Neural DSP Quad Cortex

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Placka

Re: Neural DSP Quad Cortex

Příspěvek od Placka »

volfi píše: 1.12.2022 14:20 Taky se na něj chystám. Docela by mě zajímalo jestli pozoruješ nějaký brumy/ruchy z origo zdroje?
Volfi se ptal na ruchy z origo zdroje. Jsou tam! A docela brutální...kdyz jsem prvně zapojil kytaru a dal sluchátka na uši, tak mě to skoro vyděsilo, že to snad musí být vadnej kus. každej dotyk na kytaře nebo třeba i switche se okamžitě projevil nějakou změnou brumu a hlasitýho rušení. Na live hraju přes bezdrát od Line6, tak jsem zkusil zapojit ten a najednou ticho.

Takže jsem trochu googlil a je to tak, že záměrně (!) ten origo zdroj nemá uzemnění nebo co, protože když QC pak připojíš k jinému zařízení, "čuchne" si zem z tohoto zařízení a je klid. Díky tomu nemůže nastat kolize různých zemí mezi QC a připojeným zařízením. Má to ale nevýhodu, že kombinace jen QC+sluchátka+kytara dělá fakt bordel..

Ale stačí mít doma QC připojený třeba jen USB kabelem k počítači (i vypnutému) a už je ticho jak má být...a nebo koupit jiný zdroj, který bude uzemněný (stačí i poměrně obyčejné zdroje...)
volfi

Příspěvek od volfi »

Super, děkuji za info. :-)
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Asi tu není níkdo z okolí Olomouce, kdo by na chvíli půjčil Quad Cortex co? Stačila by mi hodinka někde vě zkušebně :-)
Placka

Příspěvek od Placka »

Já ho mám ve Žďáru nad Sázavou a mezi svatkama budu v Litomyšli, to už je ještě o kousek blíž do OL.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Tady je jedno porovnání Quad Cortex vs Tonex. V práci mám jen repráčky v monitoru, takže jsem neslyšel žádné rozdíly mezi orig MB - QC - Tonex
https://youtu.be/16SiUuOtTnc
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tonex má slyšitelně mín gainu, sustainu, je víc uprskaný, tenký a nemá kompresi a 'bloom' jako Mesa. QC je na tom líp, ale pořád tomu chybí ta plnost, jde to slyšet hlavně oproti aparátu u obou hlavně u attacku. Např. samotné akordy v 8:20, pro mně naprosto přesvědčující proč lampa ano, digitál ne.
Placka

Příspěvek od Placka »

Na video se mrknu, shodou okolností dneska zkouším první amatérský capture v domácích podmínkách. Konečně vím, co znamená, když je "zvuk pod dekou"
PXL_20230114_141423677_copy_1008x756.jpg
PXL_20230114_143434669_copy_1008x756.jpg
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Tak jsem se konečně dostal abych si to video poslechl na pořádných bednách. A v podstatě souhlas s bubbicim. Tonexu chybí ty basy co má Mesa a souhlas s menším gainem. QC mi přišel takovej nabasovanější Tonex.
Placka, přeji ať se dostaneš k dobrému výsledku a ať výsledek nezní jak pod dekou.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
R4656

Příspěvek od R4656 »

Zdravím, pánové, jsem tu na fóru nový - nenašel by se tu někdo, kdo používal Kemper a teď má QC?
Hraju čtyři roky na Kempera (předtím lampovej rack ovládanej pomocí TC G-systemu) a uvažuju o přechodu na QC - potřeboval bych se zeptat na pár konkrétních věcí ohledně nastavení presetů (scén) na QC.
Díky...
Placka

Příspěvek od Placka »

Měl jsem G-system, kempera jsem chvilku mě taky (ale moc jsem ho nepochopil, šel brzo z domu:)) a teď už mám pár měsíců QC. Klidně se ptej, pokud budu vědět, pokusím se odpovědět.
R4656

Příspěvek od R4656 »

Paráda, díky, pokusím se to popsat co nejpřesněji... :)
U Kempera se do jedné banky se dá uložit 5 presetů pod pedály 1-5 (spodní řada ovladače) s tím, že preset samozřejmě tvoří aparát + efekty - jednak ty, které jsou aktivní stále (v mém případě např. reverb) a dále ty, které můžu při hraní na daný preset libovolně zapínat/vypínat - ty se ukládají pod pedály I - IIII (horní řada ovladače).
Příklad: Hraju na preset Clean (pedál 1) a přepínám na preset Lead (pedál 5), kde se aktivuje i jump na sólo (používám equalizer se zdvihem, uložený pod pedál v horní řadě). Dohraju sólo a potřebuju zahrát kousek na zkreslenej zvuk z pedálu 5, ale v beglajtové hlasitosti - tzn. pedálem v horní řadě vypínám ten equalizer, vše ostatní zůstává - a pak se chci zase vrátit na původní lead hlasitost. Takže můžu buď šlápnout na pedál v horní řadě (a opět aktivovat equalizer), nebo šlápnout na pedál 5 ve spodní řadě, takže se obnoví komplet původní preset Lead (i s aktivním jumpem).
Je možné něco takového nastavit na QC?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Pokud si nechceš 'vyplýtvat' preset např. 4, tak mi příjde lepší řešení použít na Remote funkci druhé vrstvy na pedálu 5, kde si oproti Lead zvuku hlasitost snížím na úroveň doprovodu, ale zůstane mi např. delay a boost. Sólo máš na jedno zmáčknutí a hlavně líp 'po noze' na 5-tce než v té horní řadě, navíc nebezpečně blízko ladičky :)
Placka

