Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od hyenik »

shrnutí aktuálních možností https://www.premierguitar.com/best-pedalboard-amp

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a inovační hnutí nepolevuje... Ola se pokusil dostat do jednoho pedalu vsechno dždždž
https://www.solar-guitars.com/product/chug/

krasty

Příspěvek od krasty »

Mě v poslední době zaujal tenhle kousek

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, na tohohle výrobce uz jsem narazil, díval jsem se na jeho plexi http://www.fredamp.fr/Products/15/263/fmp100-preamp
trochu podobné jako španělé Xtonebox https://feedbackpedals.com/product/xton ... -heritage/

innerself

Příspěvek od innerself »

hyenik píše: 30.10.2022 9:27 a inovační hnutí nepolevuje... Ola se pokusil dostat do jednoho pedalu vsechno dždždž
Tak ten by mě dost zajímal hlavně kvůli hf a lf gainu. Uvidíme jestli se objeví časem na bazarech, nebo unikne někam schéma :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

krasty píše: 30.10.2022 23:42 Mě v poslední době zaujal tenhle kousek
Už kdysi jsem si říkal, že by to chtělo najmout jiného designera a začít logem. :)

:) Zaujal mě za a) Idol hranej na sedmu a za b) že ta PWE kytara má skoro stejně hnusnou hlavu jako James Tyler. :roll: :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, logo je jenom o chlup lepší než brushscript, designově je vidět že si to borec páchá sám (možná ve wordu :) a grafického vkusu moc nepobral. Třeba to hraje o to líp :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nějak se nám s nima začíná roztrhávat pytel :) ted koordinovaná promo akce - Soldano

bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

a zrovna když si člověk pořídí dospělácké SLO :)
pěkný mini Supercharger GTO. Soldanovský charakter tam je, design taky a premiová cena též...kompletní balení :)

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak Thornova srovnavacka je docela slovo do pranice :)
jinak promo nepodcenili, a uz se objevily meme o přežití téhle marketingové vlny,
jako když přežiješ záplavy nebo tornádo :)
A s největší pravděpodobností je to zapojení jejich mini hlavy přehozené do pedálu.

a nechal jsem se trochu unést, protože je to pouhý distortion a ne preamp, jak právě komentuje Thorn
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Pete má zase super skladbu. :)
Pobavil mě ten jeho strašnej prsten s lebkama, je to prostě rocker hehe, že by to byl snubní? :D

Pidizesik za 8100, distoršón za 6300 hm... moc rozdíl to není.

Tohle taky nevypadá blbě

...a tohle taky, sice to není preamp, ale... :)
volfi

Příspěvek od volfi »

Potřeboval bych záložní řešení se “zvukem” jcm 800 2203. Buďto komplet pedal s ir nebo samotnej preamp, ke kterému připojim ir loader. Potřebuju, aby to dobře reagovalo na různě silné snímače a overdrivy před.
Na 2203 mám “higain” nastavení: presence 7,5; bass: 8,5; mid: 6,5; treb: 7; gain: max. Vstup hi. Box 1960 s 2x creamback 65M a 2x starší greenback. Potřeboval bych se aspoň trochu přiblížit tomuhle nastavení. Cenově bych to viděl max. 10K, samozřejmě čim míň tim líp. Zkoušel jsem to nakroutit na le leadu a to je mimo. Jako první mě napadlo iridium, ale posléze jsem zjistil, že to je plexina. Dále mě zaujal tonex pedal, ale s tím asi nikdo moc zkušenost mít nebude.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

LeLead je jinde, ale LeCrunch by mohl vyhovět zadání, kdyby se objevil za dobrou cenu, čudl "sweep" by pomohl správně posadit středy.
I s těma kreslítkama před se chová dobře, narozdíl od ledasčeho jiného.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Co nějaký ze série mini amps - SLO, BE, Bogner Ecstasy, Diezel? Pokud to potřebuješ jako zálohu při výpadku JCM800 na pódiu.
krasty

Příspěvek od krasty »

