Marshall AS100D
Pravidla fóra
Marshall AS100D
Koupil jsem bazarové akustické kombo Marshall AS100D a mám u něj problém se zpětnou vazbou. Při cvičení přes něj pouštím MP3 a v druhém zesilovači mám zapojenou kytaru (Marshall JVM410+PRS se dvěma humbuckerama). Jakmile se ale s kytarou přiblížím k AS100D, snímače kytary začnou snímat přehrávanou MP3 a její chraplavý zvuk je slyšet z kytarového boxu.
Katana 100, kterou jsem používal doteď nic takového nedělá i když dám kytaru přímo před reprák.
U AS100D jsem pro MP3 použil k tomu určený 4. kanál který má dva cinch vstupy a má pouze volume pot. Zesilovač má dva antifeedback poty ale problém bohužel neřeší. Zkoušel jsem jinou kytaru i kabely, ale pořád stejné.
Poradí mi někdo jak problém vyřešit?
Katana 100, kterou jsem používal doteď nic takového nedělá i když dám kytaru přímo před reprák.
U AS100D jsem pro MP3 použil k tomu určený 4. kanál který má dva cinch vstupy a má pouze volume pot. Zesilovač má dva antifeedback poty ale problém bohužel neřeší. Zkoušel jsem jinou kytaru i kabely, ale pořád stejné.
Poradí mi někdo jak problém vyřešit?
Re: Marshall AS100D
Trošku tomu nerozumim. Co chytá teda vazbu? AS100D, nebo JVM? Podle toho cos psal mi přijde že vazbí JVM a jestli používáš nějakej zkreslenej kanál, tak je to normální jev, kterej by měl vyřešit noise gate mezi kytarou a vstupem JVM. Katana má určitě zabudovanej nějakej noise gate napevno, proto nic nepískalo.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Ahoj, už jsem tu AS100 vrátil. Ale ani nevím byla-li to vůbec zpětná vazba. V JVM jsem měl kytaru (fošnu) s humbuckerama a v AS100 pouze píchnutý tablet a pouštěl z něj MP3-ky ke kterýma jsem hrál na kytaru. Jakmile jsem se ale s kytarou přiblížím k AS100, začly snímače 'snímat' písničku, která z ní hrála a chraplavý zvuk té pídničky byl slyšet z JVM. Kytara tedy působila jako mikrofon. Dělalo to i s kytarou na čistej kanál.
Taková trochu záhada a vůbec to nechápu. A jak píši výše, katana to nedělá.
Taková trochu záhada a vůbec to nechápu. A jak píši výše, katana to nedělá.
Jo katana teda taky působí jenom na přehrávání? Já to právě pochopil nejdřív tak, že místo JVM jsi předtim hrál přes katanu a ta to nedělala. Každopádně je momentálně asi po problému 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak asi silné magnety v reprácích?
To vůbec nevím a vůbec to nechápu. Moc těmto věcem nerozumím. A jak to ty magnety můžou ovlivnit?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Protože magnetický snímač?
Nejni su žádnej elektrikář, ale AS50D mi dělalo to samý nebo podobný, už je z domu. Na druhou stranu, slyšel a viděl jsem tato komba naživo, v pouličním hraní, a znělo to super. Asi jest možné tu interakci, ať má jakýkoliv původ, eliminovat. Komba jsou, za určitých podmínek, souladu mikrofonů, mixu, kytary a způsobu zpěvu a hraní,velmi dobrá, zvukově.
starypard, píšeš, že by to podle tebe šlo eliminovat. A jak? To by mě zajímalo.
Koupil jsem jiný, celkem zánovní AS100D, narozdíl od toho 'odrbaného' předešlého kousku, a ten už funguje k mé plné spokojenosti.
Na kombu Marshall AS100 jsou vzadu levý a pravý XLR výstupy 'D.I. Output'. Ty slouží k propojení do mixu nebo se můžou strčit rovnou do aktivních beden?
DI Out by mělo mít mikrofonní úroveň, je to primárně určeno do mikrofonního vstupu na mixu. Většina současných aktivních beden s XLR vstupem by na něm měla mít dostatečný rozsah citlivosti jak pro linkovou, tak mikrofonní úroveň. Jinak to kombo má i Line Out s linkovou úrovní, pokud by aktivky neměly dostatečný gain. Ale je to nesymetrický signál, náchylnější k ruchům, zvlášť u dlouhých kabelů nebo v rušeném prostředí (zářivky, apod.).
Děkuji za vyčerpávající odpověď.
DI Out má vyšší impedanci a je určitě nejlepším řešením.
Na druhou stranu, linkový signál má vyšší úroveň a nižší impedanci, proto je mnohem méně náchylný na rušení, takže ta asymetrie nebude při "normální" délce kabelu zásadní problém, takže pokud aktivka nebo mix nemá (volný) XLR, dá se to použít.
Na druhou stranu, linkový signál má vyšší úroveň a nižší impedanci, proto je mnohem méně náchylný na rušení, takže ta asymetrie nebude při "normální" délce kabelu zásadní problém, takže pokud aktivka nebo mix nemá (volný) XLR, dá se to použít.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