Pedálový předzesilovač
Pravidla fóra
Re: Pedálový předzesilovač
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
a inovační hnutí nepolevuje... Ola se pokusil dostat do jednoho pedalu vsechno dždždž
https://www.solar-guitars.com/product/chug/

https://www.solar-guitars.com/product/chug/

Mě v poslední době zaujal tenhle kousek
jj, na tohohle výrobce uz jsem narazil, díval jsem se na jeho plexi http://www.fredamp.fr/Products/15/263/fmp100-preamp
trochu podobné jako španělé Xtonebox https://feedbackpedals.com/product/xton ... -heritage/

trochu podobné jako španělé Xtonebox https://feedbackpedals.com/product/xton ... -heritage/

Tak ten by mě dost zajímal hlavně kvůli hf a lf gainu. Uvidíme jestli se objeví časem na bazarech, nebo unikne někam schémahyenik píše: 30.10.2022 9:27 a inovační hnutí nepolevuje... Ola se pokusil dostat do jednoho pedalu vsechno dždždž
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Už kdysi jsem si říkal, že by to chtělo najmout jiného designera a začít logem.
| Cruel YT | Cruel sptf
jj, logo je jenom o chlup lepší než brushscript, designově je vidět že si to borec páchá sám (možná ve wordu
a grafického vkusu moc nepobral. Třeba to hraje o to líp 
nějak se nám s nima začíná roztrhávat pytel
ted koordinovaná promo akce - Soldano
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
a zrovna když si člověk pořídí dospělácké SLO
pěkný mini Supercharger GTO. Soldanovský charakter tam je, design taky a premiová cena též...kompletní balení
pěkný mini Supercharger GTO. Soldanovský charakter tam je, design taky a premiová cena též...kompletní balení
tak Thornova srovnavacka je docela slovo do pranice 
jinak promo nepodcenili, a uz se objevily meme o přežití téhle marketingové vlny,
jako když přežiješ záplavy nebo tornádo
A s největší pravděpodobností je to zapojení jejich mini hlavy přehozené do pedálu.
a nechal jsem se trochu unést, protože je to pouhý distortion a ne preamp, jak právě komentuje Thorn
jinak promo nepodcenili, a uz se objevily meme o přežití téhle marketingové vlny,
jako když přežiješ záplavy nebo tornádo
A s největší pravděpodobností je to zapojení jejich mini hlavy přehozené do pedálu.
a nechal jsem se trochu unést, protože je to pouhý distortion a ne preamp, jak právě komentuje Thorn
Pete má zase super skladbu. 
Pobavil mě ten jeho strašnej prsten s lebkama, je to prostě rocker hehe, že by to byl snubní?
Pidizesik za 8100, distoršón za 6300 hm... moc rozdíl to není.
Tohle taky nevypadá blbě
...a tohle taky, sice to není preamp, ale...
Pobavil mě ten jeho strašnej prsten s lebkama, je to prostě rocker hehe, že by to byl snubní?
Pidizesik za 8100, distoršón za 6300 hm... moc rozdíl to není.
Tohle taky nevypadá blbě
...a tohle taky, sice to není preamp, ale...
| Cruel YT | Cruel sptf
Potřeboval bych záložní řešení se “zvukem” jcm 800 2203. Buďto komplet pedal s ir nebo samotnej preamp, ke kterému připojim ir loader. Potřebuju, aby to dobře reagovalo na různě silné snímače a overdrivy před.
Na 2203 mám “higain” nastavení: presence 7,5; bass: 8,5; mid: 6,5; treb: 7; gain: max. Vstup hi. Box 1960 s 2x creamback 65M a 2x starší greenback. Potřeboval bych se aspoň trochu přiblížit tomuhle nastavení. Cenově bych to viděl max. 10K, samozřejmě čim míň tim líp. Zkoušel jsem to nakroutit na le leadu a to je mimo. Jako první mě napadlo iridium, ale posléze jsem zjistil, že to je plexina. Dále mě zaujal tonex pedal, ale s tím asi nikdo moc zkušenost mít nebude.
Na 2203 mám “higain” nastavení: presence 7,5; bass: 8,5; mid: 6,5; treb: 7; gain: max. Vstup hi. Box 1960 s 2x creamback 65M a 2x starší greenback. Potřeboval bych se aspoň trochu přiblížit tomuhle nastavení. Cenově bych to viděl max. 10K, samozřejmě čim míň tim líp. Zkoušel jsem to nakroutit na le leadu a to je mimo. Jako první mě napadlo iridium, ale posléze jsem zjistil, že to je plexina. Dále mě zaujal tonex pedal, ale s tím asi nikdo moc zkušenost mít nebude.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
