Les Paul - jaké se vám líbí?
Pravidla fóra
- Alternátor
Re: Les Paul - jaké se vám líbí?
No pánové, nebudu tu řešit reissue, ale s klasickým LP Customem 2022 jsem měl nedávno dost nepříjemnou zkušenost. Kytara měla špatně seřízlý binding podél celého těla, hmatník flekatý od stříkaní nitrem, zpod rámečků snímačů se sypaly piliny, zbytky lepidla ve spojích těla a krku... Sustain to sice mělo jako prase, ale přes aparát ji zabíjely snímače. Nakonec jsem ji v rámci reklamace vrátil Thomannu. Pokud tohle má být prémiová kytara za 100+, děkuju pěkně. Zkoušel jsem za poslední dobu několik Standard modelů USA produkce a byly vesměs konzistetně dobré... a nemusím zmiňovat, že žádná z nich nebyla takhle zprasená...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Momentálně se mi líbí....LP Custom 1983
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Začíná lov na Customy 
nic moc. Custom=BlackBeauty. Cokoli jineho je dříví na otop !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To bude něco staršího co? Vypadá dosti zachovale.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
To je z toho vykradenýho kamionu ? Jak je museli vyrobit znovu...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Silverburst je 2008, takže jsem mimo podezření z velké les paulové loupeže
Ono se to nezdá, ale ta kytara má 15 let, takže je otázka jestli to je nebo není něco staršího
První Silverbursty jsou ze '79 roku a dneska jsou to spíš yellow-bursty.
Ta druhá je starší, tam je to bez debat, 1980 série Heritage 80
Ta druhá je starší, tam je to bez debat, 1980 série Heritage 80
A když bys je porovnal mezi sebou, tak co je pro tebe lepší/rozdíly?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Jdeš správným směrem, veliká krása
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ty kytary mají společné asi jenom logo a váhu
Heritage je příklad pojmu 'tele na steriodech'. Má výrazný attack, dost středů a celkově hodně barevný zvuk. Pocitově je to vintage nástroj, zpracování i vizuál je takový ehm rustikální
Custom je pravý opak, tlustý, komprimovaný, moderní. Samozřejmě se těžko napřímo srovnává 498T/490R proti Throbak MC/Tim Shaw PAFkům. Ale už akusticky je Custom sametovější (nejspíš kvůlu ebenovému hmatníku), míň barevný i dynamický, ale o to líp funguje na tvrdší muziku. Prostě perfektní protiklad, aby si člověk obhájil je mít je oboje
Takže 2008 dobrej ročník
dík za srovnání.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Teď se mi tu mihnul Black Beauty ‘57 RI. Eclipse je proti tomu jak SGčko 
Eclipse se 4 potenciometrama jsem asi ještě neviděl.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Běžná Eclipse I CTM, akorát jsem ji osadil chromovým HW a 57/66 EMGčkama. 3-knob verze je pro USA.
Aha dík za info. Máš tu 57 F spaced nebo standartní?
Super náhoda…
Nutno se vyznat v sériových číslech Custom Shopů
Nutno se vyznat v sériových číslech Custom Shopů
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Dostala se mi do ruky dvě lightweight Studia.
60’s Tribute Goldtop P90, na kterém nějaký šílenec dodělal binding kolem těla i krku! Rok 2012, tam se dá čekat nižší váha díky komorování.
Zajímavější je to u druhého Studia z roku ‘92, které má 9-hole weight relief. O kilo lehčí než poslední dva “fancy” Customy (viz předešlé příspěvky). Zvukově si s nimi může klidně tykat.
EDIT: druhé Studio je verze Lite, je komorované a 'vycpané' balzou.
60’s Tribute Goldtop P90, na kterém nějaký šílenec dodělal binding kolem těla i krku! Rok 2012, tam se dá čekat nižší váha díky komorování.
Zajímavější je to u druhého Studia z roku ‘92, které má 9-hole weight relief. O kilo lehčí než poslední dva “fancy” Customy (viz předešlé příspěvky). Zvukově si s nimi může klidně tykat.
EDIT: druhé Studio je verze Lite, je komorované a 'vycpané' balzou.
To 92 Studio je to, co bylo nedávno ještě na HB? Bylo, tušim, že Slovenska a s příšerně zahumuseným hmatníkem?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
je to možné, ale hmatník je čistý, tak nevím. Každopádně je to povedený kus. Měl jsem asi 5-6 90tkových Studií a tady to hraje zdaleka nejlíp.
Potřebuju koupit nějakého levnějšího Les Paula, tak max. do 20 000,-
Můžete mi nasměrovat po čem koukat na bazaru?
Můžete mi nasměrovat po čem koukat na bazaru?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