Line6 Pod 2.0

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Line6 Pod 2.0

Příspěvek od Prejdák »

Zdravím Vás,
chtěl bych si pořídit nějaký multiefekt na modulace apod...
Základní zvuky [čistý, zkreslený] budu tahat z Engla. Chtěl bych se Vás zeptat, jestli je to dobrý efekt. Na tyto multiefekty jsem četl dost kladných hodnocení.
A) Zmrví mi to hodně zvuk lampy, když ho dám do ef. smyčky?
B) Jak si na tom stojí modulace? Mohu jich používat víc najednou? [Reverb+delay+něco třeba]
C) Simulace aparátu je vypínatelná?
D) Jak si na tom stojí v porovnání s ostatními multiefekty v podobné cenové relaci?

Jinak- nebudu ho kupovat nový, podívám se po ebayi.
Díky moc předem!

Edit:
E) Napájení pouze baterkou, nebo možnost adaptéru?
F) Jde připojit k počítači přes USB?
Kamahl

Re: Line6 Pod 2.0

Příspěvek od Kamahl »

Prejdák píše:Zdravím Vás,
chtěl bych si pořídit nějaký multiefekt na modulace apod...
Základní zvuky [čistý, zkreslený] budu tahat z Engla. Chtěl bych se Vás zeptat, jestli je to dobrý efekt. Na tyto multiefekty jsem četl dost kladných hodnocení.
A) Zmrví mi to hodně zvuk lampy, když ho dám do ef. smyčky?
B) Jak si na tom stojí modulace? Mohu jich používat víc najednou? [Reverb+delay+něco třeba]
D) Jak si na tom stojí v porovnání s ostatními multiefekty v podobné cenové relaci?

Jinak- nebudu ho kupovat nový, podívám se po ebayi.
Díky moc předem!

Edit:
B) Buď jenom "X" samotný, nebo "X+delay", kdybych to měl napsat co nejjednodušeji. :)
C) Není, ale je možnost zvolit "Tube Preamp", což má takový neutrálnější charakter, pokud to tak můžu napsat...
D) Špička..?
E) Pouze adaptérem. :lol:
F) Nejde.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Díky ;-)
Škoda, že ty simulace nejdou vypnout... No, však času na přemýšlení mám dost...
Tudy

Příspěvek od Tudy »

Prejdák píše: A) Zmrví mi to hodně zvuk lampy, když ho dám do ef. smyčky?
A) Pokud máš paralelní efektovou smyčku (většinou má na čelním panelu potenciometr hlasitosti a tato smyčka pouze přidává efekt k původnímu signálu, který jde přímo), tak ne.
Pak je třeba mít nastavené všechny efekty na max, aby se ti efektovkou nevracel neefektovaný signál (fázovalo by to)

B) efektovka má 3 bloky, takže ano, jdou používat současně, ale něco je dáno jen povolenými kombinacemi. Noise Gate je zcela samostatný, ale ten v paralelní efektovce moc nevyužiješ.
Mimochodem, pokud bys chtěl z PODa používat i kvákadlo, tak je to naprd, protože to musí být před preampem.

C) Jak již bylo napsáno. Simulaci bedny lze vypnout úplně a ten tube preamp je docela v pohodě (zvlášť v té paralelní efektovce to ničemu nevadí)

D) za ty peníze nic lepšího není, ale pro efektování kytary je mnohem vhodnější TC G-major, nebo i TC M-one

F) To umí až novější POD XT. Starý POD lze k PC připojit přes MIDI a editovat Sounddiverem, který je volně ke stažení na stránkách Line6
B.C.Rich Tele (SH-4, RT1n), Yamaha FG-300A, Yamaha APX700-12. Line6 POD 2.3 +Floorboard
torst

Příspěvek od torst »

