Floyd Rose
Pravidla fóra
Re: Floyd Rose
Taky Ti to "drhlo"?
Jeden z mých oblíbených:
Jeden z mých oblíbených:
S Duesenberg mám otřesnou zkušenost, to nemá s FloydRose společné ani prd. 
tremolo-pro-kytary-gibson-39900?highlig ... rg#p760684
tremolo-pro-kytary-gibson-39900?highlig ... rg#p760684
| Cruel YT | Cruel sptf
cherreda: souhlas, trochu jsem tomu feelu pomohl dotažením natuho a zkrácením páky, ale na bombdivy to fakt není....
krasty: super video, krásnej feel, jdu do FRX, díky, teď už jen vybrat barvu
... BTW, to video vypadá na Chipsona, soudím mimo jiné podle vzdálenosti loga od diamond inlay, asi se Istvánovi taky nechtělo vrtat do origo Customa... 
krasty: super video, krásnej feel, jdu do FRX, díky, teď už jen vybrat barvu
montujte si co chcete, jasně. Ale chtít od Gibsona divebomby, plně rozsahový FR, mi přijde ujetý. Na to bych si koupil superstrat a na LP/SG jen nějakou lehkou vibrolu nebo bigsby viz Neil Young.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jestli mě paměť neklame, Gibson byl mezi továrními kytarami v instalaci Floyd Rose a Kahlera na svých kytarách jeden z prvních. Takže mi to zase tak ujetý nepříjde.
Popravdě sám LP nemám moc v oblibě s tím jejich krkem, co vede skoro za roh
a za nejlepší kytary považuju superstraty. 
Ale v mých očích vůbec nejde o "divebomby", ale o držení ladění.
Takže jestli si někdo miluje LP nebo telecastera a chce na nich mít floydrose, jen směle do toho...
Ale v mých očích vůbec nejde o "divebomby", ale o držení ladění.
Takže jestli si někdo miluje LP nebo telecastera a chce na nich mít floydrose, jen směle do toho...
| Cruel YT | Cruel sptf
Bombdivy budou, budou, FXR už je objednán
. Až mi někdo ukáže superstrata, který je tak elegantní a hraje tak hluboce a jímavě jako les paul, tak si ho rád pořídím, a že už jich bylo... 
Naposledy upravil(a) affordano dne 5.10.2022 15:47, celkem upraveno 2 x.
vybavujou se mi kytaristi (M. Ďurinda), kteří si v 80´montovali na Stratocastery FR a pak litovali, že si jen zničili krásnej nástroj a už to nejde vrátit.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tak nevím na co zrovna Ďurindovi FR byl, ale je fakt, že v '80 chtěl FR každý, i já
. Tak se zrodila první Ibanezka RG... Naštěstí krása mých dvou LP tkví hlavně v jejich vnitřní hodnotě a hodinách práce vložených do jejich úprav, aby se na ně dobře hrálo, žádné sbírkové skvosty to nejsou. Stejně možná zkusím FRX nejdřív nahodit bez locking nutu, abych hned nevrtal, a uvidím nakolik budou stačit zamykací mechaniky co už tam jsou, někdo to tak prý používá trvale. Někdy když měním struny na FR Stratu, tak taky hned nedávám na nulťák zámky a většinou se to ani nerozlaďuje - kytara je už dobře vyhraná...
přesunuto do jiného tématu 
Naposledy upravil(a) affordano dne 6.10.2022 17:49, celkem upraveno 3 x.
Nějak jsem nezaznamenal - nutnost krkových zámků vs. zamykací mechaniky. Nejsem u LP příznivcem ani jednoho, ale ty zam.mechaniky by byly menší zlo. Bez zásahu do dřeva. A osobní zkušenost-fungujou neuvěřitelně dobře a dovolujou de facto to samé jako zámky.
Když budeš mít jen zamykací mechaniky, tak tam máš stále možnost problému v nultém pražci. Přece jenom hlava Gibsona je dosti nešťastná. Je zalomena dozadu a struny nejdou v jedné rovině k mechanikám, hlavně D a G. Dále je potřeba si uvědomit, že u klasické mechaniky uděláš 2-3 smyčky při navíjení struny. Ale u zamykací jen prostrčíš strunu prostředkem, to v reálu znamená, že je struna uchycena o 1-2mm níž a tím pádem zvyšuješ tlak na nultý pražec = hůř to klouže.
Já mám studio z roku 2012, které mělo pražec z umělého kamene, myslím že corian se to jmenovalo. Ten materiál byl sám o sobě dosti šílenej. Když jsem dal zamykací mechaniky, tak ta kytara vlastně nešla naladit. Trochu jsem s tím i počítal. Nakonec jsem, tam vrazil graphtech a den jsem si s tím hrál.
Někdo by mohl namítnout, že jsem koupil mechaniky na strata, které jsou krátké. Ale nechal jsem si objednat od gotohu na zakázku černo černý vintage style v maximální možné délce.
