Pedalboardy
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedalboardy
10/12 ... pohořel jsem na Petruccim 
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
4/12, což je vlastně dobrý výsledek, protože to značí, že netrávím hodiny sledováním gear reviews na YouTubehyenik píše: 18.11.2022 21:28 vyzkousejte supr kvíz https://www.thomann.de/blog/en/quiz-can ... -these-are
V rámci tvé aktivity pro Frontman.cz to beru jako profesní záležitost
Hraju na kytary a mašinky
jj, proto se stydím
a u Pucciho sem se uklepl taky... pak sem si rval vlasy, dyk tam byl ten jeho reverb
ale ono to slo vetsinou i vytušit, podle slozeni boardu a styloveho zamereni... ale osvezujici blbustka
a u Pucciho sem se uklepl taky... pak sem si rval vlasy, dyk tam byl ten jeho reverb
ale ono to slo vetsinou i vytušit, podle slozeni boardu a styloveho zamereni... ale osvezujici blbustka
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Já si byl jistý právě jen u Perucciho, reverb, a Vaie. Boty 
-
Snakepitlespaul
Ahoj, hledám někoho (nadšence), který by mi pomohl sestavit pedalboard a využít mého vybavení na maximum. Vše pouze pro domácí hraní a kvalitní zvuk. Pokud by se někdo našel, poslal bych jaké mám pedály, komba.
Děkuji
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
EL kytara Gibson Les paul, Kombo Marshall SL5, efekty: všechny krabičky marshall (13 efektů) + cry baby SLASH, MXR OCTAVE/FUZZ, Boss 10R looper
Akustická kytara: Taylor, kombo Marshall AS 50D + výše zmíněné efekty, které jdou s akustikou
Děkuji
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
EL kytara Gibson Les paul, Kombo Marshall SL5, efekty: všechny krabičky marshall (13 efektů) + cry baby SLASH, MXR OCTAVE/FUZZ, Boss 10R looper
Akustická kytara: Taylor, kombo Marshall AS 50D + výše zmíněné efekty, které jdou s akustikou
Naposledy upravil(a) Snakepitlespaul dne 5.01.2023 18:58, celkem upraveno 1 x.
Tak to hoď sem, víc hlav víc ví a můžeš si vybrat.Snakepitlespaul píše: 5.01.2023 18:20 Ahoj, hledám někoho (nadšence), který by mi pomohl sestavit pedalboard a využít mého vybavení na maximum. Vše pouze pro domácí hraní a kvalitní zvuk. Pokud by se někdo našel, poslal bych jaké mám pedály, komba.
Děkuji
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
-
Snakepitlespaul
upravil jsem původní zprávu - doplnil do ní.volfi píše: 5.01.2023 18:45Tak to hoď sem, víc hlav víc ví a můžeš si vybrat.Snakepitlespaul píše: 5.01.2023 18:20 Ahoj, hledám někoho (nadšence), který by mi pomohl sestavit pedalboard a využít mého vybavení na maximum. Vše pouze pro domácí hraní a kvalitní zvuk. Pokud by se někdo našel, poslal bych jaké mám pedály, komba.
Děkuji
K těm marshall efektům... aktuálně je v nabídce 8 krabiček, mohl bys dopsat co jsou ty zbylé? https://marshall.com/amps/products/pedals
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
-
Snakepitlespaul
Jsou to I generace-https://pedaltown.nl/en/the-story-of-th ... aker-pedalvolfi píše: 6.01.2023 6:22 K těm marshall efektům... aktuálně je v nabídce 8 krabiček, mohl bys dopsat co jsou ty zbylé? https://marshall.com/amps/products/pedals
Aha akorát teda nikde jsem nenašel že by dělali 13 druhů efektů.... Takže asi nikdo netušíme co přesně máš. Od první generace jsem našel jen 3 zkreslovače. https://marshall.com/live-for-music/his ... als-part-2
Ano, všechny 3 mi prošly rukama. Mohl bys připočítat i původní Guv´nor.volfi píše: 6.01.2023 9:32 Aha akorát teda nikde jsem nenašel že by dělali 13 druhů efektů.... Takže asi nikdo netušíme co přesně máš. Od první generace jsem našel jen 3 zkreslovače. https://marshall.com/live-for-music/his ... als-part-2
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
Snakepitlespaul
9 pedálů II generace - Compresor, Echohead delay, Reflector, Regenerator, Supervibe, Vibratrem, Jackhammer, Guvnor II, Bluesbraker IIvolfi píše: 6.01.2023 9:32 Aha akorát teda nikde jsem nenašel že by dělali 13 druhů efektů.... Takže asi nikdo netušíme co přesně máš. Od první generace jsem našel jen 3 zkreslovače. https://marshall.com/live-for-music/his ... als-part-2
4 pedály I generace - Guvnor, Shredmaster, Drivemaster, Bluesbraker
Tak jsem udělal takový rychlonáčrt domácího pedalboardu. Pro živé hraní by byl pro mě dosti nepraktický, ale za účely nahrávání, hledání zvuků a kombinací jsem vše propojil dohromady.
