Distortion Pedál
Pravidla fóra
Re: Distortion Pedál
Nezkoušel. Jednak jsem ho od tý doby neviděl na HB a asi by mě to už ani nebavilo. I když ...
Navíc mám doma AMT R2 a to je Recto pair excellence. A ve zkušebně k combu NUX Recto Distortion a čoveče von do toho Peaveye dělá parádní masox!
Navíc mám doma AMT R2 a to je Recto pair excellence. A ve zkušebně k combu NUX Recto Distortion a čoveče von do toho Peaveye dělá parádní masox!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jo tak já mám taky víc věcí a tohle je prakticky jenom pro studiový účely a pochopení co jak funguje a co mi vyhovuje víc. Jinak dneska jsem vyoperoval i mid boost před zkreslenim alias c18 a je z toho teď death metal a i to, co jsem předpokládal. Neni to už tolik konkrétní při dž dž ale zase to už jde použít i jako boost před high gain což mi předtim nešlo.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jojo, ale to už víš 
Dík ještě jednou za UM300 Waza. Včera jsem ho jen testnul doma a porovnal s AMT R2. Hraje dobře, určitě líp než standard, ale rozhodne se až ve zkušebně s Peaveyem. Bacha, Poloha Dist. od 2 hod píská. Neva, 12 h bohatě stačí. Středy nakonec nechávám flat, nějak mi kejkle s nima znepřirozeňují zvuk. Bassy skoro max, High na střed.
Včera jsem testnul na zkoušce s kapelou UM300 Waza. Do clean ch. Peavey Bandit. Hraje to fakt dobře, ale přijde mi, že pořád trochu krabičkově, prostě distortion. Mám vedle NUX Recto Dist a to je ta lehce odstředěná valivá Mesa. Nevím, možná bych se s Mid EQ na něco podobného taky dostal, ale nechám si Behr spíš na ten combovej zvuk a NUX na P.M. Ale celkově pode mnou ukazováček doprava!
Mě sedí nejvíc tak, jak jsem psal. Odstranění c19 vymaže ty děsný vejšky. Zůsatne tam jenom pak to, co mi u 6505 dělá presence. Takovej high shelf typ ekvalizace. Je to pro moje ucho určitě příjemnější, ale zabírá podobně i presence v konci
Chtělo by to asi nějakou úpravičku a ne to jenom odstranit. Co se kompletní waza úpravy týče, tak ta s těma vejškama odstraní i pevný basy a je to pak víc rozplizlý pro muj vkus. A odstranění c18 bylo pro mě jasný už na papíře. To z konkrétního zkreslení udělalo bahýnko
.
Naposledy upravil(a) innerself dne 8.12.2022 14:27, celkem upraveno 1 x.
každopádně výrazně lepší než klasická MT-2 !
Zajímavá zkušenost. Po letech jsem propad kouzlu RATa a koupil kopii Tomsline. Mám ho ještě nasimulovaného v Digi DF7 a tam se mi opravdu líbí, živé, přirozené plnokrevné zkreslení. Hodil jsem Tomsline do pedalkufru výměnou za JH-1 jako Lead+Jump na sólo. Barva by šla, ale nezvládá ty attacky silnějšího humbuckerového signálu. Leze z něj takovej "zajíkavej" zvuk, jakoby "přepruženej" . Totiž já měl kdysi klasiku Turbo RAT a ta dělala totéž, hlavně při riffech a nečekal bych, že se obvod přehltí i sólem. Ale ano. Tehdy jsem si pomoh - přiletoval jsem do RATa trimr, který lehce ubíral hlasitost na vstupu. Tady v tom mini bych to nezvlád, kašlu na to. Ale zajímavé, ty kopie jsou opravdu dělané 1:1, i s tímhle neduhem. Ten Digitech je vlastně lepší. Barva je také totožná, ale ta hltivost chybí. No nic, zkusím FAB Distortion!
Zdravím! Divím se, že zde už nejsou komentáře k nové řadě efektů Marshall Distortion
Zajímavé komentáře u Thomanna a na YouTube. Nedoporučuji video od Andertons, jenom pro orientaci. Ten chlap (majitel?) tam pořád šmrdlá nesmyslně ručičkama, kroutí poty a když už se mně začíná zvuk líbit, začne tone cpát do výšek, byl jsem u toho hodně sprostý, proč se do toho s..e! 
