Vystup pro kabel u elektrické kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Ondrejto
Nový uživatel

Vystup pro kabel u elektrické kytary

Příspěvek od Ondrejto »

Poslední týden mi nefungovala elektrická kytara, tak jsem si řekl, že zkusím odšroubovat výstup pro kabel a narazil jsem na dva kablíky. Jeden je připevněný a druhý odtrhnutý(viz příloha) což hádám, že je špatně. Tak se chci zeptat jestli někdo neví co s tím. Předem dík za odpovědi.
Přílohy
A1159A76-48F6-43B1-8432-38415EBC065A.jpeg
9847BA30-7A10-45F8-A1B6-098FF104320A.jpeg
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vystup pro kabel u elektrické kytary

Příspěvek od pavlii »

Jestli si nepletu strany, tak ten, který drží (bílý) je stínění a ten odpadnutý je signálový. Musí být připájený k příslušnému očku (viz to, jak je ten bílý), ale to očko musí patřit k tomu nejdelšímu plíšku, neboť k němu zapadne špička (Tip) konaktoru Jack.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Pavle, já bych řekl, že je to obráceně. Když se podíváš na tu zdířku tak tam jak je připájen bílý kabel tak to je špička (tip) a to očko od cínu je stínění. Takže bych řekl bílý - signál, černý - stínění.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Lubosh: ajj, jj - bude to tak. Mě bylo totiž divné, kde by byla ploška pro Tip..... Že to povede tím tělem mě nenapadlo. Pravdu díš, díky za napravenbí přehmatu!

Jinak pro nápravu by se nic moc nestalo, protože zde není jiná možnost, kam ten černý napájet. Ale jejich funkci jsem opravdu otočil.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Však v pohodě. Jen ať to máme na HF správně, ať nás tu nemaj za blbce. :mrgreen:
Tak jasně, jeden kabel je připájen tak na druhé očko připájím druhý - utržený. Není co řešit.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“