Poprosím o radu, názor. Koupil jsem tenhle převodník USB-MIDI:
https://www.wish.com/product/5b752c30a3 ... &share=web
Zkusil jsem pomocí něho připojit POD2 k PC s Win XP i k NB s Win7. Ani v jednom případě se mi nepodařilo PODa připojit. Ať už k Monkey nebo k Line6 Edit. Resp. v Monkey by bylo třeba nejdříve aktualizovat Flash Memory, což se právě nedaří. Na line6 registraci mám, POD2 je též registrován. Není to akutní, spíš ze zájmu, bylo by to pro mne malé vítězství. Dík za tipy.
P.S.: Zejména jsem potřeboval aktualizovat POD XT, což dlouhodobě odmítal, ale nakonec jsem to dnes prolomil a je upgradovaný. Ale to bylo pomocí prostého USB-USB. Takže "propustná" ta aktualizační cesta u mne snad je.
Sbírka Mr. Beana :
3zPOD.JPG
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

torst píše: 10.10.2020 16:07 Poprosím o radu, názor. Koupil jsem tenhle převodník USB-MIDI:
https://www.wish.com/product/5b752c30a3 ... &share=web
Zkusil jsem pomocí něho připojit POD2 k PC s Win XP i k NB s Win7. Ani v jednom případě se mi nepodařilo PODa připojit. Ať už k Monkey nebo k Line6 Edit. Resp. v Monkey by bylo třeba nejdříve aktualizovat Flash Memory, což se právě nedaří. Na line6 registraci mám, POD2 je též registrován. Není to akutní, spíš ze zájmu, bylo by to pro mne malé vítězství. Dík za tipy.
P.S.: Zejména jsem potřeboval aktualizovat POD XT, což dlouhodobě odmítal, ale nakonec jsem to dnes prolomil a je upgradovaný. Ale to bylo pomocí prostého USB-USB. Takže "propustná" ta aktualizační cesta u mne snad je.
Sbírka Mr. Beana :
3zPOD.JPG
Už je to starší dotaz, zřejmě vyřešeno. Jen bych dodal, že je to celkem běžný problém s těma POD vs USB/midi a line6 samo doporučuje použít M-Audio Midisport UNO se kterým by to mělo běhat bez problémů. Tak třeba to někomu pomůže.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
torst

Příspěvek od torst »

Ahoj. Vůbec není vyřešeno! Dík za tip !! Měl jsem už 2 redukce MIDI - USB a bez úspěchu. Zvážím, jestli se mi bude chtít investovat do 3. Asi napíšu Ježíškovi.
https://kytary.cz/m-audio-midisport-uno ... YeEALw_wcB
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Můžu potvrdit, že při aktualizaci Line6 M13 jsem s čínskými USB/MIDI řevodníky neuspěl. Midisport UNO funguje bez problémů - jde o rychlost, jakou je převodník schopen přenášet data.
torst

Příspěvek od torst »

Tak už nevím. Koupil jsem bazarem M Audio MIDISPORT Uno, ale POD2 se nechytá ani s ním.
torst

Příspěvek od torst »

Tak jsem začal domácí dema nahrávat přes POD. vÍm, že to je překonané a nedokonalé, ale nějak se mi zastesklo, ta červená je na stole pěkná, mám 3 presety, neklikám žádný pluginy, pohoda.
torst

Příspěvek od torst »

.... fakt nechápu, proč si machři tak ucvrnkávali z L6. Pamatuju se, jak to kolega přines někdy v té době do zkušebny. Pravěk, nevěděl jsem nic o preampech, IRs ..., ale neuchvátilo mě to, Hendrixe, Zeppeliny nebo ACDC jsem neslyšel ani náhodou. Zas něco umělého. Reagování na Volume nebo DDYYNNAAMMIKKUU?!? No pardon!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Torste, taková malá rada. Napiš ty komentáře použité ve videu česky a dej si to pak přeložit do Google translatoru, bude to asi pak lepší ingliš. :) (me vs. my, atd.)
torst

Příspěvek od torst »

