavír na zušce a skutečně je naprostá blbost učit se na tenhle nástroj sám. Co se týče toho názoru, že sám se to člověk naučí sice se zlozvykama ale rychleji tak to je taky pěkná hovadina, v zušce máš dost velkou motivaci se to naučit. Aspoň já jsem ji měl, málem mi to trhalo srdce když jsem ten týden skoro necvičil, pak sem to předved a učitel na mě hodil takový zklamaný pohled
Naopak mě dost potěšilo když jsem jednu etudu zvládl tak bravurně že si mě dokonce zval abych ji předváděl ostatním žákům. A ty zlozvyky které se člověk ám naučí mohou hodně bránit dalšímu rozvoji.
Co se těch not týče, setkávám se poprvé s tímto typem dotazu a tak nevím, jak ti poradit, snad v jedné z těch učebnic něco budeš mít;) (já samozřejmě noty umím:))
Co se těch not týče, setkávám se poprvé s tímto typem dotazu a tak nevím, jak ti poradit, snad v jedné z těch učebnic něco budeš mít;) (já samozřejmě noty umím:))
lidi nejsem klavírista ale souhlasím s KIWI a spol, klavír není kytara, a, to jsem notorickej samouk, ale tohle bych si opravdu nechal radit aspon do začátků !!!!!! moje švagrová vyhrála několik cen ve hře na klavír(je fakt dobrá) hrála od 6.let a držení těla a ta anatomie a technika co tu byla řečena to jsem si vzpoměl jak si to hlídala!!! žádná knížka tě neseřve!
Díky za podporu, pravda pravdoucí!pehve píše:lidi nejsem klavírista ale souhlasím s KIWI a spol, klavír není kytara, a, to jsem notorickej samouk, ale tohle bych si opravdu nechal radit aspon do začátků !!!!!! moje švagrová vyhrála několik cen ve hře na klavír(je fakt dobrá) hrála od 6.let a držení těla a ta anatomie a technika co tu byla řečena to jsem si vzpoměl jak si to hlídala!!! žádná knížka tě neseřve!
Však v pohoděMoorth píše:Dobře, dostali ste mě.........ale furt si myslim svoje
"Klidně budu respektovat něčí názor, ale ten musí být řečen slušně a taky nesmí byt nelogický."
Ja hraju na klavir asi 10 nebo 11 let, a musim rict, ze samouci to podle me daleko nedotahnou
. Ovsem, daleko to nedotahnou ani lidi se spatnejma ucitelema, ja se u jedny strasny ucil asi 4 roky, a ty ctyri roky byly prakticky na nic, takze pri vyberu taky hodne bacha. Chce to asi pak konzultovat s nekym, kdo na to hraje dyl, aby toho ucitele kdyztak zkritizoval.
Kazdopadne muj nazor: ucit se na klavir sam minimalne prvnich 7 let je podle me blbost.. Neberte to jako hruby vyjadreni nebo tak, ale fakt se nic nenaucis, budes hrat hnusne(nepresne, neprocitene, budes predrzovat zbytecne pedal, nedokazes uvolnit ruku, pri behach s ni budes hazet jak na tenise atd. ) a podobny veci. ovsem tohle se ti muze stat i se spatnym ucitelem, viz ja
ale fakt rada pro vsechny: pokud mate talent, muzete se sami ucit treba na basu(kyt.) nebo kytaru, ale na klavir fakt ne, pokud chcete alespon neco umet
Kazdopadne muj nazor: ucit se na klavir sam minimalne prvnich 7 let je podle me blbost.. Neberte to jako hruby vyjadreni nebo tak, ale fakt se nic nenaucis, budes hrat hnusne(nepresne, neprocitene, budes predrzovat zbytecne pedal, nedokazes uvolnit ruku, pri behach s ni budes hazet jak na tenise atd. ) a podobny veci. ovsem tohle se ti muze stat i se spatnym ucitelem, viz ja
ale fakt rada pro vsechny: pokud mate talent, muzete se sami ucit treba na basu(kyt.) nebo kytaru, ale na klavir fakt ne, pokud chcete alespon neco umet
Díky všem za názory
Každopádně to dopadlo tak, že v úterý přijde profesionální učitel. Týdně dvě hodiny, jedna teorie druhá klavír
Sice se nedoplatím, ale myslím, že se to nakonec vyplatí.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jo, týdně dvě hodiny - to uje... já na kytaru měl týdně jednu hodinu, z teorie jsem se naučil maximálně noty a v hraní jsme to pojali volně - zjistil jsem, že mi nevyhovuje hraní prsty, tak jsme hlavně synchronizovali trsátko a levou ruku a taky jsem se naučil základům improvizace, za což jsem mojemu učiteli nezkonale vděčný
kdybych měl dvě hodiny týdně, určitě bych dopadl líp
kdybych měl dvě hodiny týdně, určitě bych dopadl líp
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
A jak to mám asi poznat?ok, zni to dobre,ale vazne POZOR NA KVALITU!!!
Tak to si nedokážu představit v praxi..já měl třeba učitelkou hodně dobrou, lae neoruzměl jsem si s ní tak jsem prostě skočil..ale učitelka dobrá..Asanoth píše:rict nekomu, kdo se v tom vyzna, co te uci, zeptat se ho, co te planuje ucit, jak planuje techniku atd. je to slozity, no
Zatímc oto co tady psal kdosi, tak to teda muselo vypadat...