Léta jsem používal Weehbo JCM Drive, dobře snášel nakopnutí, i dva "kanály" jsem využil. Ještě víc mě oslovil Weehbo JCM Drive LTD Anniversary, byl pro mě víc použitelný díky přidanému gainu a modu. Oba nemají Presence. Používám i Carl Martin PlexiTone jak původní, tak i v úpravě od Salvy. Pedálů ala JCM800 a vůbec Marshall je hodně, chce to hledat a zkoušet, co Ti sedne. Moc mě bavil Hyenův LPD EIGHTY7, pak BOGNER LaGrange a ORIGIN EFFECTS Revival DRIVE Hot Rod (včetně verze Compact), Carl Martiny, Wampler Pinnacle či PlexiDrive,... Hyena se v tom hodně hrabal, zkus dotaz u něj.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Strymon Iridium nebo Nux Amp Academy?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

volfi píše: 22.03.2023 22:20 Potřeboval bych záložní řešení se “zvukem” jcm 800 2203. Buďto komplet pedal s ir nebo samotnej preamp, ke kterému připojim ir loader. Potřebuju, aby to dobře reagovalo na různě silné snímače a overdrivy před.
Na 2203 mám “higain” nastavení: presence 7,5; bass: 8,5; mid: 6,5; treb: 7; gain: max. Vstup hi. Box 1960 s 2x creamback 65M a 2x starší greenback. Potřeboval bych se aspoň trochu přiblížit tomuhle nastavení. Cenově bych to viděl max. 10K, samozřejmě čim míň tim líp. Zkoušel jsem to nakroutit na le leadu a to je mimo. Jako první mě napadlo iridium, ale posléze jsem zjistil, že to je plexina. Dále mě zaujal tonex pedal, ale s tím asi nikdo moc zkušenost mít nebude.
Hmm, dobře definované zadání, ale řešení zas tak jednoduché není
ono to totiž vyžaduje celkem tři krabičky (+ještě skutečný preamp) https://www.frontman.cz/klenoty-pedalbo ... reampboard
Iridium imho neni na higain a ani dobre nebere krabicky
Tonexem si naprofilujes primo svuj rig, to bych videl jako reseni docela elegantni, a podle ukazek je pomer cena/kvalita šokujici :)

akorat otazka jestli stoji takove prachy za zalohu
...a zrovna odpovim ze nestoji, lidem je to u pr*dele az neuveritelne, a ty pulku koncertu prece s klidem dopinkas na nejakou nahrazku

Bognery mi z krabiček přišly "nejaparátovější", ale je nutné je ještě do něčeho strčit (preamp nebo clean kanal)
zminovane LPD je samozrejme super, ale hodne tight, coz mi s 800 moc nejde moc dohromady
jak pise krasty, je nutné hledat co sedne zrovna tobě, me osobně napr. 800 uplne nesedi a jedu spis hotrody

po dvou letech horlivého hledání, jsem si radši vyřešil že si můžu brát na podium moduly v miniaturném baleni
a mam vlastne dvě možnosti - hlavu RM20 s pridělaným přepinatelnym clean kanalem
a az mi kosmi dodela krabici na jednomodulové šasi tam si budu moct vybrat (a tim padem bude plonkovni to Joyo :)
volfi

Příspěvek od volfi »

Mě JCM 800 sedí hlavně equalizačně, takže hledám ten charakter. Gainu má na mě samozřejmě málo a navíc jí používám velice jednoduše, nechci ovládat nic nohou. Čistej/zkreslenej zvuk řeším snímačema, aktuálně SH1n a SH13. Budu zkoušet ještě jiné snímače, ale rozhodně potřebuji extrémně slabý krkový a extrémně silný kobylkový, dost uvažuji i o zabudování TSka do kytary, ale to je hudba budoucnosti.

A je pravda, že jako zálohu fakt nepotřebuju supr zvuk, jen aby nějak fungoval. Upřímně se mi hodně líbí ten NUX amp academy + je za slušný peníze. Zkoušel jste ho někdo?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

A co do toho 2203 nacpat hot mod V2? Charakter barvy zvuku to zachová, jenom se z toho udělá high gain. Ostatně na modifikovaný osmikila s přidanejma gain stagema vznikaly v 80. a 90. letech super alba a lidi se hrozně divili, proč jim jejich osmikila nehrajou taky tak :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

volfi píše: 23.03.2023 9:34 je pravda, že jako zálohu fakt nepotřebuju supr zvuk, jen aby nějak fungoval
Vozíval jsem taky rozmáchlé zálohy ála preamp a druhá Pangaea a pod. v hodnotě pomalu druhého setupu a nakonec jsem to zdegradoval na Behringer TM300 trvale hozenej v tašce a vlastně jsem ho ještě nikdy nepotřeboval vyndat, stejně jako ty zálohy předtím. :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“