NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od bubucci »

Nějak se mi doma sešlo povícero v podstatě klasických overdrivů a na pedalboardu je místo jenom pro jeden. Typický 1st world problems :) Akorát jak na potvoru má každý něco do sebe..a některý aj za sebou :)
Přílohy
EBC834B7-B3E1-49B7-A1F6-06B29711E240.jpeg
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

V rámci piety Fulltone ;)
Firma skončila.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

hyenik píše: 26.08.2022 22:04 V rámci piety Fulltone ;)
Firma skončila.
Přesně tak! :-)

Jinak ohledně debat o "nejlepší overdrive" - pro mě už je to hezkou řádku let Fulltone Fulldrive 2, na který nedám dopustit. Vždycky, když vidím nějaký nový OD, tak si říkám "jo, to bych na něm taky nakroutil", takže nemám potřebu ani přemýšlet nad výměnou.

Viz třeba qwer-ův komentář:
qwer píše: 16.03.2021 11:26Poznatky z mojí poslední testovačky Klona jsou ty, že skoro identický zvuk (tedy identický pro moje používání) jsem dostal z Fulldrive Fulltone II - což je úplně jiný obvod a s Klonem nemá společného vůbec nic. Prostě jsem si dal čas, nastavil to podle uší ...
krade

Příspěvek od krade »

Po dlouhem zkoumani jsem zjistil, ze mi nejvic sedi Boss OD 3. A vyradil jsem tak Wampler Tumnus (super krabka, treba lepsi nez Archer), Lee Hooker variaci na Rat, Pro co Rat, klasicke TS 9 a jeho variace a nejdele mi vydrzel Timmy od pana Cochrana. Ten byl nejlepsi, ale tim Bossem jsem se mu dost priblizil a za efekt jsem dal 1600. K tomu jsem priradil Boss ekvalizer a jsem spokojen...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

hyenik píše: 26.08.2022 22:04 V rámci piety Fulltone ;)
Firma skončila.
sehnal jsem ho někdy minulý týden, takže v podstatě za minutu dvanáct. A samozřejmě během pár dní se rozjela klasická reverb mánie viz příloha :roll:
K samotnému OCD...z těch krabek na fotce je jako boost nejtlustější na takové to sólové pidlikání a nejvíc kreslí do čistějšího aparátu. Classic for a reason.
FDII beru jako jedno z toho lepšího co se dá koupit a nezruinuje kasičku. Používal jsem ho nějaký čas k JCM800.

https://www.musicradar.com/news/fullton ... ls-closing
Přílohy
OCD.jpg
krade

Příspěvek od krade »

...a pouzivas k tomu jcm a ocd noisegate? Mne cokoliv (myslim pedal) s napalenym Splawnem (coz je je vlastne Marshall) desne piska...pravda, uz hraju vyhradne na singly a p90...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

každopádně! Jeden NS za kytarou a jeden za preampem. Ale nemám JCM, ale Naylora, ale používám zhruba gainu jako preamp na 8,5 u JCM800. S nezavoskovanými snímači, v mém případě Throbak, to má tendence k napískávání. U singlů nebo P90 bych asi vyletěl z kůže. Splawn má určitě víc gainu než klasická JCM800, resp. pokud máš další gain stage v preampu, o to je to náchylnější na ruchy a vazbu i když pocitově nemáš tolik gainu.
Daleko víc je to znát u Marshalla SV20, kde mají tendence pískat i aktivy, což si myslím, že je chyba aparátu, ale ještě jsem to moc neřešil.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

volfi píše: 17.08.2022 5:40 Takže vše je v "pořádku" jen prostě tumnus nefunguje s victory. Zajímavý je, že všechny ostatní krabice mi sním fungují. Včera mi přišel DDM, fláknul jsem ho před to a taky ok.
Mini Tumnus je ok (resp. neregistruju to divné chování, cos popsal) s těmihle preampy:
Two Notes LeLead / LeCrunch
MB Formula / Triaxis
MTS K2 Banned / Benzin
volfi

Příspěvek od volfi »

Tumnus mini mi zlobil pouze s krakenem, dle vyjádření victory a wampleru je to normální. Jen mi to přijde zvláštní když před krakena vložím cokoliv jinýho, tak je to OK. Když ohulím naplno tonewheel a opravdu zarvu za struny, což během normálního hraní nedokážu, tak se lehce projeví ten pokles. Ale u tumnuse pomalu stačí pohladit struny.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Co na to uvedou firmy je jedna věc, nevím jak to brát vážně, musí si stát za svými výrobky.
Mně spíš připadá divné, žes psal, že to nedělal a začal dělat.
Tak doufám, že se toho nedočkám taky. :)

Třeba by to Klon za 8000 $ dělal taky, to by asi zabolelo víc. :)

Mě jinak na kreslítka neužije, moc jsem jich nezkusil, ale níže se ocituju, páč Walrus Ages asi není zrovna profláknutá krabka - po roce můžu říct, že furt velká spokojenost - sám naživo nic takového nepotřebuju, ale do studia univerzál, znovu vypichuju "dry" (blend).
cherreda píše: 27.07.2021 17:26 Myslím, že sem patří i tenhle Mrožomamut.
Trochu skepticky jsem ho šel zkusit a místo očekávaných 20 min. jsem na něj pinkal 2,5 h., měnil kytary, střídal clean Formuly a Bannedu... :)
Všechny mody jsou parádní a čuček DRY tomu nasazuje korunu, fakt pecka, je to takovej overdrivovej švýcarák. 8) Takže zatím si ve studiu místo v horní preinput poličce vysloužil, uvidíme, jak se osvědčí v ostrém provozu. 8)
volfi

Příspěvek od volfi »

