Korg Pandora PX4D

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
krokodile

Korg Pandora PX4D

Příspěvek od krokodile »

Mám takový asi hodně specifický dotaz - nedávno sem si pořídil multiefekt (Korg Pandora PX4D) na cvičení

http://kytary.cz/korg-pandora-px4d/HN004861/

Dneska o víkendu sem si s tim hrál (basa-efekt-kombo) a pár věcí nahrával. Používám preset nazvaný SLAPIT, popisu asi netřeba.

K problému - kvůli nahrávání jsem měl na efektu nastavený max volume (gain cca na 1/3), kombo tak nějak rozumně a přes DI výstup to nahrával do mixu. Potud bez problémů. Ten nastal, když jsem chtěl vyzkoušet zkreslený zvuk - listováním seznamem presetů jsem se dostal k presetu OVERDRIVE (nebo DISTORT to je jedno, prostě nějaký hodně zkreslený zvuk) - místo zkresleného zvuku se ozval strašlivý jekot, okraj obou reproduktorů se ROZSVÍTIL - okamžitě sem sepnul mute a všechno ustalo. Když jsem se vrátil k presetu SLAPIT tak všechno pracuje jak má, kombo je asi nepoškozený (žádná spálená guma ani nic takového), jen mám teda docela obavu používat efekt, protože prostě k náhodnému přepnutí presetu může dojít...

Tak tedy dotaz - stalo se vám něco podobného? Jasně, je to asi problém s přebuzením, ale gain byl na obou zařízení na docela normální úrovni a jestli si správně (v tom stresu když to začlo ječet) pamatuju, tak nepomohlo ani utlumit struny rukou...
Yamaha RBX 460
Nemesis Eden 320 2x12"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Korg Pandora PX4D

Příspěvek od Nero »

Přesunuto do správné sekce - příště věnuj aspoň chvíli pozornost rozdělení fóra.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
garde

Příspěvek od garde »

....myslím si, že nič katastrofálneho sa neudialo, len ten skreslený efekt si mal zrejme vyhúlený naplno....teda volume gain a EQ neplatia generálne pre všetky presety rovnako, ale zvlášť si ich musíš ponastavovať....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
krokodile

Příspěvek od krokodile »

Mě jen pořád překvapuje že to dál "hrálo" i když sem chytil struny....Nic zvláštního se nestalo (až na ten svítící reprák :? )
Yamaha RBX 460
Nemesis Eden 320 2x12"
Deris
Nový uživatel

Příspěvek od Deris »

Myslím, že problém je ve vysoké úrovni jak hlasitosti,tak gainu případně v korekcích. Na kombo nastavit jen minimálně gain a vypnout zkreslení,pokud tam je.
Já mám zas problém na PX4D nastavit IR na bezdrátové sluchátka.Máte někdo zkušenost ?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Obrázek
José

Příspěvek od José »

Bezdratova sluchatka? To uz se dostaly na takovej level latence, ze se s tim sa hrat? Jinak u basy se s IR zas tak trapit clovek nemusi a staci stahnout vejsky - jinak stene jako u akustik, idealne jen primichnout..
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“