LeLead je jinde, ale LeCrunch by mohl vyhovět zadání, kdyby se objevil za dobrou cenu, čudl "sweep" by pomohl správně posadit středy.
I s těma kreslítkama před se chová dobře, narozdíl od ledasčeho jiného.
I s těma kreslítkama před se chová dobře, narozdíl od ledasčeho jiného.
| Cruel YT | Cruel sptf
Co nějaký ze série mini amps - SLO, BE, Bogner Ecstasy, Diezel? Pokud to potřebuješ jako zálohu při výpadku JCM800 na pódiu.
Léta jsem používal Weehbo JCM Drive, dobře snášel nakopnutí, i dva "kanály" jsem využil. Ještě víc mě oslovil Weehbo JCM Drive LTD Anniversary, byl pro mě víc použitelný díky přidanému gainu a modu. Oba nemají Presence. Používám i Carl Martin PlexiTone jak původní, tak i v úpravě od Salvy. Pedálů ala JCM800 a vůbec Marshall je hodně, chce to hledat a zkoušet, co Ti sedne. Moc mě bavil Hyenův LPD EIGHTY7, pak BOGNER LaGrange a ORIGIN EFFECTS Revival DRIVE Hot Rod (včetně verze Compact), Carl Martiny, Wampler Pinnacle či PlexiDrive,... Hyena se v tom hodně hrabal, zkus dotaz u něj.
Strymon Iridium nebo Nux Amp Academy?
Hmm, dobře definované zadání, ale řešení zas tak jednoduché nenívolfi píše: 22.03.2023 22:20 Potřeboval bych záložní řešení se “zvukem” jcm 800 2203. Buďto komplet pedal s ir nebo samotnej preamp, ke kterému připojim ir loader. Potřebuju, aby to dobře reagovalo na různě silné snímače a overdrivy před.
ono to totiž vyžaduje celkem tři krabičky (+ještě skutečný preamp) https://www.frontman.cz/klenoty-pedalbo ... reampboard
Iridium imho neni na higain a ani dobre nebere krabicky
Tonexem si naprofilujes primo svuj rig, to bych videl jako reseni docela elegantni, a podle ukazek je pomer cena/kvalita šokujici
akorat otazka jestli stoji takove prachy za zalohu
...a zrovna odpovim ze nestoji, lidem je to u pr*dele az neuveritelne, a ty pulku koncertu prece s klidem dopinkas na nejakou nahrazku
Bognery mi z krabiček přišly "nejaparátovější", ale je nutné je ještě do něčeho strčit (preamp nebo clean kanal)
zminovane LPD je samozrejme super, ale hodne tight, coz mi s 800 moc nejde moc dohromady
jak pise krasty, je nutné hledat co sedne zrovna tobě, me osobně napr. 800 uplne nesedi a jedu spis hotrody
po dvou letech horlivého hledání, jsem si radši vyřešil že si můžu brát na podium moduly v miniaturném baleni
a mam vlastne dvě možnosti - hlavu RM20 s pridělaným přepinatelnym clean kanalem
a az mi kosmi dodela krabici na jednomodulové šasi tam si budu moct vybrat (a tim padem bude plonkovni to Joyo
Mě JCM 800 sedí hlavně equalizačně, takže hledám ten charakter. Gainu má na mě samozřejmě málo a navíc jí používám velice jednoduše, nechci ovládat nic nohou. Čistej/zkreslenej zvuk řeším snímačema, aktuálně SH1n a SH13. Budu zkoušet ještě jiné snímače, ale rozhodně potřebuji extrémně slabý krkový a extrémně silný kobylkový, dost uvažuji i o zabudování TSka do kytary, ale to je hudba budoucnosti.
A je pravda, že jako zálohu fakt nepotřebuju supr zvuk, jen aby nějak fungoval. Upřímně se mi hodně líbí ten NUX amp academy + je za slušný peníze. Zkoušel jste ho někdo?
A je pravda, že jako zálohu fakt nepotřebuju supr zvuk, jen aby nějak fungoval. Upřímně se mi hodně líbí ten NUX amp academy + je za slušný peníze. Zkoušel jste ho někdo?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
A co do toho 2203 nacpat hot mod V2? Charakter barvy zvuku to zachová, jenom se z toho udělá high gain. Ostatně na modifikovaný osmikila s přidanejma gain stagema vznikaly v 80. a 90. letech super alba a lidi se hrozně divili, proč jim jejich osmikila nehrajou taky tak 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Vozíval jsem taky rozmáchlé zálohy ála preamp a druhá Pangaea a pod. v hodnotě pomalu druhého setupu a nakonec jsem to zdegradoval na Behringer TM300 trvale hozenej v tašce a vlastně jsem ho ještě nikdy nepotřeboval vyndat, stejně jako ty zálohy předtím.volfi píše: 23.03.2023 9:34 je pravda, že jako zálohu fakt nepotřebuju supr zvuk, jen aby nějak fungoval
| Cruel YT | Cruel sptf