Prestavba elektronkovýho tesla Rádia na head/kombo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Mustard Man

Prestavba elektronkovýho tesla Rádia na head/kombo

Příspěvek od Mustard Man »

Hejhola našel jsem u dědy po jeho otcovi fajnový radio TESLA.
Nějak jsem si odvodil ze bude asi dost starý a ze driv se dělaly
radia s elektronkama. Podíval sem se a fakt tam byly.
Nevím jestli je to rádio funkční ale možná by jste mohli poradit
jak to nejlíp využít , přestavit aby se to dalo použít jako aparátek
na doma. Komu ho dát na spravení , seřízení apod. jestli se to vyplatí.
Kdyz sem to zapl tak se zacaly elektronky rozvěcovat , vycházel
z toho šum , fungovala volume. Potom co jsem oddělal dekl tak
jedna elektronka tam byla jakkdyby navolno vložená. Bylo to něco
jako KT86 nebo tak něco. Mám to nafocený můžu sem dodat fotky.
DÍKY ZA RADY ! :)
Viva la revolution...
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

myslim,ze kdybys to prodal sberately,udelal bys nejlip
________
Rock'n'Roll !!!
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Tak dej fotky :)
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Mimochodem, před časem jsem prodal (nefunkční) elektronkové rádio Tesla Talisman za 500 Kč...

Podle mě bude opravdu lepší to prodat nějakému sběrateli (třeba na Aukru) než se v tom nějak vrtat a tím to třeba i nenávratně zničit.
jaby

Příspěvek od jaby »

já bych se toho nebál, radši bych si s tim vyhrál i kdybych to měl zničit, protože vyrobit si něco sám je podle mě největší radost a těch 500kč neni zas takovej kauf
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

jaby píše:já bych se toho nebál, radši bych si s tim vyhrál i kdybych to měl zničit, protože vyrobit si něco sám je podle mě největší radost a těch 500kč neni zas takovej kauf
Pět stovek za nefunkční rádio není dobrej kauf? :) A hrající bude tak za dvojnásobek...

Jde o to, že on (zdá se) ani moc neví, co s tim udělat a že by rovnou elektronkový rádio přestavěl na elektronkový zesilovač (s nulovými zkušenostmi), se mi zdá nereálné... Z toho usuzuji, že by to rádio jenom zničil.

(Mustard Mane, jestli ti nějak křivdím, ihned se ozvi. :))
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

nevím jestli si prodal dobře.... myslím že součástky mají větší cenu než 500. trafo tak po 200kč a máš 2x. to sou 400 pak tam máš kondíky, patice.... kdybys prodal součástky máš min 800.
Já bych to přestavěl na kombo..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Projeď schémata, jestli se ti podaří sehnat něco, do čeho ti bude aspoň půlka součástek (a hlavně ty lampy) bude pasovat, přestav to, něco do toho vrazíš, ale rozhodně ušetříš prachy za materiál a neni to málo...
Die Hard or Die Home
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

turbo_MaCk píše:nevím jestli si prodal dobře.... myslím že součástky mají větší cenu než 500. trafo tak po 200kč a máš 2x. to sou 400 pak tam máš kondíky, patice.... kdybys prodal součástky máš min 800.
Já bych to přestavěl na kombo..
Prodávat to po součástkách mě také zpočátku napadlo. Nicméně jedno trafo bylo prakticky odepsané, kondíky byly taky v příšerném stavu a na patice jsem teda nekoukal... Sběratel tomu přece jen rozumí víc a ví, kde si ty vintage součástky sehnat.

Nevim no. Všichni tady na to rádio koukají jen jako na krabici s elektronikou. Já na to koukám na krásný historický kousek, který je škoda ničit a ještě pořád může někomu udělat radost.

A vůbec; Mustard Mane, to rádio je jaký model?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Mustard Man

Vypada to na model nabucco.
Fotky :
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Viva la revolution...
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

kua to abych se šel podívat na půdu, jsem si vzpomněl, že tam mam taky nějakou "obludu"...
Die Hard or Die Home
Mustard Man

Nojo ale jak to potom využít žejo. Ještě k tomu nejsu nějakej mástr do elektroniky to ani trochu.
Viva la revolution...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Pánové,nechci vám kazit náladu ale podobnej "krám" byl za mě všude okolo a věřte,že kdyby z toho šel postavit ucházející apeček tak jsme to logicky měli doma všichni!!!
Šikovnejch "dráteníků" bylo taky dost-nevím nevím... :?
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

pavel68 píše:Pánové,nechci vám kazit náladu ale podobnej "krám" byl za mě všude okolo a věřte,že kdyby z toho šel postavit ucházející apeček tak jsme to logicky měli doma všichni!!!
tady jde o to, aby se odpovídajícím způsobem využily součástky, viděl jsem asi před týdnem nějakej takovejhle projekt pokročilýho radioamatéra a jde o to, že s tim měl hrozně moc práce po stránce fyzikální nikoliv konstrukční, všechmo propočítat, protože na tohle se moc schémat nenajde, jako rozhodně se z toho ortodoxní apec co se prodává na krámech nepostaví, ale při určité úrovni hračičkování by to mohlo výst k zajímavýmu zvuku...
Když si do smyčky moh ritchie blackmore pustit pozpátku převíjenou kazetu, asi už je možný všechno - můj názor
jako hlavně to nikdo neberte jako směrodatný, jen polemizuju nad teoretickou stránkou, netvrdim, že to 100%ně bude fungovat...

EDIT: Potíž bude v tom, že v tom rádiu budou pravděpodobně lampy, o kterejch jsme u obvyklejch aparátů neslyšeli, jak jsem koukal, tak ta elektronka, co jsem našel na půdě neni v žádnym součastnym katalogu...
Die Hard or Die Home
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Matně vzpomínám že jsme co by jinoši určité podobné pokusy prováděli s výsledkem převelice pofidérním...Na každý pád přeji úspěšné kutění a prosil bych zvukový vzoreček v případě že se dobrá věc podaří! :D
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

pavel68 píše:Pánové,nechci vám kazit náladu ale podobnej "krám" byl za mě všude okolo a věřte,že kdyby z toho šel postavit ucházející apeček tak jsme to logicky měli doma všichni!!!
ale šel... jenže 5W nadoma

Já bych začqal tím že bych porovnal ty součástky co má rádyjo s fender Champem... Když by to vypadalo dobře tak je jasný co postavit. To kombo je tak lehký že to člověka rozesměje a přitom je to klasa
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

turbo_MaCk píše:
ale šel... jenže 5W nadoma

Já bych začqal tím že bych porovnal ty součástky co má rádyjo s fender Champem... Když by to vypadalo dobře tak je jasný co postavit. To kombo je tak lehký že to člověka rozesměje a přitom je to klasa
já teďka řešim jinou klasiku - VOX cambridge (ještě původní verze), ale problém je v tom, že nemam prachy na to si na experimentování koupit 2x EL84, 4xECC83 a 2xECC82 + spotřební elektroniku, děs...
škoda, že nemam rádio s těmahle lampama...
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“