Výroba vlastního sustain pedálu pro klávesy

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Freedy
Kontaktovat uživatele:

Výroba vlastního sustain pedálu pro klávesy

Příspěvek od Freedy »

Dobrý den. Jelikož jsem spořivý člověk a vím že na vyrobě sustain pedálu pro klávesy nic není,chtěl bych se pustit do díla vyrobit jej.Mám klávesy Yamaha PSR- 225.A nyní proč pisu. Potrebuji nejake schema nebo aspon videt zapojeni jacku.Pokud máte zkušenosti,schémata,nebo fotky vnitřku pedálu prosím poskytnete me tyto informace.Budu velice rád.
Kytary : Ibanez Gax 30,AXL Marquee strat,Cremona classical guitar
Efekty:Digitech Screamin blues,EHX Knockout,Behringer digital reverb DR 600,Dunlop Cry baby
Aparát: Kustom Arrow 16
Miroslav Váňa

Sustain pedál

Příspěvek od Miroslav Váňa »

V tom pedálu fakt nic není. Je tam pouze spínač který sepne dva dráty, které vedou od Jacka. Aniž bych to doporučoval, tak v podstatě stačí Jacek, 2 dráty a když je na konci oholíš a spojíš, tak je to jako když zmáčkneš origoš pedál. Přeci jen bych doporučil alespoň spínač na domovní zvonek nebo nějaký mikrospínač. Originál pedál má tu výhodu,že když na něj stoupnu se svými 108 kg tak funguje. Miras : :wink:
Kulda_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kulda_cz »

A to tam není ani žádnej odpor na omezení proudu ? Nidky sem neměřil tak nevím jaký proudy z toho sustain výstupu sou schopný vylezt, ale řekl bych že takhle na krátko spojit není zrovna vhodný :roll:
Miroslav Váňa

Sustain

Příspěvek od Miroslav Váňa »

Asi takhle. Byl jsem si téměř jist, ale pro jistotu jsem to přeměřil. Žádný odpor tam není. Kdybych byl výrobce tak tën odpor dám ještě před konektor. A asi to tak všichni dělají i bez mé rady. Miras
Freedy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy »

Už jsem ho sestrojil a vše funguje jak má.Ušetřil jsem docela dost penízků,protože originální pedál je podobný s tím rozdílem,že platíte hlavně za značku Yamaha.
Kytary : Ibanez Gax 30,AXL Marquee strat,Cremona classical guitar
Efekty:Digitech Screamin blues,EHX Knockout,Behringer digital reverb DR 600,Dunlop Cry baby
Aparát: Kustom Arrow 16
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“