1. Wah
2. Compressor
3. Octave/Fuzz - Normálně bych dal Fuzz až za nějakej drive, ale kvůli octaveru, který se dá použít samostatně je vhodné do něj signál nezkreslovat.
4. Všechny Drivy od Marshallu - reálně bych více jak polovinu prodal, protože si nedokážu představit jejich využití. Ale pokud je máš jako sbírku a chceš je použít, tak nějak takhle. Jelikož moc neznám jak hrajou zkreslovací krabičky od marshallu, tak jsem je seřadil, tak jak si myslím. Správně by měli být seřazeny od nejmíň zkreslovací po nejvíc zkreslovací.
5. A/B přepínač - Ten nám rozdělí signál abychom ho mohli poslat do inputu Marshallu SL-5, nebo dál seriově do spliteru.
6. Spliter - Do něj vede signál z A/B boxu nebo ze Sendu efektové smyčky Marshallu Sl-5. Kombinace A/B boxu a spliteru slouží k tomu, aby jsi mohl využít efektovou smyčku Marshalla Sl-5, ale i k zapojení efektů sériově do Marshallu AS-50D
7. Vibratrem
8. Supervibe
9. Regenarator
10. RC-10R - Looper osobně dávám před echo a reverb. Zdá se mi to tak lepší, míň zahuhlaný. Ale pokud chceš loopovat kompletní zvuk, tak ho dej na konec.
11. Echohead
12. Reflector - Reverb až za echo, je to osobní preference, líbí se mi to tak více.
13. Buffer Bonafide - Jelikož si nejsem jistý, zda má Boss RC-10R buffer a předpokládám, že zbylé krabičky jsou true bypass. Tak bude nějaký buffer vhodný. Je to dlouhá kabelová cesta, kde pravděpodobně vzniknou ztráty.
13. A/B přepínač - Tímto přepínačem posíláme signál buďto do Returnu Marshallu SL-5, nebo do AS-50D
Dále budeš potřebovat kvalitní zdroj. Za mě by byl vhodný slušný NoiseGate. A na propojkách nešetřit.
Vždy když jsem si dělal domácí PB, tak jsem ho časem stejně rozebral a mám radši krabičky zvlášť a sáhnu jen po těch, který chci nějak zapojit.
A osobně bych měl v PB radši dvě cesty pro akustiku a elektriku. To znamená krabičky zvlášť pro každý nástroj.
A samozřejmě to jde určitě udělat i jinak a lépe.
2. Compressor
3. Octave/Fuzz - Normálně bych dal Fuzz až za nějakej drive, ale kvůli octaveru, který se dá použít samostatně je vhodné do něj signál nezkreslovat.
4. Všechny Drivy od Marshallu - reálně bych více jak polovinu prodal, protože si nedokážu představit jejich využití. Ale pokud je máš jako sbírku a chceš je použít, tak nějak takhle. Jelikož moc neznám jak hrajou zkreslovací krabičky od marshallu, tak jsem je seřadil, tak jak si myslím. Správně by měli být seřazeny od nejmíň zkreslovací po nejvíc zkreslovací.
5. A/B přepínač - Ten nám rozdělí signál abychom ho mohli poslat do inputu Marshallu SL-5, nebo dál seriově do spliteru.
6. Spliter - Do něj vede signál z A/B boxu nebo ze Sendu efektové smyčky Marshallu Sl-5. Kombinace A/B boxu a spliteru slouží k tomu, aby jsi mohl využít efektovou smyčku Marshalla Sl-5, ale i k zapojení efektů sériově do Marshallu AS-50D
7. Vibratrem
8. Supervibe
9. Regenarator
10. RC-10R - Looper osobně dávám před echo a reverb. Zdá se mi to tak lepší, míň zahuhlaný. Ale pokud chceš loopovat kompletní zvuk, tak ho dej na konec.
