Moog DFAM + Behringer Crave
Pravidla fóra
-
MotorikPanda
- Nový uživatel
Moog DFAM + Behringer Crave
Čau,
potřebuju poradit se synchronizací Moog DFAM + Behringer Crave.
propojil jsem přez patchbay podle návodu na youtube a obě sekvence se sice spustí
ale z té v DFAM se stane úplnej nesmysl. Zastavuje se na jednotlivých krocích nahodile na různou dobu.
Máte s tím někdo prosím zkušenosti?
potřebuju poradit se synchronizací Moog DFAM + Behringer Crave.
propojil jsem přez patchbay podle návodu na youtube a obě sekvence se sice spustí
ale z té v DFAM se stane úplnej nesmysl. Zastavuje se na jednotlivých krocích nahodile na různou dobu.
Máte s tím někdo prosím zkušenosti?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moog DFAM + Behringer Crave
Ahoj - já přímo takhle ne, ale zkus dotaz položit ještě do fóra na Audiozone.cz nebo do FB skupiny "Syntetizéry CZ/SK".
P.
P.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pošli nákres/fotku, jak to máš zapojené. Mělo by to být přes CV clock/CV sync/tempo nebo nějaký podobně pojmenovaný vstup/výstup. Předpokládám, že Crave zapojuješ jako master (tzn.určuje tempo a start/stop).
Podle toho, co popisuješ, máš z Crave zapojený výstup z něčeho, co generuje jiný signál, než pravidelný clock/tempo.
Podle toho, co popisuješ, máš z Crave zapojený výstup z něčeho, co generuje jiný signál, než pravidelný clock/tempo.
Hraju na kytary a mašinky
-
MotorikPanda
- Nový uživatel
Jojo Crave je master.
Posílám fotky.
Zapojeno podle tohoto:
https://www.youtube.com/watch?v=7CQMiKvQSkk
Posílám fotky.
Zapojeno podle tohoto:
https://www.youtube.com/watch?v=7CQMiKvQSkk
Zkoušels návod na Moog mother-32, kteréhož je Behringer kopie? Strana 46. Nebo máš něco k Behringeru jiný návod než Quickstart guide? (zběžně jsem nic nenašel)
Dle moogu v setup módu nastavt assign out na clock - (které můžeš dělit 2 nebo 4) a použít teda tenhle výstup.
Dle moogu v setup módu nastavt assign out na clock - (které můžeš dělit 2 nebo 4) a použít teda tenhle výstup.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ten parametr Assign (Crave) máš nastavený správně? Podívej se do manuálu (Step 5: Parameter Selection Mode) - mělo by to být nastaveno na 2 (Sequencer Clock) a potom by to mělo být zapojené OK.
-
MotorikPanda
- Nový uživatel
Jo. byl špatně nastavený assign. Díky.
Je to ale zvláštní. Musel jsem ho přenastavit přez software Behringeru. Když jsem to udělal manuálně nefungovalo to. Snad je to rukama
Ještě se zeptám na jednu věc.
Na tom videu má Crave zapojený do Ext audio DFAM. A tím pádem oboje jde ven přez Mooga a ušetří jednu šavli na mixu. Já když teď spustím obě sekvence musím použít sluchátkový výstup z Crave aby z něj šel zvuk ven.
Je to taky o nastavení?
Je to ale zvláštní. Musel jsem ho přenastavit přez software Behringeru. Když jsem to udělal manuálně nefungovalo to. Snad je to rukama
Ještě se zeptám na jednu věc.
Na tom videu má Crave zapojený do Ext audio DFAM. A tím pádem oboje jde ven přez Mooga a ušetří jednu šavli na mixu. Já když teď spustím obě sekvence musím použít sluchátkový výstup z Crave aby z něj šel zvuk ven.
Je to taky o nastavení?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Popravdě nerozumím dotazu - pokud to tedy zapojíš tak, jak máš na fotkách, tak zvuk z Crave nejde přes DFAM? Zřejmě tam bude někde potřeba nastavit vstupní gain nebo je Ext In ovlivněn něčím dalším, to bys ale slyšel alespoň něco.MotorikPanda píše: 7.12.2022 9:47 Já když teď spustím obě sekvence musím použít sluchátkový výstup z Crave aby z něj šel zvuk ven.
-
MotorikPanda
- Nový uživatel
Přesně tak. Sekvencery jsou synchronizované ale tak jak je zapojeno na fotce neprochází zvuk z Crave skrz DFAM. I když by měl. Musím vylézt přímo z Crave výstupem pro sluchátka.