levá ruka
Pravidla fóra
levá ruka
zdravím všechny kytaristy a kytaristky
bude to asi delší text tak děkuju dopředu každému kdo to přečte pomůže a poradí
něco o mě hraju cca 6 let na kytaru první 2-3 roky sem hrával pravidelně 6-7 dní v týdnu 2-5 hodin denně. Neměl sem nikdy ambice na to hrát v kapele ani hrát jako solo kapr něco jak pan Nohavica
ale k věci. po těch 3 letech sem nikdy nehrál nějak pravidelně a ani extra dlouho prostě podle času a chuti ,ruce mě poslouchali byl sem schopný hrát na můj vkus hezky i na oslavách a zvládal sem i na mě těžší kousky.. ovšem teď se vyskytl menší větší problém a to je ta moje proklatá levá ruka. Mám obrovské ruce nemyslím jako tlusté ale tenčí a dlouhé prsty někdo by to mohl považovat za výhodu já ovšem teda ne
a jde o to že mě poslední dobou z nějakého důvodu nejdou moc dobře a uvolněně přehazovat akordy ale pouze pokud hraju s trsátkem pokud vybrnkávám problém se nedostavuje.. někde sem četl zajímavý článek něco o tom jaký má psychika vliv na hraní na kytaru a docela sem se v tom našel.. tak se chci zeptat vás zkušenějších, jak uvolnit co nejvíc tu levou ruku ? a jestli skutečně může mít ta psychika takový vliv na člověka že se zhorší ve hraní
vím je to celkem zmatečně napsané ,ale myslím že pár lidí to pochopí..
Re: levá ruka
Zajimava sada otazek
.
Psychika ma na hrani veliky vliv, nemalo profiku potrebuje obcas nejakou tu terapii, aby se udrzeli ve forme. Velky vliv ma take zizen, hlad, a jine momentalni telesne potreby, ale take trema a prilisne zamereni se na vysledek.
Nerekl bych, ze problem ciste zahraneho akordu bude ve tve telesne konstituci, ale pokud jsi doposud predevsim vybrnkaval, mohla tva leva ruka trochu zlenivet. U vybrnkavani casto nemusis zmacknout cely akord v jedinem okamziku, nekdy vlastne ani cely akord mackat nemusis. U trsatka vsak ano. Hrani trsatkem je naprosto odlisna disciplina, nez vybrnkavani.
Take muzes mit problem s udrzenim dynamicke rovnovahy mezi rukama = pri potrebe vetsiho uderu trsatkem podvedome vic mackas struny. To je cesta do pekel, komplikujes si tim plynule prechody mezi akordy.
Jedina moje rada zni... musis cvicit.
Psychika ma na hrani veliky vliv, nemalo profiku potrebuje obcas nejakou tu terapii, aby se udrzeli ve forme. Velky vliv ma take zizen, hlad, a jine momentalni telesne potreby, ale take trema a prilisne zamereni se na vysledek.
Nerekl bych, ze problem ciste zahraneho akordu bude ve tve telesne konstituci, ale pokud jsi doposud predevsim vybrnkaval, mohla tva leva ruka trochu zlenivet. U vybrnkavani casto nemusis zmacknout cely akord v jedinem okamziku, nekdy vlastne ani cely akord mackat nemusis. U trsatka vsak ano. Hrani trsatkem je naprosto odlisna disciplina, nez vybrnkavani.
Take muzes mit problem s udrzenim dynamicke rovnovahy mezi rukama = pri potrebe vetsiho uderu trsatkem podvedome vic mackas struny. To je cesta do pekel, komplikujes si tim plynule prechody mezi akordy.
Jedina moje rada zni... musis cvicit.
Nečti zajímavé články a hraj. Psychiky tě spolehlivě zbaví Tuzemák (dříve Rum) a kvasoječný nálev (dříve pivo).
Ostatní viz Prskyn.
Ostatní viz Prskyn.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
...ale aby se zas nedostal do prádla Dr. Nešporovi