Zdravím,
mám starší set repro 5.1 Teufel Concept F. Kdysi jsem ho koupil, protože svou kvalitou překonal rádoby domácí kina od Geniusu.
Ale problém aktivního wooferu je ten, když při výpadku elektřiny znovu elektřina naběhne, tak woofer a zesilovač se automaticky zapnou a při zapnutí dojde ke slušné ráně do basového repro.
Vždy to bylo v pohodě, ale teď když pustím test wooferu, tak repro chrčí, jako by byl signál přebuzený a to i při nízké hlasitosti.
Co mohlo odejít? Cívka repro nebo nějaký kondenzátor zesilovače?
Díky za radu.
Problém se subwooferem
Pravidla fóra
Re: Problém se subwooferem
chrčí to furt, nebo jen když to má něco přehrávat?
Jen když to přehrává. Pokud dám hlasitost i na 50% tak repro jakoby chrčí..respektive jakoby byl signál stále přebuzený. Zkoušel jsem jemně vzít za membránu repro a ta nedrhne, takže by to asi nemuselo být cívkou reproduktoru. Tak nevím jestli něco neodešlo na koncovém zesilovači.
Zkus repro napojit na jiný koncak, nebo jiný repro k tomu subu, to je asi nejrychlejší test metoda
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Trevor píše: 6.12.2022 11:53 Zkus repro napojit na jiný koncak, nebo jiný repro k tomu subu, to je asi nejrychlejší test metoda
Tenhle test mne napadl taky, bohužel nemám ani vhodné repro či jiné repro a ani žádný jiný zesilovač. Jsou to domácí podmínky. Asi to vypadá na nějaký servis.
Servis tě přijde patrně dráž než koupené na bazaru, kdybys bydlel někde poblíž mne, tak se ti na to podívám, je dobré si dát do profilu bydliště aby tě mohl oslovit někdo místní třeba
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Jsem z jižních čech. Repro jsem už našel jiné, takže samotný reproduktor je v pořádku. Jelikož jsem sundal zadní část s celým systémem, tak po dlouhém studování na netu (spousta lidí řeší že subwoofer přestal hrát), jsem zjistil, že už někdo systém opravoval. Jako ostatní verze teufelu concept f, (e) a podobné, má systém zvláštní desku pro satelity, které fungujou a druhou desku pro subwoofer. Na tom jsem zkoušel proměřit jak koncáky, tak i ostatní tranzistory. Dva z nich už byly měněné, protože dle popisu na deskách, tam org. byly jiné. Každopádně po změření a sestavení zpět, už subwoofer nevydá ani hlásku. Na koncákách je 45V, které tam dle schématu má být. Na 6pin konektoru je +/- 15V, které tam má být. Vstup proti zemi nemá žádné napětí. Control proti zemi má 9V, takže je otevřený. Takže už nevím kam se dál podívat.Trevor píše: 7.12.2022 9:25 Servis tě přijde patrně dráž než koupené na bazaru, kdybys bydlel někde poblíž mne, tak se ti na to podívám, je dobré si dát do profilu bydliště aby tě mohl oslovit někdo místní třeba