Squier Standard Stratocaster - tremolo blok

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Michal.K

Squier Standard Stratocaster - tremolo blok

Příspěvek od Michal.K »

Kluci, mám Squier Standard Stratocaster s 2 bodovým tremolem a už mám úplně vylítanej závit na tremolo páce (doteď jsem to řešil použitím pásky, či bužírky, ale už mně to nebaví), potřebuji vyměnit buď tremolo blok nebo celé tremolo.

To co jsem googlil, tak prý ty dva body jsou ale širší jako mají Americké straty, takže tremolo z nich tam nedostanu.
Ale někde jsem četl, že blok by měl být stejný jak na moderním Americkém stratu.
Early 2000s Squier standard strat have 2 post floating trem like mine. It's an excellent trem. It's posts are different to USA one but the sustain block is the same as modern USA I.e.: 2 1/6 string spacing and 10/32 threaded tremolo arm:

Nemáte s tím prosím někdo skušenost?
Zda se nedá koupit originál blok na Squier Standard strat, nebo celé tremolo, případně z čeho by se tam blok případně celé tremolo dalo napasovat?
volfi

Re: Squier Standard Stratocaster - tremolo blok

Příspěvek od volfi »

Dá se koupit cokoliv, fender/squier používali mraky tremol, rozdíl mezi nima je v rozteči strun a rozteči postů. A například tu rozteč strun nemusíš striktně dodržovat. Já sám budu měnit rozteč strun z 56mm na 54mm: 1. chce to přesně vědět jaký máš model a ročník. Často se tremola měnila i v průběhu roku u stejného modelu. 2. nejlepší je si to tremolo posuvkou změřit. 3. Můžeš nechat vyrobit novej větší závit a dát tam jinou páku.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

návod zde:
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Dík všem za info, tu páku jsem včera udělal podle návodu, ale už pak nestíhal zkoušet, takže tu vyzkouším a případně při výměně strun pak poměřím i to tremolo. :wink:
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

volfi píše: 3.01.2023 14:30 Dá se koupit cokoliv, fender/squier používali mraky tremol, rozdíl mezi nima je v rozteči strun a rozteči postů. A například tu rozteč strun nemusíš striktně dodržovat. Já sám budu měnit rozteč strun z 56mm na 54mm: 1. chce to přesně vědět jaký máš model a ročník. Často se tremola měnila i v průběhu roku u stejného modelu. 2. nejlepší je si to tremolo posuvkou změřit. 3. Můžeš nechat vyrobit novej větší závit a dát tam jinou páku.
Je i možnost závit (v tremolu) opravit pomocí závitové vložky, což není až tak složitá oprava, díra se převrtá, vyřeže větší závit a "našroubuje" se nová vložka což je taková spirála. Výsledný závit by měl být i tvrdší.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“