Sháním distortion, který bude velikosti jako 1590A (mini pedál) a bude zapojen do inputu hybridního zesilovače Orange Terror Stamp (podobné micro terroru), zesilovač nastaven na čistý zvuk. Distortion má sloužit jako druhý moderní HIGain kanál. Celé to bude jako záložní řešení, takže neočekávám nejvyšší kvalitu, ale na druhou stranu nechci roj včel, distortion jsem neměl asi 15let a ani jsem se o ně nezajímal. Při brouzdání po netu mě zaujal CHUG pedal, který je vhodný jako preamp i jako dist do čistého kanálu. LF a HF Gain je zajímavý, ale je to moc velké a možná i drahé na to, co potřebuji. Ocením jakékoliv tipy.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Klon ProCo RAT, Tomsline a pod. Pozor, knob dist nad 1/2 dráhy už může dělat nezdravý zvuk.
https://hudebnibazar.cz/mooer-black-secret/ID702394/
https://hudebnibazar.cz/mooer-black-secret/ID702394/
Dík ta tip, akorát si nejsem jistý, že RAT je moderní higain, vždy jsem ho vnímal jako "75% Distortion / 25% Fuzz"
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Viděl bych to na Bogner Ecstasy Red Mini, výše zmíněný CHUG (verze Lite), Soldano SLO OverDrive, REVV G3 nebo G4, MXR 75 Super Badass Distortion, Friedman BE-OD, Boss ML-2, Wampler Dracarys, .... Je toho hodně, s těmito mám zkušenost, ale každý z nich je trochu jiný a neodhadnu, jak se budou chovat v tvém řetězci. Zkus si ve svém okolí pár efektů půjčit a vyzkoušet...
Kdybys chtěl vyzkoušet HB Plexicon... Nevím, nakolik je to "moderní high-gain", ale mi se zdá, že nehraje blbě - pro mě má toho Gainu zbytečně moc. Připadá mi, že v nižších polohách krmení není buhvíco, ožívá, až když mu "přitneš" - a to už je pro moje použití až moc.
Nějak během příštího týdne (bez záruky, do civilizace jezdím jednou za uherák) bych byl schopen zabalit a poslat. Zadarmo, já ho budu na 99% z pedalboardu vyřazovat a řešit platbu za levnou krabku, která může spíš posloužit někomu jinému, považuji za zbytečnou komplikaci.
Nějak během příštího týdne (bez záruky, do civilizace jezdím jednou za uherák) bych byl schopen zabalit a poslat. Zadarmo, já ho budu na 99% z pedalboardu vyřazovat a řešit platbu za levnou krabku, která může spíš posloužit někomu jinému, považuji za zbytečnou komplikaci.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Naprosto chápu. Ale zdání klame,aspoň u mě. Mám samořejmě také několik těch "modern-metal-ultra" krabek, ale při živém hraní většinou selhávají.volfi píše: 30.08.2025 7:45 Dík ta tip, akorát si nejsem jistý, že RAT je moderní higain, vždy jsem ho vnímal jako "75% Distortion / 25% Fuzz"
Kdežto ten RAT, i když jsem kritický k tomu problematickému Gainu, hraje opravdu živě a do clean kanálu lampového apce naprosto dospěle, valivě.
Perlička: Mám v kufrboardu před Mesou F50 Behringer OD-100 s celkem mírným nastavením a při porovnání s Drive kanálem Mesy je to téměř shodné. Kdybych přidal na knobech Behringera, bylo by to asi skoro stejné.
Na live nepřeceňovat spešl krabice a nepodceňovat ty obyčejné!
Co se týká Ratu, tak bych byl opatrný. Mám ho léta, líbí se mi na dokopnutí lehkého crunche na Marshallu, občas ho i tak používám, ale jako hlavní zkreslení bych se mu vyhnul. Na hi-gain očekávám konkrétnost, super chování při palm mutingu, což u slévajícího se Ratu nefunguje. O trochu lepší je Turbo Rat, ale taky žádná výhra na hi-gain.
Hlásím, že jsem šířil dezinformační narativ. Oprášil jsem svou sbírku a testoval. Do trandového comba Laney, coč není úplně dokonalé, ale ten clean ch. i drive ch. (ten jsem bral jako referenci) jsou v této cenové kategorii poměrně vydařené.
RAT ne, dobrý na zpívavá sóla, ale modern dždž neumí. Behr. OD300 opravdu lepší. Ještě lepší BOSS Turbodist a nejvíc se blížil Ibanez Classicmetal. Také Marshall Jackhammer byl blízko.
RAT ne, dobrý na zpívavá sóla, ale modern dždž neumí. Behr. OD300 opravdu lepší. Ještě lepší BOSS Turbodist a nejvíc se blížil Ibanez Classicmetal. Také Marshall Jackhammer byl blízko.
Tak děkuji za tipy, prošel jsem si krabky. Všechno, co napsal Krasty se mi, tak nějak zamlouvá, nejvíce asi Revv G3 a jako jedinej z nich připadá v úvahu Chug lite, kterej je stále velkej, ale snad bych ho do PB dokázal dostat. Ale ještě jsem si našel i HB Plexicon a musím říct, že Bright switch on, korekce cca. na rovno a Gain na max. zní poměrně fajn. Pawlik píšu SZ.
Pokud se Ti zamlouvá Marshall sound, koukni se i na Xvive T1 Golden Brownie. Stojí pár kaček a fakt je povedený.