Rozdíl mezi 3/4 a 3/3 ? Pro blbec diky
Pravidla fóra
Rozdíl mezi 3/4 a 3/3 ? Pro blbec diky
Zdravím muzikanti.
Myslím, ze jsem dokázal vše vložit do názvu.
Muže mi to někdo vysvětlit prosím ? Nechápu proč jsou 3/4 takty a ne 3/3. Přece odjedu 3 a jdu znova tedy jsem se dostal k cele ne ? Asi jsem drevo, ale nechápu to a celkem mě to kouše tak kdyby byl někdo ochotný mi to vysvětlit jak debilovy tak budu rad , případně mě někam odkázat.
Dekuju
Pa: nevím kam s tímto dotazem co se vláken tyče tak se když tak omlouvám.
Myslím, ze jsem dokázal vše vložit do názvu.
Muže mi to někdo vysvětlit prosím ? Nechápu proč jsou 3/4 takty a ne 3/3. Přece odjedu 3 a jdu znova tedy jsem se dostal k cele ne ? Asi jsem drevo, ale nechápu to a celkem mě to kouše tak kdyby byl někdo ochotný mi to vysvětlit jak debilovy tak budu rad , případně mě někam odkázat.
Dekuju
Pa: nevím kam s tímto dotazem co se vláken tyče tak se když tak omlouvám.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozdíl mezi 3/4 a 3/3 ? Pro blbec diky
Nic jako 3/3 neexistuje.
Číslo nad zlomkem udává počet not v taktu, číslo pod zlomkem délku oněch not.
Čísla délek jsou např. 2 pro půlovou notu, 4 pro čtvrťovou notu, 8 pro osminovou notu, atd.
Jak dlouhá by měla být nota s číslem 3 (tedy v podstatě třetinová)? Taková neexistuje, resp. se nepoužívá.
Z výše uvedeného vyplývá, že v 3/4 taktu budou v taktu přesně 3 čtvrťové noty. V 6/8 taktu pak 6 osminových not. Atd.
Číslo nad zlomkem udává počet not v taktu, číslo pod zlomkem délku oněch not.
Čísla délek jsou např. 2 pro půlovou notu, 4 pro čtvrťovou notu, 8 pro osminovou notu, atd.
Jak dlouhá by měla být nota s číslem 3 (tedy v podstatě třetinová)? Taková neexistuje, resp. se nepoužívá.
Z výše uvedeného vyplývá, že v 3/4 taktu budou v taktu přesně 3 čtvrťové noty. V 6/8 taktu pak 6 osminových not. Atd.
Místo not má být počet dob. Not tam může být v podstatě libovolný počet.
Horní číslo je jasné - označuje počet dob.
Dolní číslo je délka doby.
A doby se dělí standardně napůl, a zase napůl a zase napůl a zase ... takže to číslo má hodnoty mocnin čísla 2.
Takže 2, 4, 8, 16, 32 atd.
Z toho plyne, že je to bez ohledu na to, kolik těch dob v taktu je, takže tam není žádná vazba.
Horní číslo je jasné - označuje počet dob.
Dolní číslo je délka doby.
A doby se dělí standardně napůl, a zase napůl a zase napůl a zase ... takže to číslo má hodnoty mocnin čísla 2.
Takže 2, 4, 8, 16, 32 atd.
Z toho plyne, že je to bez ohledu na to, kolik těch dob v taktu je, takže tam není žádná vazba.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Diky za snahu kuci, ale pořad se v tom ztrácím.
Když je 3/4 takt .. počítám do 3 ze ? U 4/4 do 4 u 6/8 do 6 to chápu .. ty první čísla. Ale to druhé .. kde zohlednuji tu 4 nebo 8 ? Zda se mi ze se orientují jen podle toho jednoho čísla.
Možná .. když to vezmu časově tak 3/4 je pomalejší jak 4/4 ale počítá se do 3 ze ? Ale časový úsek je stejný a diky tomu je to pomalejší
.
Na druhou stranu mužů zahrát i rychle tempo s počínáním do 3 tak nevím ..
vážně to jde mimo mě a možná to nechám ledem a budu jen počítat bud do 3 nebo 4
.
6/8 kde jsou ty “2” co mi zbyly ?
Když je 3/4 takt .. počítám do 3 ze ? U 4/4 do 4 u 6/8 do 6 to chápu .. ty první čísla. Ale to druhé .. kde zohlednuji tu 4 nebo 8 ? Zda se mi ze se orientují jen podle toho jednoho čísla.
Možná .. když to vezmu časově tak 3/4 je pomalejší jak 4/4 ale počítá se do 3 ze ? Ale časový úsek je stejný a diky tomu je to pomalejší
Na druhou stranu mužů zahrát i rychle tempo s počínáním do 3 tak nevím ..
vážně to jde mimo mě a možná to nechám ledem a budu jen počítat bud do 3 nebo 4
6/8 kde jsou ty “2” co mi zbyly ?
Takt nijak nesouvisí s tempem. Tímto směrem nepřemýšlej.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Chápu to. Dekuju. Stačil jen den hh
. A pochopit poradně takt a hodnotu not . Jinak délku noty si určují asi sám n ? A dle té výchozí sundal určil i punkovou Atd. Myslím. Praxi ať vím jak rychle zahrát celou notu a jak rychle pulovou, ale hádám ze to určuje asi zas tempo. Ale to už je na jiné povídání. Jsem rad ze chápu to co jsem chtěl diky.
Je to vlastně o zápisu v praxi mě zajímá hlavně to horní číslo když hraju bez not. Každopádně diky
Je to vlastně o zápisu v praxi mě zajímá hlavně to horní číslo když hraju bez not. Každopádně diky
Nad notovou osnovou byva uvedeno, ze napr. ctvrka = 90, tj za minutu zahrajes 90 ctvrtovych not. Pri taktu 3/4 tedy 30 taktu.
Hele a k notám, co znamená křížek před notou???? Co je to za tón? Odhaduji F##, ale...
Děkuji.
Děkuji.
Dvojkřížek. Když to odhaduješ, proč to nedáš do Google?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