Volfi se ptal na ruchy z origo zdroje. Jsou tam! A docela brutální...kdyz jsem prvně zapojil kytaru a dal sluchátka na uši, tak mě to skoro vyděsilo, že to snad musí být vadnej kus. každej dotyk na kytaře nebo třeba i switche se okamžitě projevil nějakou změnou brumu a hlasitýho rušení. Na live hraju přes bezdrát od Line6, tak jsem zkusil zapojit ten a najednou ticho.volfi píše: 1.12.2022 14:20 Taky se na něj chystám. Docela by mě zajímalo jestli pozoruješ nějaký brumy/ruchy z origo zdroje?
Takže jsem trochu googlil a je to tak, že záměrně (!) ten origo zdroj nemá uzemnění nebo co, protože když QC pak připojíš k jinému zařízení, "čuchne" si zem z tohoto zařízení a je klid. Díky tomu nemůže nastat kolize různých zemí mezi QC a připojeným zařízením. Má to ale nevýhodu, že kombinace jen QC+sluchátka+kytara dělá fakt bordel..
Ale stačí mít doma QC připojený třeba jen USB kabelem k počítači (i vypnutému) a už je ticho jak má být...a nebo koupit jiný zdroj, který bude uzemněný (stačí i poměrně obyčejné zdroje...)