obracím se na Vás touto cestou z žádostí o pomoc při výběru keyboardu pro začátečníka. S hudbou již nějaké zkušenosti mám, jako malý jsem chodil do ZUŠ hrát na zobcovou flétnu, nicméně, v případě kláves jsem samouk. Vzhledem k tomu, že se hudbě neplánuji věnovat profesionálně, zastávám názor, že postačí keyboard určený pro začátečníky. Cenový limit bych si představoval maximálně do 8 tisíc korun.
Původně jsem měl vybraný keyboard Yamaha PSR-E373, který je dle recenzí docela dobře hodnocen. Nicméně eshop, kde jsem je měl objednané, mi sdělil, že skladem nejsou a že mi mohou nabídnout lepší alternativu v podobě kláves MEDELI M361 za zvýhodněnou cenu. O značce MEDELI jsem však slyšel poprvé v životě a nerad bych koupil nějaký čínský bazmek. Oslovil jsem i druhého prodejce, který uváděl, že má klávesy PSR-E373 skladem, ten mi ale napsal, že má poslední rozbalený kus a bez originálního obalu a doporučil, že se mám poohlédnout spíše po klávesách Kurzweil KP100.
Kdybych to shrnul, zajímal jsem se primárně o Yamaha PSR-E373, pak o Yamaha PSR-E463 či E473. Vzhledem k nedostupnosti Yamahy mi byly doporučeny jedním prodejcem Kurzweil KP100 a druhým prodejcem MEDELI M361. Mimo jiné jsem zjistil, že Kurzweil KP100 jsou údajně přeznačené klávesy MEDELI M361.
Je tu prosím někdo, kdo by mi poradil, které klávesy by byly pro moji potřebu vhodné? Popřípadě má tip na nějaké ověřené a použitelné klávesy? Rád bych podotknul, že mi primárně nejde o imitaci klavíru. Chtěl bych, aby klávesy měly dostatek zvuků a kvalitních doprovodů (dal se na nich zahrát jakýkoliv styl hudby), byly vhodné pro začátečníka (žádné složité workstationy) a ideálně nestály více než 8 tisíc korun (je to na domácí "žvýkání")...
Díky!