Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Prskyn

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Prskyn »

Asi vyzkousej. Osobne jsem nejaky vyznamny benefit neregistroval (ale hral jsem tak max hodinu, mozna pri delsim pouzivani se benefit armrestu projevi). Subjektivne ... sam bych to asi z konfigurace vynechal. Nepochybuji, ze to u Furchu maji zmaknute, ale vi cert, jaky vliv to bude mit na celistvost nastroje treba za dvacet let. Avsak s poznamkou, ze jsem v tomto smeru dost zakonzervovanej. Moje pochybnost se nezaklada na realne dlouhodobe zkusenosti.
smelina

Příspěvek od smelina »

hyenik píše: 22.10.2022 13:57 armrest (predni strana) je skvelý a strasne rychle se na neho zvyka https://www.frontman.cz/laboratorium-dr-
Jo, přečetl jsem si to, díky. Bevel stranou, ty kytary Simpson v tom videu vypadají naprosto úchvatně...
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Čavli

Příspěvek od Čavli »

unnamed (1).png
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
smelina

Příspěvek od smelina »

Čavli píše: 24.10.2022 10:13 unnamed (1).png
Jo, na měsíc zlevnili, aby pak rovnou zdražili. To jsem tak nějak čekal.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Namátkou jsem kouknul k Furchům na Vintage 1 D SR, a skoro 53 tis.
Kupoval jsem prosinec 2020 za 37 000,-, ještě nedávno cca 47 000,-, a najednou 53 000,-.
Furchy mám momentálně 2, a novýho už neplánuju, ale ten Green z bazaru G SR, by se mi teda líbil, ale je to někde na východě ... snad Brno či co ...
https://hudebnibazar.cz/furch-green-g-sr/ID481209/
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

smelina píše: 14.11.2022 10:22
To je omyl, žádné zdražení neproběhlo. I když výhledově je asi nevyhnutelné - viz nové ceny na webu Furch Guitars, jak o tom píše čavli...
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Čavli píše: 14.11.2022 11:54 Namátkou jsem kouknul k Furchům na Vintage 1 D SR, a skoro 53 tis.
Kupoval jsem prosinec 2020 za 37 000,-, ještě nedávno cca 47 000,-, a najednou 53 000,-.
Furchy mám momentálně 2, a novýho už neplánuju, ale ten Green z bazaru G SR, by se mi teda líbil, ale je to někde na východě ... snad Brno či co ...
https://hudebnibazar.cz/furch-green-g-sr/ID481209/
To je příznivá cena v tom inzerátu... i bych na něj mrknul, ale už se mi blíží páďo a rozhodl jsem se pro vlajkovou loď z Němčic... jen přemýšlím, jestli Pure nebo DeLuxe... od DeLuxe mne odrazuje ten Abalon, u Pure uvažuju nad rozmarem LC, nebo relativně standardním SR.

přidávám ještě nové FURCHy za zajímavou cenu

https://kytary.cz/furch-yellow-plus-g-sp/HN202923/
https://kytary.cz/furch-green-d-sm-2022/HN238456/
https://kytary.cz/furch-orange-gc-sw/HN233354/
https://kytary.cz/furch-red-pure-dc-sr/HN201092/
smelina

Příspěvek od smelina »

Ahasver píše: 14.11.2022 13:07
smelina píše: 14.11.2022 10:22
To je omyl, žádné zdražení neproběhlo. I když výhledově je asi nevyhnutelné - viz nové ceny na webu Furch Guitars, jak o tom píše čavli...
Počkej, počkej, abychom si rozuměli...nemluvím o zdražení u Humla, ale Furcha samozřejmě. Silně pochybuji, že tyhle slevové akce neřídí prodejci ve spolupráci s továrnou. Stejné načasování bylo i na kytary.cz. Tj. ideálně se zbavit skladových zásob a nasadit nové ceny.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
smelina

Příspěvek od smelina »

Prskyn píše: 14.11.2022 15:56 To je příznivá cena v tom inzerátu... i bych na něj mrknul, ale už se mi blíží páďo a rozhodl jsem se pro vlajkovou loď z Němčic... jen přemýšlím, jestli Pure nebo DeLuxe... od DeLuxe mne odrazuje ten Abalon, u Pure uvažuju nad rozmarem LC, nebo relativně standardním SR.
Uvažuji naprosto stejným směrem. K padesátce si taky nadělím dárek. Mám to ještě asi 5 let, takže doufám, že do té doby ještě Furch ty úplně top modely trochu předělá a nabídne něco bez těch abalonových zhůvěřilostí. A jestli ne, tak holt naklikám nějaký ultimátní Rainbow. Dej mi vědět, tak jsi se rozhodl mezi SR a LC a proč...
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

no uz vim jiste, ze LC to nebude. Nesedli jsme si zvukem (jinak je to bezesporu naprosto uchvatny hudebni sperk). Bude to SR v pure, decko. Bez vyrezu.
himself

Příspěvek od himself »