Řekl bych, že to nedělal, ale taky jsem tenkrát mohl hrát na jinou kytaru a třeba jsem si toho nevšiml.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Jakub Martíšek
Bandzone: https://bandzone.cz/detheritory

Příspěvek od Jakub Martíšek »

Co se týče overdrive efektů, tam mám zatím zkušennost jen s BOSS SuperOverdrive, a jsem s ním velmi spokojen. Používám ho především jako clean boost pro zkreslený kanál na své high gainové hlavě, a opravdu umí ten zvuk nakopnout. I jeho zkreslení na čistém kanálu zní, dle mého, skvěle.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Včera přišel upozornění na Pre-order Decibelics Golden Horse. Po dlouhé době něco, co jsem si chtěl fakt koupit -:)
https://decibelics.com/product/golden-horse/
affordano

Příspěvek od affordano »

Roky, spíš desetiletí, jsem hledal overdrive/distortion box, který by mému uchu zněl nechemicky, nezahuhlaně, netence a přitom dostatečně dravě. Seznal jsem, že BB Preamp je pro mne to pravé ořechové. Pár různých verzí téhle, už celkem obstarožní, krabice jsem v průběhu let nashromáždil a říkám si, že by bylo prima je vzájemně porovnat. Komu se nelení, tomu se zelení, takže tady předkládám povětšinou oranžové výsledky svého bádání. Času nebylo moc, jako obvykle, ale třeba to i tak někomu pomůže při rozhodování. Našimi soutěžícími tentokrát byli (bráno zprava doleva, viz foto a video):
bb preampy do testu fotka.jpg
1. Mosky B-Box č.1 (cena na Aliexpress s poštou cca 800 Kč), miniefekt, v testu mám pro srandu dva, každý hraje malinko jinak.

2. Caline Sundance (dvojpedál obsahující Orange Burst, což je calinoidní variace na BB Preamp, boost sekci jsem v testu nepoužil, koupeno z kytar.cz asi za 1400 Kč). Ten můj vypadá trochu podivně, moc se mi nelíbila grafika, tak jsem jí zrušil, jinak je ale stock...

3. Mooer Flex Boost (tohle není BB Preamp, je to klon AC Booster, tedy stejné korekce, ale míň gainu, no, když už jsem ho tady měl, tak jsem zkusil nakroutit něco podobného jako na BB, myslím, že se prodával asi taky tak za těch 1400 Kč).

4. Xotic BB Preamp (tohle konečně je BB preamp, dokonce originál od Xoticu, ta novější verze, nakonec jsem si ho pořídil z Reverbu mírně použitý asi za 4000 Kč).

5. China fake BB Preamp (tohle naopak není pravý BB preamp, i když na něj číňánci natiskli všechny ty made in USA věci, je to prachsprostá kopie té původní verze, kdysi jsem ji pořídil na zkoušku na Alíku asi za 800 Kč, teď už tam, myslím, nikde nevisí).

6. a ještě jeden Mosky B-Box č.2 do zálohy :D.

Všechny ovladače jsem nastavil do střední polohy s výjimkou Mooera, tam jsem dorovnával gain a volume. Testovací náčiní: Gibson Les Paul Studio 1993, trsátko Brain 1,6 mm, struny Earnie Ball 10-52, tranzistorové kombo Fender Champion 100 s přídavným boxem, volume mezi 3 a 4 při Jazz setting, což už je docela hlasitý clean na hranici breakupu, záznamové zařízení Zoom Q2n-4K s vestavěným stereo mikrofonem umístěné asi metr od komba. Se záznamem jsem následně nedělal žádné korekční úpravy, jenom jsem to obří video razantně zmenšil, aby se dalo rozumně stáhnout - pokud by někdo skutečně chtěl vidět ten dvougigový originál, rád mu ho pošlu...

Tady přikládám odkaz na obrazový záznam testu:
https://youtu.be/QksqlGc3WsY

Nejdřív demonstruji úroveň brumu/šumu po sešlápnutí bez hraní, pak projíždím jednu krabku po druhé při poťácích na kytaře naplno, na konci videa jsem poťák stáhnul cca na polovinu dráhy.
Jako obvykle, za pár dní, až tohle vzepětí vydejchám, přidám hodnocení jednotlivých krabiček ze svého pohledu/poslechu/pošlapu. Co vy na to 8)? Zatím dobrému zkreslení zdar!
Naposledy upravil(a) affordano dne 17.05.2023 5:28, celkem upraveno 1 x.
viwiko

Příspěvek od viwiko »

Pánové, a na Vemuram Jan Ray už jste narazili? Pokud ano, co na něj říkáte? Já jsem ho obdržel nedávno a musím říct, že za mě asi nejlepší overdrive, na který jsem doposud hrál ...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Další (pro mě) zajímavý klon Klona: Golden Legend

rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Tak vyřešeno, nejlepší overdrive je Digitech Bad Monkey

LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

rotten77 píše: 17.03.2023 12:51 Tak vyřešeno, nejlepší overdrive je Digitech Bad Monkey

A bazar hned reaguje https://hudebnibazar.cz/digitech-bad-mo ... /ID509364/
Kolik stál novej 1.000,- Kč?
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

LUBOSH píše: 17.03.2023 13:18
rotten77 píše: 17.03.2023 12:51 Tak vyřešeno, nejlepší overdrive je Digitech Bad Monkey
...
A bazar hned reaguje https://hudebnibazar.cz/digitech-bad-mo ... /ID509364/
Reverb taky - viz historie prodejů (podle ceny) :-D
2023_03_17_13-28-16_TlaB8mbbgu.png
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

smeju se nahlas. Je to hezka ukazka jak funguji influenceri :) vlastne to ani neni nepodobny tomu, jak nahoru vystrelilly vsechny offset kytary, ktery do ty doby zajimaly jen par nadsencu.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“