Seymour nebo RM??

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
innerself

Re: Seymour nebo RM??

Příspěvek od innerself »

Trochu jiný to je, ale u prkna víc hejbe rukou a klasicky se namůže o nic opřít, plus když tam dá overdrive a kompressor, tak ten ty rozdíly maže. O to víc to pak celý zanikne v high gainu.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

Udělal jsem si taky srovnávačku. Elmag snímač Sirius nejdřív v prastaré Cremoně, poté v ovationu Stagg. Pak jsem přilepil boční lamely, abych ho moh položit shora nas Gibson SGJ a Gibson Special. Pořád tentýž snímač.
https://soundcloud.com/torst2/kytarysir ... g-sgj-spec
https://torst.rajce.idnes.cz/Kytary-Sirius/
P.S.: Odraz monitoru s track wiew v pickguardu SGčka je docela trefa.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Tak jsem se včera večer konečně dostal a jsem na to jako Michnov. :)
Michnov píše: 16.05.2022 9:18 mě se teda nejvíc líbí f10 a nejmíň ahb...jak kdyby zabordelenej zvuk a přehlcený džadžování :D
Já si dělal relativně nedávno taky test snímačů, protože mi odešel starej snímač. Testoval jsem od RM F1, F10 a od DM DP-100. Vše nahráno na stejnou kytaru, stejný struny a stejný preset. Nahráno do počítače přes zvukovku AXE I/O
Přílohy
F-1.mp3
(752.54 KiB) Staženo 129 x
F-1+basa+bici.mp3
(752.54 KiB) Staženo 89 x
DP-100.mp3
(752.54 KiB) Staženo 100 x
DP-100+basa+bici.mp3
(752.54 KiB) Staženo 109 x
F-10.mp3
(769.87 KiB) Staženo 119 x
F-10+basa a bicí.mp3
(769.87 KiB) Staženo 87 x
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Samotný se mi nejvíc líbí DP-100. V mixu je F10 dobrá, ale na komplu dá se ekvalizovat cokoli jakkoli, takže bych upřednostnil bezprostřední vnímání hráče.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

No jak jsem ty snímače vnímal... no bude to silně subjektivní. F1 - tlustý zvuk, ale asi taky kvůli tomu není tak konkrétní. Doporučil bych ho kdo hraje hodně kila, např.: stoner, HC atp. F10 už tak tlustej není a je konkrétnější, mě vyhovuje, resp. něco takového jsem chtěl. A DP-100 je jinde, řekl bych taková středová, čitelná klasika. Ale mě tenhle zvuk nebere.
Co se týká zvuku v mixu. V mixu je použitý stejný zvuk jako u samostaných kytar. Jen jsem k tomu "přilepil" basu a "bicí". Samozřejmě vše bez masteringu.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

F1 moc nic, F10 na oldskůl death/trash/hc, DP na modern deathcore/djent/metalcore atd. :D
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Michnov píše: 19.05.2022 9:46 F10 na oldskůl death/trash/hc,
Jo to si terfil. Právě na odlskůl to mám. :mrgreen:
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

innerself píše: 16.05.2022 9:20 Vidíš a já AHB-2 miluju a F10 je na mě moc huhla :D Ale zase spousta lidí, co používá (nebo zkusili) AHB-2 tvrdí, že před ní rozhodně nepatří overdrive, kterej tam samozřejmě byl :D

Já mám trošku posunutej práh dždž zvuku a základní je pto mě dá se říct třeba tenhle typ dždždž https://youtu.be/YBbD75tOwfk?t=54
jo, to už se tady párkrát psalo, že seš úchyl na přepálenej gain ne? :D
innerself

Příspěvek od innerself »

To sice jo, ale podle tebe to má jenom ahb2 ale v reálu je to tak, že dávaj úplně stejnou sílu. To jsem vyladil vzdáleností od strun, aby každej dával stejne silnej signál ;)Je to fakt jenom ekvalizační rozdíl, nebo rozdílná komprese :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

Když už o snímačích - zvažuju koupi : https://hudebnibazar.cz/ibanez-inf4-inf ... /ID446342/
Na svou poskládanou RG 550/570. Mám tam nějaké noname, hraje dobře, často jí neproháním, ale myslel jsem, že bych měl klasiku. Ono nejlepší, podle P. Marcela, by byly původní V7, V8. (0:24:40)

Budou tyhle zásadně jiné? Dík.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

Měl jsem myslím inf 1 a 2 a vůbec se mi nelíbili. Ale 100 lidí 100 chutí.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

prosím o poradu. Který z téhle palety by byl nejblíž Gibson 490R, tedy krkáč?
http://www.rmpickups.cz/humbuckery
Dík za tip.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Napiš nebo zavolej Machovi a on ti řekne, nebo udělá kopii toho co chceš, taky jsem si tak nechal od něj vyrobit
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Alnico II Neck, jediný krkový Alnico II model.
torst

Příspěvek od torst »

dík oboum. Mám tam teď SD SH-1 a je slabounkej ! Hlasitostně jak singl! proto mi jde i o tu hlasitost.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tak to teda nevím, jestli je 490R pocitově o moc silnější. Je teda o něco saturovanější a míň ostrá něž SH-1, to je dáno Alnico II vs Alnico V magnety. U RM je výhoda se na konstrukci domluvit, klidně kolem 9-10kohm Alnico II. Např. Air Norton je 12kohm Alnico V a je to běžně používaný krkový snímač. Na telecasteru jsem měl původní 13kohm a hrálo to naprosto výborně.
torst

Příspěvek od torst »

no když hraju na G LP Spec nebo SGJ a pak přejdu na Vintage s SH1, tak je to naprostej hlasitostní skok. Až si říkám, jestli je ten Duncan v cajku. Ale naměřené impedance odpovídají.
volfi

Příspěvek od volfi »

Duncan v cajku je, měl jsem v G studio 490R a v Ibanez SH1n. SH1n je slabší než 490r. Těch RM jsem měl poměrně dost a řekl bych, že to jsou všeobecně silnější snímače než bys čekal podle popisku, asi je to dáno tou konstrukcí. Například ty nejslabší singly jsou na mě až moc silné.

Kdysi jsem používal jen Fireballa se zkresleným kanálem a k němu SH13 + SH1, při přepnutí na SH1 jsem měl "čistý kanál".
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

zajímavý. Tak to vidim na Alnico II Neck, jak píše bubu.
torst

Příspěvek od torst »

Zkušenost: Mám starou japonskou IB RG 550/570. Dřív mi neseděla, tenký krk, žádné basy pro higain dždž. Nedávno jsem vyměnil bridge za nějaký Cortový Bluebucker (takové ty "čočkové" póly). Najednou podstatná změna, zvuk ztloustl, rozšířil se do hloubek. I koupil jsem bazarem pravý Duncan SH-6. V minulosti jsem je měl na českém Krameru a byl to nejlepší zvuk co jsem na metal potřeboval. Ale v Ibaneze vše jinak, Duncan hraje výškově, jedovatě, spodky opět zmizely. Takže zpět Bluebucker! Někdy méně znamená více.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“