Pětistrunné banjo
Pravidla fóra
-
Látal Stanislav
Pětistrunné banjo
Re: Pětistrunné banjo
Jednoznačně skobičky od odborníka, hlavně na hmatník nic nesázej svépomocí. Kdybych ještě měl krk od jednoho samodomo kříženečka kde jsem se o skobičky pokoušel sám, mohl bych ti to nafotit jako odstrašující příklad. Čapek, Průcha a podstatě kdokoliv kdo postavil aspoň 5 nástrojů to bude mít za chvilku a neřekne si podle mě o víc než dvě stovky.
Bohatě stačí na 7., 8., 9. a 10. pole. Možná na 12., ale využiješ ho minimálně, s kapodatrem na pátem poli a výše hraje jen stará škola co neumí hrát písničky v C a D dur bez kapa. Na nějaké ty křížkové tóniny holt o půltónu podladíš, to je hned.
Bohatě stačí na 7., 8., 9. a 10. pole. Možná na 12., ale využiješ ho minimálně, s kapodatrem na pátem poli a výše hraje jen stará škola co neumí hrát písničky v C a D dur bez kapa. Na nějaké ty křížkové tóniny holt o půltónu podladíš, to je hned.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Ahoj nechci zakládat nové téma tak se zeptám tady. Poradili by jste mi kde sehnat skobičky pro pátou strunu?
Díky.
Díky.
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster
U nějakýho kytaráře co opravuje nebo dělá banja. V Plzni třeba Olda Bauer, jinak Roh, Čapek, Průcha, Ptáček atd.
Nejlépe ale nechat si to udělat u někoho, kdo má zkušenosti.
Nejlépe ale nechat si to udělat u někoho, kdo má zkušenosti.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Ještě uvidím zda se do toho pustím. Díky za tip a rychlou odpověď.
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster