Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

Ano, staré verze přes USB klíčenku. Na C12 je minimální požadavek na CPU i5 4. generace (https://www.steinberg.net/cubase/compare-editions/). Zbytek si zkontroluj sám, jestli by to počítač dal nebo ne. Pokud máš C10, tak ale USB klíč máš ne? Pokud provozuješ plnou verzi/Artists.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Ivan

Příspěvek od Ivan »

nie, mam iba Elements. hm, ak tie hw naroky na Cubase isli hore, ostanem teda asi pri C10… uz teraz mi to pri zlozitejsich projektoch ide len tak tak… najrozumnejsie bude vyskusat trial a uvidi sa.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Jen doplním. Steinberg vypíná licenční servery pro sw licence C11 a starší. Tak pokud si budeš chtít C10 zachovat do budoucna tak tě koupě USB klíče nemine. Ostatně i výroba USB klíčů již taky skončila.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Ivan

Příspěvek od Ivan »

LUBOSH píše: 22.01.2023 18:20 Jen doplním. Steinberg vypíná licenční servery pro sw licence C11 a starší. Tak pokud si budeš chtít C10 zachovat do budoucna tak tě koupě USB klíče nemine. Ostatně i výroba USB klíčů již taky skončila.
USB? A co e-licenser? Avizovali, ze to vypnu?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Vypínají e-licenser, když máš licenci na USB klíči tak tě servery nezajímají. Licenci máš uloženou na USB klíči a Cubase při startu si ji už načítá z USB. Takže než se USB klíč rozpadne tak do té doby budeš mít funkční licenci.
Edit:
Ivane, tady se podívej na kapitolu eLicenser https://www.steinberg.net/licensing/
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ivan píše: 22.01.2023 19:39
LUBOSH píše: 22.01.2023 18:20 Jen doplním. Steinberg vypíná licenční servery pro sw licence C11 a starší. Tak pokud si budeš chtít C10 zachovat do budoucna tak tě koupě USB klíče nemine. Ostatně i výroba USB klíčů již taky skončila.
USB? A co e-licenser? Avizovali, ze to vypnu?
No hej, že avizovali! :-) asi tak dva roky to pomalu budou....

P.

Ivan

Příspěvek od Ivan »

pavlii píše: 23.01.2023 0:18 No hej, že avizovali! :-) asi tak dva roky to pomalu budou....
No ano, ale myslim nejak konkretne kedy? To som tam nenasiel... Pisu tam, ze nejaky cas este pojde, pokym neprejdu vsetky produkty pod novy system. Myslim, ze par rokov to este bude frcat. Dovtedy si to nejak poriesim (resp. budem mat uz asi tesne pred patdesiatkou a budem sa zaoberat uplne inymi vecami ako hrajkanim sa v DAWe, uz ani teraz tomu velmi nedavam odkedy prisla faza kreativneho vyhorenia :D). Na ten USB by som zatial radsej neprechadzal, ak som spravne niekde cital, hrozi tam, ze ak ho stratis, dana licencia Cubase je navzdy stratena. Navyse podmienovat spustenie nejakym HW mi pride vyslovene neprakticke, take nieco som odmietol uz davnejsie...
LUBOSH píše: 22.01.2023 19:47 Vypínají e-licenser, když máš licenci na USB klíči tak tě servery nezajímají.
Lubosh, to viem, mal som na mysli, ze ci e-licenser konci definitivne.

OK, mam v tom jasno. Dikes
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Ivan píše: 23.01.2023 8:36
LUBOSH píše: 22.01.2023 19:47 Vypínají e-licenser, když máš licenci na USB klíči tak tě servery nezajímají.
Lubosh, to viem, mal som na mysli, ze ci e-licenser konci definitivne.

