Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Orfeus

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Orfeus »

Prskyn píše: 25.08.2022 8:20 Velmi zajímavá cena za high-end kytaru... sice jen do konce srpna, ale kdo ví...
https://kytary.cz/furch-yellow-plus-d-sp/HN201097/
Tak vypadá to zajímavě. Cena je dobrá, ale určitě bych si ji vyzkoušel osobně. Ono totiž každé
dřevo zní trochu jinak. Asi bych se nebál palisndru, ale padouk, ikdyž je to exotické dřevo, tak
prostě nemusí každému sedět.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

to je samozrejme pravda. on-line se kytary v teto cenove relaci nekupuji. Ale ta cena za zlutou radu... stoji za to si ji alespon zkusit. Ja uz vim, ze bych ji doma rikal Pavouk...
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Prskyn píše: 25.08.2022 19:52 to je samozrejme pravda. on-line se kytary v teto cenove relaci nekupuji. Ale ta cena za zlutou radu... stoji za to si ji alespon zkusit. Ja uz vim, ze bych ji doma rikal Pavouk...
Ano, cena je zajímavá, ale já po zkušenostech, ikdyž to vyzní divně, nechodím kupovat slevu.
Jdu po určitém modelu a po kvalitě. Ta zde určitě je, ale možná bych sáhnul pro porovnání
i na tenhle model: https://kytary.cz/furch-vintage-1-dc-sm-2022/HN242429/.
Sice není ve slevě, ale řada Vintage na mě vždycky zapůsobila zvukově nejvíc. Já vím, je to
z řady Vintage nejnižší model a navíc jenom v mahagonu. Ale také se super kufrem za pět
tisíc a výkroj. Být to v palisandru tak těžká konkurence. Před časem jsem zkoušel Vintage
OM -2 a OM-3 a zvukově obě super, ale to byla cena ještě o něco nižší.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Tezko hodnotit takhle od dotykace.... ale Vintage rada mi prijde zvukove takova echt country az bluegrassova, zatimco barevne rady davaji vice prostoru pro barveni a dynamiku treba pri fingerpickingu. Ale to je fakt uz hodne subjektivni a debatovat o mikrorozdilech ve zvuku lze az s kytarami v ruce... takhle popisovat zvuk na foru je stejne, jako nekomu vysvetlovat chut jablka...
himself

Příspěvek od himself »

Jeste, ze letis nalehko :)
Naposledy upravil(a) himself dne 1.09.2022 17:17, celkem upraveno 1 x.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Sverit nastroj jakekoliv letecke spolecnosti bych si opravdu netroufl.... sice je to stare video, ale vzhledem k tomu, ze kytara byla ulozena v nestandardne odolnem hiscoxu tak s tim nejakej jeliman musel echt prastit nebo na to polozit neco extremne tezkeho...
himself

Příspěvek od himself »

Ja jsem to nikdy nestudoval a chapu, ze lidi typu Tommy si proste "kdyztak koupi novou kytaru", ale nektere kytary se nove koupit nedaji. Proc kruci v nejakem business classu nemuzu mit kytaru na palube?
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No hlavne mrkni, kdo to video sdilel.... bylo mi lito napred jeho a pak teprve te kytary.... jak si clovek na nejakej nastroj zvykne, a takhle blbe o nej prijde (protoze vymena desky znamena vzdy zmenu zvuku), tak je to na chocholouska.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Vypadá to jako suchá kytara. Pokud je tam pnutí, stačí relativně malý otřes, a pnutí udělá svoje. A kufr samozřejmě nepomůže.
Nezdá se mi, že by se takhle otevřela ta prasklina v normálním stavu kytary.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Ve svém “leteckém” období jsem párkrát viděl, jak se ti šimpanzové z handlingů chovají k zavazadlům. Házení, kopání a zašlapávání kufrů do mezer, viděl jsem i jak jeden nesl dva kufry a třetím si před sebou kopal mezi vozíky přímo pod okny terminálu. Taky mi zničili jeden skoro nový Samsonite, uprostřed otisk podrážky pracovní obuvi. Ne, Hiscox není stavěn na ochranu před kretény.
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