Já jsem o FRX také hodně přemýšlel, a jediná cesta bez zásahu, která by se mi možná líbila je to, že bych si nechal vyrobit úzkej nerezovej pražec, kterej bych vlepil místo původního. Ze shora by měl tři závity M 2,5 a zamykací kámen by byl z jednoho kusu. Někde jsem to měl i namodelovaný ve 3D, ale nakonec jsem se na to vysral.
Já mám studio z roku 2012, které mělo pražec z umělého kamene, myslím že corian se to jmenovalo. Ten materiál byl sám o sobě dosti šílenej. Když jsem dal zamykací mechaniky, tak ta kytara vlastně nešla naladit. Trochu jsem s tím i počítal. Nakonec jsem, tam vrazil graphtech a den jsem si s tím hrál.
Někdo by mohl namítnout, že jsem koupil mechaniky na strata, které jsou krátké. Ale nechal jsem si objednat od gotohu na zakázku černo černý vintage style v maximální možné délce.
Já jsem o FRX také hodně přemýšlel, a jediná cesta bez zásahu, která by se mi možná líbila je to, že bych si nechal vyrobit úzkej nerezovej pražec, kterej bych vlepil místo původního. Ze shora by měl tři závity M 2,5 a zamykací kámen by byl z jednoho kusu. Někde jsem to měl i namodelovaný ve 3D, ale nakonec jsem se na to vysral.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Dík, pěkný video
. Tak uvidíme, zítra snad FRX dorazí a pak nastane fáze experimentování. Bude to úspěch nebo katastrófe? Je to vo hviezdach... určitě budu ctihodné fórum informovat
.
volfi: supr rozbor a v podstatě potvrzení toho, jak si myslím, že to u mě stejně skončí, tedy instalcí nulťáku se zámky. Nedošlo mi ale nikdy, jak neblaze můžou působit zamykací ladící kolíky na LP - to větší tření z důvodu méně ovinutí strun zní logicky. Nicméně na mém rádoby Customu jsem se zamykacími Grovery ladící problém nezaznamenal, na Studiu mám klasické Grovery a taky pohoda, i G a D....
volfi: Souhlas s rozborem, jen mě udivilo: "u klasické mechaniky uděláš 2-3 smyčky při navíjení struny. Ale u zamykací jen prostrčíš strunu prostředkem, to v reálu znamená, že je struna uchycena o 1-2mm níž a tím pádem zvyšuješ tlak na nultý pražec = hůř to klouže."
U jakékoli kytary motám struny odshora dolů, aby struna běžela k nuláku co nejblíž k hlavě. Tření v nuláku neřeším, s tim si materiál musí nějak poradit, ale jde mi o to, aby osička mechaniky nebyla namáhaná páčením.
U jakékoli kytary motám struny odshora dolů, aby struna běžela k nuláku co nejblíž k hlavě. Tření v nuláku neřeším, s tim si materiál musí nějak poradit, ale jde mi o to, aby osička mechaniky nebyla namáhaná páčením.
Pochopil jsem to tak, že volfi má osazené Gotohy s kratšími hřídelkami, tam by pak ke tření asi docházelo, pokud by struny kvůli zamykání nemohl (aspoň z nouze) vinout směrem nahoru. U Groverů tohle celkem nehrozí, asi proto s laděním problém na LP nemám, viz foto.
Naposledy upravil(a) affordano dne 2.10.2025 11:56, celkem upraveno 1 x.
Volfi to píše právě opačně - že si objednal dlouhé hřídelky, aby struna vybíhala co nejvýš. Na tvé fotce je to správně - odshora dolů. Takto je ve všech manuálech jako správné navíjení. Samozřejmě chápu volfiho úvahu - plochý úhel=malé tření. Ale myslím, že zvuku prospívá zalomení a pocitově mi vadí to namáhání mechanik pákou.
Jasně, už to chápu, ale nemyslím si, že by nulové zalomení na nultém pražci bylo nějak ideální, podle mě se to dost podepíše na zvuku, stejně jako menší zalomení za kobylkou, to mám vyzkoušené. A to nekorektní ladění G a D strun u LP mi přijde trošku zveličované, nebo mám štěstí na kousky, ale mě se to ani na live při teplotách těsně nad nulou na žádném LP nijak výrazně neprojevuje (to se spíš hne celé ladění na stratu s floydem). Zato housle, to je jiné kafe
... Není to spíš problém tenších strun? Používám 10-52 a oukej.
Já jsem nikdy od shora dolu nenavíjel a těch technik je daleko víc. Vždy jsem udělal jednu smyčku pod a jednu nad, aby se mi ta struna "zamknula".
A není to problém tenčích strun. Asi jsem na tohle měl blbej kus, nebo to fakt bylo jen tím materiálem pražce.
A není to problém tenčích strun. Asi jsem na tohle měl blbej kus, nebo to fakt bylo jen tím materiálem pražce.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Doporučuji Steve Hacketta, ten na ty LP s FR hraje.