OK, mam v tom jasno. Dikes
On ten nový liceční sytém nahradí jak eLicenser i USB eLicenser a nový licenční systém není zpětně kompatibilní. Takže když budu mít C12 tak si verze C11 a starší nespustím. Což dřív platilo, že sisi mohl spustit všechny starší stejné a nižší verze. Proto ta rada kup si USB klíč pokud si chceš zachovat staré C10. Co se týká ztráty USB klíče tak dřív ti Steinberg zrušil starou licenci a dostal jsi novou, jen sis musel koupit nový klíč a samozřemě napřed kontaktovat podporu Steinberg. Ale po přechodu na nový licenční systém toto asi už padá. Už jen ptoto, že skončila výroba USB klíčů, protože je nový licenční systém nepotřebuje.
A co se týká " faze kreativneho vyhorenia" tak neboj múza zase přijde :wink:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Co jsem si projel Steinberg web, tak licenční servery (pro eLCC) by měly ukončit provoz ne dříve než Steinberg přemigruje všechny svoje aplikace na nový licenční systém.

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Někdy se tu v minulosti psalo, že s mým LE5 mám snad nárok na upgrade zdarma, a že mi to Steinberg oznámí mailem. No, ticho po pěšině, tak jsem zvědavý, jak pak ty LE5 budu spouštět s tím novým licencováním :mrgreen: .
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Hendrek píše: 23.01.2023 9:54 Někdy se tu v minulosti psalo, že s mým LE5 mám snad nárok na upgrade zdarma, a že mi to Steinberg oznámí mailem. No, ticho po pěšině, tak jsem zvědavý, jak pak ty LE5 budu spouštět s tím novým licencováním :mrgreen: .
Jestli si to dobře pamamtuju tak pro verze LE/AI měl Steinberg licenci C12 LE/AI zdarma rozesílat do konce března 2022. Mě přišla licence C12LE 31. 3. 2022. I když mám verzi Pro. :mrgreen: Tak zkus kontaktovat podporu.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Hendrek, teraz si mi nasadil chrobaka do hlavy... som si spomenul, ze ja mam este jednu licenciu na Cubase LE6. Od LE10 vyssie je aj Groove Agent included (jeho absencia bola dovodom nepouzitelnosti LE verzie), takze na ten druhy NB by som si mohol dat LE10. Na nom potrebujem aj tak len zaznamenavat nejake jednoduche dema. 16 trackov max, GA, zakladne vst... Na paradu staci! :D

Edit: a teraz v " My Products" pozeram, ze som vlastne kedysi asi aj zaziadal o activation code a nemam ho nikde aktivovany, takze stale pouzitelne
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

LUBOSH píše: 23.01.2023 10:04
Hendrek píše: 23.01.2023 9:54 Někdy se tu v minulosti psalo, že s mým LE5 mám snad nárok na upgrade zdarma, a že mi to Steinberg oznámí mailem. No, ticho po pěšině, tak jsem zvědavý, jak pak ty LE5 budu spouštět s tím novým licencováním :mrgreen: .
Jestli si to dobře pamamtuju tak pro verze LE/AI měl Steinberg licenci C12 LE/AI zdarma rozesílat do konce března 2022. Mě přišla licence C12LE 31. 3. 2022. I když mám verzi Pro. :mrgreen: Tak zkus kontaktovat podporu.
Tak vzhledem k tomu, že se Steinberg support nedá kontaktovat napřímo, ale pouze přes lokálního distributora, kterým je Yamaha v Německu, tak bych se na to mohl...
Nevím, kde je chyba (no evidentně u Steinbergu, že ano), ale podobných uživatelů, kteří mají SW registrovaný a vedený na svém Steinberg účtu, a kterým nepřišel mailem odkaz na stažení upgradu C12 LE/AI včetně download access code, je více (dle diskuzí na Steinberg fóru).

