Bicí Alesis dm7

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Mila881
Nový uživatel

Bicí Alesis dm7

Příspěvek od Mila881 »

Zdravim, zakoupil jsem bicí z druhé ruky, bohužel nejde mi to nějak dát dohromady.Jde o značku Alesis DM7 , sestavu jsme zvladl,problém ovšem je v hlasitosti. Dám si to do sluchátek a sotva slyším. Na display mam hlásit na maximum,což je 127 ,myslím. Dalsi věc, jeden příjemný buben nefunguje.Kabely mam správně .Může mi někdo poradit, jak na to?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Bicí Alesis dm7

Příspěvek od pavlii »

Já měl doma nějakou dobu Crimson, ale ono je to v podstatě prašť jako uhoď.

K hlasitosti: je potřeba nemíchat do sebe MIDI hlasitost a hlasitost výstupu. Ne, že by spolu nesouvisely, ale jak vidím tohle číslo, tak mi to evokuje víc vazbu na ty MIDI eventy než na sluchátkový zesilovač. Ale může mít stejnou stupnici, takže tohle ber s rezervou. Crimson modul má, jestli se nepletu, ještě ovladač hlasitosti výstupu - IMHO to bude mít DM7 taky (jsem líný surfovat po netu).

K triggeru: nefunguje ve smyslu, že ani modul neregistruje jeho aktivitu? Je třeba vyloučit chybu postupně - takže bych klidně začal tím, že do něj bodnu kabel z jiného triggeru (který prokazatelně funguje). Bude-li funkce OK, je chyba buď v kabelu nebo ve vstupu modulu pro ten "nefunkční" trigger (HW), případně v SW (netuším, jestli nejde softwarově deaktivovat trigger/jeho vstup). Pokud funkce OK nebude, je zjevně jednoznačně chyba v triggeru, takže buď mechanická nebo elektronická závada v rámci toho konkrétního padu.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“