Lexicon Alpha - Nahrava sa playback
Pravidla fóra
Lexicon Alpha - Nahrava sa playback
Ahojte.
Použivam pre nahravanie bass.gitary usb zvuk. Lexicon Alpha v spolupraci s Cubase 5 pod WIN7. Pri nahravani použivam ako vystup sluchadla. Stava sa mi ale taka vec, že do nahranej stopy sa mi dostava výstup z monitoru. Monitoring na Lexicovnu mam nastaveny v polovine a do nahrateho tracku bass gitary sa mi dostava to co ide v playbacku , v mojom pripade tam počujem klik + podcast track. Ma s tym niekto nejake skusenosti?
Či je to chyba HW alebo SW, alebo proste nejake špeicificke nastavenie.
Ďakujem.
Použivam pre nahravanie bass.gitary usb zvuk. Lexicon Alpha v spolupraci s Cubase 5 pod WIN7. Pri nahravani použivam ako vystup sluchadla. Stava sa mi ale taka vec, že do nahranej stopy sa mi dostava výstup z monitoru. Monitoring na Lexicovnu mam nastaveny v polovine a do nahrateho tracku bass gitary sa mi dostava to co ide v playbacku , v mojom pripade tam počujem klik + podcast track. Ma s tym niekto nejake skusenosti?
Či je to chyba HW alebo SW, alebo proste nejake špeicificke nastavenie.
Ďakujem.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lexicon Alpha - Nahrava sa playback
Je to o nastavení vstupu, který se má nahrávat. Nezapomenout na možnost "loopback" - toto se jako vstup v DAW nijak neindikuje, nastavuje se pouze v ovládacím panelu karty (pokud tato touhle možností disponuje)!
P.
P.
Vstup je nastaveny ok...zabudol som ešte dopísať, že to robi, len v prípade ak su zapojene sluchadla. Ak mam zapojeny výstup do beden, vše ide ok.pavlii píše: 18.08.2022 8:46 Je to o nastavení vstupu, který se má nahrávat. Nezapomenout na možnost "loopback" - toto se jako vstup v DAW nijak neindikuje, nastavuje se pouze v ovládacím panelu karty (pokud tato touhle možností disponuje)!
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No to mi dost dobře přijde jako nesmysl. Jaký ovladač je v Cubase nastaven?
P.
P.
Ovladač je Lexicon Alpha/Asio , to všetko je nastavene ok, kedže bez použitia sluchadiel vetko ide ok.pavlii píše: 18.08.2022 8:59 No to mi dost dobře přijde jako nesmysl. Jaký ovladač je v Cubase nastaven?
P.
A tiež mi to pride kapanek ako nezmysel, ale proste takto to je. Preto si skor myslim, že ide o HW problem a nejaky filter na doske co odeluje vstupy od vystupov proste je zničeny. Moj nazor.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No to asi jedině, ale co jsem prolezl internet, tak podobné chování nikdo nezmiňuje. Maximálně je hromada problémů ohledně kvality přehrávaného materiálu při nahrávání další stopy.
Zkusil bych pro formu nainstalovat freeware aplikaci ASIO4ALL a v Cubase jako ovladač zvolit tuto. Nic se tím v zásadě nezhorší, Alpha není zvukovka se specialitkami vyžadujícími proprietární ASIO ovladač. Navíc s některými verzemi ovladačů byly problémy; myslím, že jsme to řešili i někde tuna na fóru.
Pokud se jí už nezbavil, hendrek by měl Alphu používat taky.
P.
Zkusil bych pro formu nainstalovat freeware aplikaci ASIO4ALL a v Cubase jako ovladač zvolit tuto. Nic se tím v zásadě nezhorší, Alpha není zvukovka se specialitkami vyžadujícími proprietární ASIO ovladač. Navíc s některými verzemi ovladačů byly problémy; myslím, že jsme to řešili i někde tuna na fóru.
Pokud se jí už nezbavil, hendrek by měl Alphu používat taky.
P.
No ved prave, ja som to googlil včera cely den a aj čast noci
a nic. Ten šum a podobne anomalie, to nejako neriešim, proste za malo penezi malo muziky.
Známi ma tu istu zvukovku, tak skusim zapojiť jeho, či to tiež bude robiť. Aspoň tym vylučime alebo potvrdime moju teoriu o chybnom hardveri.
S.
Známi ma tu istu zvukovku, tak skusim zapojiť jeho, či to tiež bude robiť. Aspoň tym vylučime alebo potvrdime moju teoriu o chybnom hardveri.
S.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, dobrý krok.
P.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zdar. Mi to jednu dobu nahrávalo do stopy i klik metronomu z Cubase, resp. se to tam nějak dostalo a nešlo to z nahrávky odstranit.
Ale dlouhodobě mi to již šlape bez problémů, stáhni si poslední drivery z webu Lexiconu.
Ale dlouhodobě mi to již šlape bez problémů, stáhni si poslední drivery z webu Lexiconu.
Drivery mam tie posledne co tam maju. Tak tym to asi nebude. A skusal som to aj v cool edit pro, tak aj tam to nahralo klik. :/
Takže skusil som inu zvukovu toho isteho typu a rady a robi to to iste. Asi mi neostav nič ine, len nepouživať vystup sluchadiel
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Anebo koupit novou zvukovku, lepší.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To musí být vada modelu nebo mi to není jasné.
P.
P.
No ja tomu tiež pripisujem ako vadu modelu. Už sa pozerám po novej zvukovke, čo ma viac ako 2 vstupy.
Dik za podporu a tipy
Dik za podporu a tipy
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Není zač, tak držíme palce 
P.
P.