Edit: našel jsem na Yamaze přímý odkaz na support mail: steinberg-support.cz.sk@email.cz
Uvidím, co mi odpoví.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nojo - je to prostě moloch fabrika no.....škoda těhle much na kráse; sám jsem třeba zvědavý, kdy opraví chybu v zobrazování Inspektora pro nativní 4K rozlišení - dost dobře nechápu, že jsem to prakticky na jejich fóru nezaregistroval, ale asi lidi dělají spíš na ultraširokých 4K, kde se to neprojevuje. Plus "nezapamatování si" nastavení vstupů (Audio Connections - Inputs). Tady nejsem sám, ale tohle asi taky lidem moc nevadí (naštěstí se zde dá s výhodou využít Preset, ale znáte to - občas ty detaily pruděj nejvíc :-D ).

Takže jako kopu za ně obvykle rád, ale to neznamená, že bych bezmezně souhlasil s jakýmkoli jejich postupem.

P.

Ivan

Příspěvek od Ivan »

OK, tak LE10 uspesne nainstalovany a aktivovany na novy eLicenser, very simpl... :D Jedinu zasadnu nevyhodu vidim v absencii "dynamic" pluginov ako compressor a limiter/maximizer, ktore su v LE verzii zredukovane do "VSTDynamics", a teda ked si v LE otvorim hotovy projekt z Elements, tak vsade, kde som mal compressor a Maximizer (na master buse), nie je nic... A teraz dotaz - obist to akoze viem, ze tam nahodim vsade "VSTDynamics" namiesto toho, ale vrta mi v hlave ako mam suplovat "gaining" v Maximizeri na master buse? :roll: Ten Maximizer ma pekne koliesko na pridavanie gainu, ako mam pridavat gain do master busu teraz? Je to vlastne vseobecny dotaz na proces riesenia loudnessu pri masteringu, ale ja som to robil vzdy len Maximizerom. Poradite?
Dik
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

VSTDynamics mi přijde ze stock pluginů od Steinberga úplně nejvíc nejhorší. Jsou 3 kopice free kompresorů a limiterů/maximizerů, které udělají tu práci poněkud lépe řekl bych.

A na Master bus, když už, tak fakt něco jiného. Můžu ti sem napsat pár tipů, co mám u sebe v kompu (ne, že bych všechny kdy použil, ale napsal bych ti třeba ty, co používám nejčastěji a jsou free obecně - tj nejsou to z těch různých akcí, kdy je verze uvolněná po dobu třeba týdne/dvou, a pak je zase placená).

P.

torst

Příspěvek od torst »

snad mě pavlii neprokleje, když ho předběhnu.
https://www.wavosaur.com/vst/limiter-plugins.php
TLs pouzívám nejvíc, Buzz už jen vyjimečně.
dynamické a eq free VST doporučuji tyto: https://smacklabs.wordpress.com/
Jsou myslím v recenzích chválený, zejména Logic Channel, i když mě osobně na mém stroji dělal trochu neplechu.
P.S.: ale 32 bit, což bude asi problém. :-L
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

V pohodě - více tipů, více možností. Moji oblíbenci z poslední doby:

- príma "nakopávač": ADHD Leveling tool nebo LALA
- kompresory: jsCompShaper nebo S.LA.X
-limitery: LoudMax nebo Frontier

Jinak koukám, že mám spíš ty "akční nabídky" než hromadu freeware; vyplatí se asi sledovat třeba na FB skupinu "Free VST Plugins" - občas se tam fakt dá chytnout něco, co je uvolněno třeba jen po dobu 48 hodin a je to dost príma produkt.

P.

Ivan

Příspěvek od Ivan »

Dik, mrknem na to.
torst píše: 23.01.2023 16:01 snad mě pavlii neprokleje, když ho předběhnu.
ano, toto som si uz kedysi stiahol, spominam si... vyzera to tak, ze az teraz nan prisiel cas
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše: 23.01.2023 16:01 snad mě pavlii neprokleje, když ho předběhnu.
torste, ten TLS je 64bit alebo len 32?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“