Vím, že to myslíš dobře, ale nerad bych přišel o aureolu absolventa pomocné školy, čtyřkaře vysoké školy života a furanové trosky.
Tehdy kolem 1999-2000 jsem měl zkušenost jen s kamarádovým ZOOM 2020, což byl úplný zázrak, nad moje finanční možnosti. Vůbec nehrál blbě a když jsem pak slyšel POD, nezapůsobil nijak revolučně.
Když čtu v Muziku 8/99 ty báje o simulaci lamp, korekcích adekvátních danému modelu, živém reálném zvuku odlišném od ostatních krabiček ..., no barnumská reklama fungovala.
Museli jsme počkat na Kemper, který snad toto už splňuje (ale směju se mu stejně jako tehdy PODu). Potvrzuje názor A.Barty - "Digitální simulace lamp možná je, ale nejsou to ty současné levné modelery. Skutečná věrná simulace by byla tak náročná, že takové zařízení by bylo mnohonásobně dražší než lamp. zesilovač." Citát je už starší, Kemper je asi tímto kvalitním modelerem.
Ale přesto mám PODa rád jako jednu z cest, připomínku mládí.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Ona totiž byla jiná doba. My jsme tehdy s autorskou kapelou objížděli klasický venkovský festivaly a hrála tam kapela, kde se nám zvuk kytaristy dost líbil a pak jsme zjistili, že má POD. Podle mě to bylo o tom, že jednak málokterej amatér měl v té době dobrej apec s dobrým reprem, a hlavně kvalita snímání byla taky na téhle úrovni pofidérní. SM57 rozhodně nebyla standard a většina zvukařů věděla kulový o zvučení. Takže když kytarista poslal hotovej zvuk, kterej bylo celkem těžký pokazit, tak to bylo asi ve finále nadstandardní.
torst

Příspěvek od torst »

Vlastně ano. Když si vybavím, jak mi zavěšovali jen na šňůru za madlo Soltona všelijaký mikráky ...
Ale právě takto do linky tehdy hrál kámoš na toho ZOOMa 2020 a bylo to taky dobrý, třeba i lepší než POD.
torst

Příspěvek od torst »

Včera a předvčírem jsem si s ním zase hrál. Na hajgejn jsem rezignoval dávno, ale zkoušel jsem aspoň obyč Crunch-OD Marshalla. Nakombinoval jsem kde co a fakt to nešlo !! Mám nějaký jiný uši než Binder nebo Hladík.
torst

Příspěvek od torst »

Má někdo zkušenost s POD 2.54, tou novější verzí s 3 místným číselníkem? Pořídil jsem ho do sbírky, vše šlape, ale neumí resp. nemá indikaci těch "nadfunkcí" s tlačítkem TAP. (Drive, Presence, Boost Level). U toho Drive to řekněme je slyšet, u těch zbylých dvou mi nepřijde slyšitelný rozdíl a probliknutí na Displayi jako u starší verze chybí. Já z teho nebudu spát !
...
Tak jsem si s ním včera večer zase hrál, a u některých modelací ten rozdíl je slyšitelný. Nicméně té absence indikace je škoda.
Potom jsem také porovnával tu starší a novou verzi dvojky, a třeba na simulaci 8 kila, která je celkem podařená, je myslím poznat, že ta 2.54 hraje jinak, lépe.
torst

Příspěvek od torst »

Malé silvestrovské zamyšlení. Občas se bavím četbou chvalozpěvů kytaristů na POD, v těch prvních měsících po nástupu. (ještě verze 1.0 !). Taky někdy zkouším vrazit do dema nějaký riff z PODa a zle, matičko zle, je to plast a umělárna. Obyčejný Poulin s IR ho převálcuje. Ale čemu se divit? Je to modernější soft. První LePou přišly r. 2008, skoro 10 let po PODu. Takže srovnávejme uvážlivě. Třeba s dobovými Digitechy a ZOOMy, nad kterými asi tehdy POD opravdu vynikl.
Když jsem si tohle nedávno uvědomil, tak mi náhle ty tracky z PODa nepřišly tak hrozný !
affordano

Příspěvek od affordano »

Pamatuješ Rockman Tom Sholz? To okouzlení, Precedens, Hladík, Saga... Chtěl bych s tím dneska hrát? Asi ne... Z PODa jsem byl nadšený, pár let... Je to vývoj, na lyže už bych si oteplováky taky nevzal, a jak parádně fungovaly!
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“