Mám takový asi hodně specifický dotaz - nedávno sem si pořídil multiefekt (Korg Pandora PX4D) na cvičení
http://kytary.cz/korg-pandora-px4d/HN004861/
Dneska o víkendu sem si s tim hrál (basa-efekt-kombo) a pár věcí nahrával. Používám preset nazvaný SLAPIT, popisu asi netřeba.
K problému - kvůli nahrávání jsem měl na efektu nastavený max volume (gain cca na 1/3), kombo tak nějak rozumně a přes DI výstup to nahrával do mixu. Potud bez problémů. Ten nastal, když jsem chtěl vyzkoušet zkreslený zvuk - listováním seznamem presetů jsem se dostal k presetu OVERDRIVE (nebo DISTORT to je jedno, prostě nějaký hodně zkreslený zvuk) - místo zkresleného zvuku se ozval strašlivý jekot, okraj obou reproduktorů se ROZSVÍTIL - okamžitě sem sepnul mute a všechno ustalo. Když jsem se vrátil k presetu SLAPIT tak všechno pracuje jak má, kombo je asi nepoškozený (žádná spálená guma ani nic takového), jen mám teda docela obavu používat efekt, protože prostě k náhodnému přepnutí presetu může dojít...
Tak tedy dotaz - stalo se vám něco podobného? Jasně, je to asi problém s přebuzením, ale gain byl na obou zařízení na docela normální úrovni a jestli si správně (v tom stresu když to začlo ječet) pamatuju, tak nepomohlo ani utlumit struny rukou...
Korg Pandora PX4D
Pravidla fóra
Korg Pandora PX4D
Yamaha RBX 460
Nemesis Eden 320 2x12"
Nemesis Eden 320 2x12"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Korg Pandora PX4D
Přesunuto do správné sekce - příště věnuj aspoň chvíli pozornost rozdělení fóra.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
....myslím si, že nič katastrofálneho sa neudialo, len ten skreslený efekt si mal zrejme vyhúlený naplno....teda volume gain a EQ neplatia generálne pre všetky presety rovnako, ale zvlášť si ich musíš ponastavovať....
Mě jen pořád překvapuje že to dál "hrálo" i když sem chytil struny....Nic zvláštního se nestalo (až na ten svítící reprák
)
Yamaha RBX 460
Nemesis Eden 320 2x12"
Nemesis Eden 320 2x12"
Myslím, že problém je ve vysoké úrovni jak hlasitosti,tak gainu případně v korekcích. Na kombo nastavit jen minimálně gain a vypnout zkreslení,pokud tam je.
Já mám zas problém na PX4D nastavit IR na bezdrátové sluchátka.Máte někdo zkušenost ?
Já mám zas problém na PX4D nastavit IR na bezdrátové sluchátka.Máte někdo zkušenost ?
Bezdratova sluchatka? To uz se dostaly na takovej level latence, ze se s tim sa hrat? Jinak u basy se s IR zas tak trapit clovek nemusi a staci stahnout vejsky - jinak stene jako u akustik, idealne jen primichnout..