Tipy na kvalitní nástrojovy kabel
Pravidla fóra
Tipy na kvalitní nástrojovy kabel
Nemáte někdo tip na nějaký ověřený a kvalitní nástrojovy kabel pro domácí použití na elektroakustiku? Nepotřebuji kabel příliš dlouhý stačil by mi do 3 m.
Re: Tipy na kvalitní nástrojovy kabel
hendrex.cz mám jich několik
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Pokud má akustika preamp (má v sobě baterku), tak kvalita kabelu nemá prakticky na zvuk vliv, takže dát třeba 1400,- za kabel je myslím blbost.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
1400 je fakt blbost. Do 600 Kč za kabel Spirit LLX se vejdeš v pohodě
.
Mám FURCH Blue G-SW 43mm a k tomu snímač L.R. BAGGS EAS VTC. Měl jsem kabel, kterej bohužel odešel asi do věčných lovišť. Je někde překlesanej. Kombo mám Marshall As50d.
s aktivkou opravdu nema smysl resit zvuk, ale pouze mechanicke vlastnosti (odolnost, ohebnost atd)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Jestli máš nějakej použitelnej kabel, koupil bych 2 jacky (Neutrik - jeden ideálně Silent, Amphenol apod.), a kabel si udělal. Mám kabelů asi 50 (mikrofony, nástroje, DMX světla), a skoro všechny jsem si dělal sám.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
https://kytary.cz/roland-ric-g10a/HN164129/Honzek2 píše: 1.10.2022 9:58 Nemáte někdo tip na nějaký ověřený a kvalitní nástrojovy kabel pro domácí použití na elektroakustiku? Nepotřebuji kabel příliš dlouhý stačil by mi do 3 m.
protoze je zkratka hezkej
Naposledy jsem si nechával dělat kabely v Prodance z metráže Tasker TSK1032.
Mechanicky je kabel na úrovni Sommer LLX (pár jich mám od Hendreka) nebo Cordial CGK175, čímž vypichuju takřka ideální poměr robustnosti a ohebnosti, aniž by se přehnaně zamotával. Neměřil jsem ho, ani tomu pořádně nerozumím, ale ničeho špatného ohledně zvuku jsem si nevšiml a od Tasker bych šméčko ani nečekal.
K tomu Neutriky a jsme na špičkovém kabelu za rozumné peníze:
https://www.eprodance.cz/neutrik-np2rx-b/
https://www.eprodance.cz/neutrik-np2x-b/
Takže jako nejdostupnější nečínskou kvalitu můžu doporučit objednávku výroby kabelu na míru buď u Hendreka a nebo v Prodance, oboje bude 1A+.
Co se týká Roland, mám jeden ten lepší/dražší 1,5 m propojovací ve studiu, ale na živé hraní jako první kabel z kytary bych ho radši nechtěl. To samé Boss, mám cca 4 kratší mezi krabky a jacky na mě udělaly dojem spíš nedobrý.
Výsledný dojem v mých očích bych popsal jako "kvalitní pohlídaná čína", takže když se ty kabely pořídí ve slevě, budiž, ale za plnou cenu jsou zklamání, výše uvedené jsou o třídu jinde.
Mechanicky je kabel na úrovni Sommer LLX (pár jich mám od Hendreka) nebo Cordial CGK175, čímž vypichuju takřka ideální poměr robustnosti a ohebnosti, aniž by se přehnaně zamotával. Neměřil jsem ho, ani tomu pořádně nerozumím, ale ničeho špatného ohledně zvuku jsem si nevšiml a od Tasker bych šméčko ani nečekal.
K tomu Neutriky a jsme na špičkovém kabelu za rozumné peníze:
https://www.eprodance.cz/neutrik-np2rx-b/
https://www.eprodance.cz/neutrik-np2x-b/
Takže jako nejdostupnější nečínskou kvalitu můžu doporučit objednávku výroby kabelu na míru buď u Hendreka a nebo v Prodance, oboje bude 1A+.
Co se týká Roland, mám jeden ten lepší/dražší 1,5 m propojovací ve studiu, ale na živé hraní jako první kabel z kytary bych ho radši nechtěl. To samé Boss, mám cca 4 kratší mezi krabky a jacky na mě udělaly dojem spíš nedobrý.
Výsledný dojem v mých očích bych popsal jako "kvalitní pohlídaná čína", takže když se ty kabely pořídí ve slevě, budiž, ale za plnou cenu jsou zklamání, výše uvedené jsou o třídu jinde.
| Cruel YT | Cruel sptf
dyť chtěl kabel na doma
Nepsal nic o výdělečných manévrech spojených s poletováním po odposleších
či výpravám do výšin aparátu za účelem brutálního vrcholového sóla 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já mám na doma většinu káblů taky od Hendrex
.
Ale jinak bych si koupil hlavně kabel, kde se nebude připlácet zbytečně moc za značku, bude mít rozumné konektory, které se dají demontovat za účelem opravy, atd. (Neutrik, Amphenol, Hi-Con). Na výběr je toho milion.
Ale jinak bych si koupil hlavně kabel, kde se nebude připlácet zbytečně moc za značku, bude mít rozumné konektory, které se dají demontovat za účelem opravy, atd. (Neutrik, Amphenol, Hi-Con). Na výběr je toho milion.
Hlavne by bylo dobre jeho hledanim neprevysit jeho cenu 
Jj, ale toto beru jako obecnější téma, tak jsem (se) šířeji roztrousil...Prskyn píše: 3.10.2022 14:24 dyť chtěl kabel na domaNepsal nic o výdělečných manévrech spojených s poletováním po odposleších
či výpravám do výšin aparátu za účelem brutálního vrcholového sóla
![]()
...ve smyslu - když už vydat peníz, proč za něj nepořídit maximum, že.
| Cruel YT | Cruel sptf