S chováním pracovníků letišť k zavazadlům plný souhlas. Ale co se týká kufrů Hiscox, tak ty bych
za kvalitu neodsuzoval, pochopitelně nevydrží všechno, ale podle mých zkušeností patří mezi to
lepší na trhu s pouzdry pro kytary. Sám mám dva a velká spokojenost. Před časem mi kamarád dovezl
kytaru právě v kufru Hiscox, který s ním nalétal hodně tisíc kilometrů. Když mi ho prezentoval, tak
se po něm prošel, /uvnitř kytara/. Kufr v pohodě, kytara samozřejmě také. No a jen tak na okraj k tomu
videu. Adrian Bellue je bezesporu skvělý kytarista, o tom není pochyb. Ale svoji kytaru bych mu nepůjčil ani
náhodou. Na jednom videu jsem ho viděl hrát a měl jsem pocit, že má s tou kytarou nevyřízené účty.
Tím vůbec nechci naznačit, že kytaru poškodil on sám. Nadále platí, že většina pracovníků u zavazadel
jsou do..tek.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, Adrian dává kytarám hodně za uši :)
právě proto si vybral Furch, který vydržel ty jeho perkuse (rozuměj mlácení)
předtím doslova zničil tři Taylory jak nám vykládál na workshopu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
himself

Příspěvek od himself »

Zvedne Maton hozenou rukavici? :)
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

himself píše: 11.09.2022 16:05 Zvedne Maton hozenou rukavici? :)
To si nemyslím. Maton má svého Tommyho Emmanuela a to jim asi stačí, navíc je to domorodec.
Upřímně, úplně nejsem přesvědčený, že by Adrian Bellue byl takový světový formát, že by se o něj
renomované značky praly. Ano s kytarou umí, ale takových jsou dneska po světě stovky. Podle mě
za značku Furch může být moc rád.
himself

Příspěvek od himself »

To byla jen narazka na "niceni kytar" a Tommyho "prodrene" kytary.
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

himself píše: 11.09.2022 19:10 To byla jen narazka na "niceni kytar" a Tommyho "prodrene" kytary.
Neboj, pochopil jsem, jenom jsem trochu přidal. :D
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Prskyn píše: 29.06.2022 14:06 Novinka od Furchů - Violet řada bude celomasívní, protože Furch s výrobou polomasivů končí. Překvapení je, že - cituji - " Zadní deska nese speciální profilování bez nutnosti žebrování, což nám umožňuje dosáhnout neobvykle silného zvuku." Tak na to jsem teda zvědavej...
Čili u Furchů bude k mání celomasiv bez žeber na zadní desce.
Hledal jsem, ale nenarazil jsem na jiného renomovaného výrobce, který by se dal u celomasívních kytar cestou bez žebrování zadní desky (u polomasa to dělá Taylor). Zajímavé.
První cena, kterou jsem vyhledal na netu, je 23.990 tolarů českých za Déčko, ovšem pouze při osobním odběru...
k dispozici v kombinaci Sitka - Mahagon...

EDIT - tak teď jsem docela pomatenej, protože ve fotogalerii Violet na stránkách FURCHa žebra viditelná má... tak jak to teda je?
https://furchguitars.com/cs/nastroje/vi ... violet-sm/
Tak blbost. Violet má žebra i na zadní desce... vyzkoušel jsem si Gc-SM a současnou cenu si rozhodně obhájí. Vynikající nástroj. Řekl bych, že je to vlastně konstrukce Blue řady vyráběné do roku 2018 (ale to je jen má osobní spekulace, minimálně provedení rozety je podobné). Možná mě trochu mrzí, že dělají jen 45 mm nulťák, GA by byla náramně vhodná i pro odrostlejší pokročilejší dítě, pokud by měla trochu užší krk.
Ať je to jak chce, na rozdíl od jiných výrobců, kteří jsou schopni vyrábět korpus z lisovaného papíru a říct si za to 40k, drží u Furchů linii výroby skutečných dřevěných hudebních nástrojů. Opět tedy nezbývá, než smeknout před odvahou držet se nosné myšlenky - vyrábět nejlepší kytary na světě.
smelina

Příspěvek od smelina »

Je tu někdo, kdo by mohl z vlastní zkušenosti posoudit užitečnost těch bevel-duo výkrojů na řadě Red? Už delší dobu přemýšlím o dalším nástroji a vzhledem k tomu, že design aktuální řady Red se mi vůbec nelíbí, tak pomalu směřuji k nějaké té duhovce. Za ten bevel prvek je ale celkem velký příplatek a nějak se nedokážu rozhoupat...
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

armrest (predni strana) je skvelý a strasne rychle se na neho zvyka https://www.frontman.cz/laboratorium-dr ... ikme-plose
vyhodu ribrestu (zadni strana) jsem nejak nepocitil :)

technicky je to pomerne komplikovana operace, proto zrejme ta cena
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“