Recording přes DBX 286S

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Zamčeno
maras007
Nový uživatel

Recording přes DBX 286S

Příspěvek od maras007 »

Zdravím,

Ve studiu mám na nahrávání zpěvu mikrofon RODE NT2a, předzesilovač s limiterem Art TUBE PAC a DBX 286S.
Jakým postupem lze zapojit za sebe předzesilovac a DBX 286S? Jedná se mi o to, že jsem chtěl používat pouze DBX 286S, ale nemá limiter. předzesilovač ART TUBE PAC limiter má a je při nahrávání opravdu znát. Je možné tedy tyto dva hardware zapojit nějak za sebe? v jakém pořadí? Jestli limiter až nakonec nebo na začátek?

Děkuji.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Recording přes DBX 286S

Příspěvek od pavlii »

No já bych za sebe řekl, že tenhle řetězec nemá moc smysl, ale každému co jeho jest. Pokud tedy je potřeba, tak spíš bych volil trasu mic -> ART -> dbx -> zvukovka. Z toho důvodu, že limiter může pracovat jen když signál přeleze určitý práh (za nezkresleným vstupem), takže má smysl v tom interním "kolečku" mezi mikrofonním vstupem a výstupem z preampu. Tam se již signál totiž bude pohybovat v rámci linkové úrovně, čili nevidím moc možnost, aby "přelezl" nějakou maximální hodnotu, která by musela být ošetřovaná limiterem.

Je ale pravda, když koukám na specifikace, že dbx má uvedenou max. výstupní úroveň >+21dBu; takže těžko říct, co si představit pod tím ">". Asi bych to vyzkoušel v praxi.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

No, pokud chceš oba preampy propojit tak bych je propojoval linkovým signálem a i linkou potom zapojit do zvukovky. Pak taky záleží který preamp budeš chtít použít. Dle toho bych si zvolil pořadí. Kdyby si zapojil oba mic preampy tak bude hrozit, že to bude hodně šumět. Viz na konci str. 12 návodu https://artproaudio.com/framework/uploa ... ubepac.pdf
Edit: Ha, Pavel mě předběhl. :)
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Tyyy jo já jsem dobrej. Něco mi říkalo, že se to tu už řešilo :idea: A vono jooo :)
viewtopic.php?f=35&t=47732&p=808789#p808789
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 21.12.2022 18:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zamykám.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2LUBOSH: dobře ty!!!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Zamčeno

Zpět na „Studio a recording“