11. Echohead
12. Reflector - Reverb až za echo, je to osobní preference, líbí se mi to tak více.
13. Buffer Bonafide - Jelikož si nejsem jistý, zda má Boss RC-10R buffer a předpokládám, že zbylé krabičky jsou true bypass. Tak bude nějaký buffer vhodný. Je to dlouhá kabelová cesta, kde pravděpodobně vzniknou ztráty.
13. A/B přepínač - Tímto přepínačem posíláme signál buďto do Returnu Marshallu SL-5, nebo do AS-50D
Dále budeš potřebovat kvalitní zdroj. Za mě by byl vhodný slušný NoiseGate. A na propojkách nešetřit.
Vždy když jsem si dělal domácí PB, tak jsem ho časem stejně rozebral a mám radši krabičky zvlášť a sáhnu jen po těch, který chci nějak zapojit.
A osobně bych měl v PB radši dvě cesty pro akustiku a elektriku. To znamená krabičky zvlášť pro každý nástroj.
-
Snakepitlespaul
Děkuji za nástřel.volfi píše: 6.01.2023 18:54 Tak jsem udělal takový rychlonáčrt domácího pedalboardu. Pro živé hraní by byl pro mě dosti nepraktický, ale za účely nahrávání, hledání zvuků a kombinací jsem vše propojil dohromady.IMG_0027.jpeg
1. Wah
2. Compressor
7. Vibratrem
8. Supervibe
9. Regenarator
11. Echohead
Problém je, že SL5 nemá efektovou smyčku, předpokládám, že jí zde používáš.
Ano efekty mám spíše jako "sbírku" než abych je všechny reálně využil, ale chtěl bych je mí v cestě PB.
Aha, tak to jsem se někde přehlídl, v tom případě vyřadit pozici 5 a 6 a vše zapojit sériově.
-
Snakepitlespaul
Děkuji - vyzkouším..volfi píše: 7.01.2023 11:45 Aha, tak to jsem se někde přehlídl, v tom případě vyřadit pozici 5 a 6 a vše zapojit sériově.
Pekna zbierka Marshallov 
Myslim ale ze tie stare krabice mali dost nanic buffery, a zrejme ani ta druha generace neni true bypass. Keby ich bolo zopar tak je to asi okej, ale pri tomto mnozstve verim ze to moze negativne ovplyvnit pruchozi signal - preto by som doporucoval nejaky bypass/looper pedal, a pozapajat to vsetko donho. Mozno by potom ani nebol potrebny ten buffer.
S poradim skreslovacov to chce experimentovat. Mam taky napad - u Jackhammeru mi prislo, ze je dobry ako booster v mode overdrive, na druhu stranu Bluesbreaker sam moc boostovat nevie (mozno to u verzie 2 uz spravili?) takze by som poradie vymenil a skusil dokrmovat Jackhammerom tie BB.
Kazdopadne, ber to s rezervou, ja sam mam v retazci digital a neriesim nejak
Myslim ale ze tie stare krabice mali dost nanic buffery, a zrejme ani ta druha generace neni true bypass. Keby ich bolo zopar tak je to asi okej, ale pri tomto mnozstve verim ze to moze negativne ovplyvnit pruchozi signal - preto by som doporucoval nejaky bypass/looper pedal, a pozapajat to vsetko donho. Mozno by potom ani nebol potrebny ten buffer.
S poradim skreslovacov to chce experimentovat. Mam taky napad - u Jackhammeru mi prislo, ze je dobry ako booster v mode overdrive, na druhu stranu Bluesbreaker sam moc boostovat nevie (mozno to u verzie 2 uz spravili?) takze by som poradie vymenil a skusil dokrmovat Jackhammerom tie BB.
Kazdopadne, ber to s rezervou, ja sam mam v retazci digital a neriesim nejak
Nové Marshally TB jsou. Tedy beru to podle toho, že signál prochází i bez napětí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Neni to tak docela pravda. Prostym pohledem do schematu lze zjistit, ze vstup efektu je trvale pripojen ke kytare, i v bypassu (overeno na JH1 a compressoru, ten mam i fyzicky). A stejne je to treba u puvodniho GuvNoru. Vstup ma sice vysokou impedanci (1Mohn) ale rozhodne to NENI TRUE BYPASS. Kdyz takovych efektu zapojim vic za sebou, tak se ty vstupni impedance nascitaji a zatizeni kytaroveho snimace uz muze byt slysitelne. Takze v pedalbopardu bych zacal bufferem, nebo treba ladickou co ma kvalitni buffer v sobe (Polytune 3 ?).
Hraju výhradně na šrot.
jasný, bral jsem to čistě podle té průchodnosti bez adaptéru.