Nebyli jste mimochodem někdo v kontaktu s někým od Furcha, komu opravdu jdou ty kytary rukama? Zajímalo by mě, jestli je reálné hýbat s ozvučným otvorem. Ale vzhledem k tomu, že by to asi zasáhlo do žebrování, byla by to prakticky nová kytara.
Konkrétně u modelu OOM SR, aby byl otvor posunutý ke kobylce, jako to má třeba Sigma 000T-28S.
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Měl jsem Red Purku v provedení Round Shoulder. Tenhle tvar se mi líbí víc než Dreadnought.
Zvukově i provedením skvělá kytara. Pokud bych si příště něco takového pořizoval, chtěl bych
místo sitky dobrý alpský smrk. Mému sluchu v provedení s palisandrem více lahodí.
smelina

Re:

Příspěvek od smelina »

jana píše: 25.12.2006 21:02
wenca77 píše:Zajímalo by mě jakej je rozdíl mezi Kytrami FURCH a STANFORD,kde se dají zakoupit. :lol:
stanford je tuším obchodní značka pro furchy v zahraničí (Německo?), pro trochu odlišný kytary ("paralelní linie kytar odlišného charakteru, konzervativnějšího designu"), viz www.furch.cz

a z téhož zdroje - stanfordy se distribuují přes i-Music network, www.i-musicnetwork.com - respektive http://i-musicnetwork.de/index.php?page=stanford
Stanford BYL jiný obchodní název pro distributora v DE. Podobně jako Stonebridge pro US. Podle mě pro ně už Furch kytary pár let nedělá.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Na americkém trhu distribuujete kytary pod značkou Stonebridge. Proč?

František: To se stalo kdysi dávno na veletrhu ve Frankfurtu. Potkal jsem se tam s jedním Kanaďanem, který chtěl distribuovat naše kytary, ale chtěl to dělat pod vlastní značkou. Podobně jsme tehdy fungovali s jiným distributorem na německém trhu, kam jsme kytary dodávali pod značkou Stanford.

Petr: Do roku 2011 to bylo součástí naší strategie, že jsme vyráběli kytary pro jiné značky. Konstrukci jsme používali vlastní, ale kobylky a tvar hlavy jsme dělali podle jejich přání. Od roku 2017 už ale produkujeme výhradně kytary Furch.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Lachub

Příspěvek od Lachub »

Našlo by se z obecenstva nějaké doporučení, jaké struny natáhnout na Blue Gc - SW? ;) Továrně dodané elixír 12-53 PB mají zvláště při strummingu až nepříjemně řinčivý agresivní zvuk (podobný dojem mám i z videí na YT, nebo když na to zahraje někdo jiný).
Napadly mě dAddario XS, nebo Elixír 80/20 polyweb, ale nechám si klidně poradit ;) Preferuju spíše potažené struny a když se nemusí měnit po týdnu.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

xsapb je dobra volba
smelina

Příspěvek od smelina »

Lachub píše: 23.11.2022 17:56 Našlo by se z obecenstva nějaké doporučení, jaké struny natáhnout na Blue Gc - SW? ;) Továrně dodané elixír 12-53 PB mají zvláště při strummingu až nepříjemně řinčivý agresivní zvuk (podobný dojem mám i z videí na YT, nebo když na to zahraje někdo jiný).
Napadly mě dAddario XS, nebo Elixír 80/20 polyweb, ale nechám si klidně poradit ;) Preferuju spíše potažené struny a když se nemusí měnit po týdnu.
Ty XS jsou celkem dobré, pro mě jako domácího brnkala subjektivně o dost lepší než ty potažené Nanoweb Elixiry. Nechlupatí a jsou méně kluzké. Někdo si v jiném vlákně stěžoval, že černají, ale není to pravda.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Obecně Elixíry mají velmi agresivní zvuk. To je žádoucí na levných hluchých kytarách, ale na lepších kytarách to vadí.
Pokud se chceš držet potažených, zkus ty XSAPB. To že černají pravda je, ale bude to nějaká specifická situace, a pravděpodobně to spouští FastFret, možná v kombinaci s potem. Navíc se to objevuje víceméně u všech PhBr strun. Po vyčištění se černání znovu neprojeví.
XSAPB už jsem odehrál hodně sad - posílám fotku mojí aktuální zásoby (měním po pár týdnech), a to je používám jen na jedné kytaře!
IMG20221212231112_BURST000_COVER.jpg
Jestli ti jde primárně o tón, hledej mezi nepotaženými strunami. Třeba John Pears je rozumný kompromis mezi zvukem a výdrží. Bohužel většinou platí čím lepčí tón, tím kratší doba, třeba v řádu hodin.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

mimochodem jsou momentalne XSAPB na kytarach za nizsi cenu nez obvykle... pokud tedy nechcete byt prvni tyden zvukove jedovati, prilezitost pochopit zvuk Furcha je ted o stovku levnejsi😏
himself

Příspěvek od himself »

Prskyne, vidím 459, to je aktuálně dobrá cena? Protože vidím ještě dva obchody levnější (dopravu jsem nezjišťoval).
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“