Příspěvek od Placka »

Na Quad Cortexu to samozřejmě udělat jde. Sice jsou možnosti switchů oproti Helixu nebo Fractalu docela komické, ale na tohle bohatě stačí. V rámci presetů můžeš mít uložených 8 scén - každá scéna v sobě obsahuje libovolnou kombinaci efektových bloků a konkrétních nastavení efektů. Díky velké rezervě výkonu DSP není problém mít v rámci jednoho presetu víc simulací aparátů a ty zapínat/vypínat při přepínání scén - takže v rámci scén můžeš mít diametrálně odlišné zvuky od cleanu po higain lead. Já používám třeba 4 základní scény:
Clean
Edge od breakup
Crunch
Lead
Další čtyři scény využívám pro rychlé přepnutí třeba na sólo, takže pátá scéna je
lead + delaye + volume boost
Šestá je crunch + delay
Atd.
Můžeš si rychle přepnout do stomp módu a zde mít pod osmi switchi zapnutí/vypnutí jednotlivých efektových bloků (třeba toho ekvalizéru). Jedním switchem můžeš sepnout/vypnout i víc fx bloků naráz. Já to používám na věci, které používám zřídka a nepotřebuju je tak mít tolik po ruce - například když chci zapnout občas phaser.
Případně můžeš použít hybrid mód - na čtyřech switchich máš scény a na cytrech jednotlivé fx bloky, které můžeš zapínat/vypínat nezávislé na scénách.

Takže ano, QC to umi
R4656

Příspěvek od R4656 »

Aha... tak to jsem vůbec netušil, že možnost tohoto nastavení tam je... Tohle by určitě řešení pro sólo-jump bylo! :)
Ale kdybych tam toho chtěl mít variabilně zapínatelného/vypínatelného víc - třeba ještě delay, to už bych asi musel použít dva pedály, např. 4 (nějakej preset) a 5 (ten samej preset + delay) a u obou si nastavit sólo-jump na druhý zmáčknutí pedálu, chápu to správně?
R4656

Příspěvek od R4656 »

Jo, ten Hybrid mode by mohl fungovat! Tzn. třeba ve spodní řadě (E-H) scény a v horní řadě (A-E) FX bloky, které bych si ke zvolené scéně kdykoli zapínal dle potřeby - něco jako efektové pedály I - IIII na Kemperu... A fungoval by v tom Hybrid mode zároveň i systém "dvou vrstev" pro hlasitost scény (na dvojí zmáčknutí pedálu), jak radil bubucci? Tím pádem bych měl, zdá se, vyřešeno na 100%... :)
Placka

Příspěvek od Placka »

Ne, dvojí zmáčknutí (něco jako curnum u Bosse) zatím u QC nefunguje. Věřím že to časem přidají.
Můžeš to suplovat jednoduchým volume boostem v horní řadě
R4656

Příspěvek od R4656 »

Jasný, tuhle metodu používám u Kempera...
A když bych teda použil ten Hybrid mode a na horní čtyři switche si uložil třeba A- tremolo, B-chorus, C-delay, D-sólo boost a na dolní switche jednotlivý scény, půjde to nastavit tak, že když zmáčknu třeba switch se scénou Lead ve spodní řadě (scéna bude kromě aparátu obsahovat i delay a sólo-boost), aktivují se mi automaticky i stompy C (delay) a D (boost) z horní řady (protože je ta scéna obsahuje) - a tím pádem je budu moct libovolně v rámci té aktivované scény zapínat/vypínat podle potřeby? Chápu to správně?
Tzn. když si ty stompy případně postupně všechny vypnu, opětovným zmáčknutím switche scény Lead vyvolám to původní nastavení se všemi stompy, které scéna obsahuje, aktivními?
Placka

Příspěvek od Placka »

Jo,chápeš to správně
R4656

Příspěvek od R4656 »

Super, moc děkuju za odpovědi! :)
A ještě jeden dotaz, prosba - nenašel by se tu někdo, u koho bych si mohl QC prohlédnout a vyzkoušet live? Stačila by mi i třeba půlhodina - hodina někde ve zkušebně, ideálně v nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti od Brna...
Placka

Příspěvek od Placka »

Já ho mám ve Žďáru nad Sázavou, také cca hodina jízdy z Brna
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“