Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
A holky... proste Morava. Ty nejhezci na svete.
Zapomněl jsem ještě zmínit že letos by měla být nová hala, tudíž více prostoru a mírné navýšení produkce (masivn zvýšení není politikou firmy Furch) Mají to tam teď nacvakané až po střechu, každý kousek místa využitý. Obdivoval jsem ty zaměstnance s jakým klidem přetrpěli naši exkurzi (v ten den tam ještě byli angličani z Guitar magazine) já bych na to nervy neměl 
Jo a téměř žádný odpad (kromě pilin) každý kousek dřeva se zužitkuje.
Jo a téměř žádný odpad (kromě pilin) každý kousek dřeva se zužitkuje.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Tak Red G-SR prodán a obratem jsem koupil Vintage 2 OOM-SR. Úžasný nástroj!
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Jan Fišer 00 Nylon
Ha, mam V1, to bych s chuti porovnal! Velka gratulace!!
Gratuluju. Dobra volba. Ja si bohuzel z ergonomickych duvodu male korpusy nevychutnam, ale vim, jak umi Vintage rada uchvatit zvukem. Vsak mam V2 dreda
a zjistil jsem, ze po nem saham nejradeji.
apropo... to je koupeno od Baraty?
No, ano. Od Baraty. Nějaké poznatky k tomu? Cena byla v pohodě. Chlápek v pohodě. Kytara bez vady.Prskyn píše: 9.02.2023 19:24 Gratuluju. Dobra volba. Ja si bohuzel z ergonomickych duvodu male korpusy nevychutnam, ale vim, jak umi Vintage rada uchvatit zvukem. Vsak mam V2 dredaa zjistil jsem, ze po nem saham nejradeji.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Jan Fišer 00 Nylon
Nene, neznam ho... jen sleduju bazar a jeho inzerci. Ma dobra hodnoceni. Ceny mi prijdou v pohode. Jen jsem se zeptal
Tva redka zmizela, jeho vintage zmizela, tak jsem si zaspekuloval... a tys potvrdil. Nic jineho v tom nehledej a uzivej nastroj.
Nee, byl to ten deep body G. Minule ses ptal, proč DB na Géčku. Prostě se mi líbil tvar G a chtěl jsem trochu víc basů. Jestli to mělo měřitelný vliv, to ovšem nevím
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Jan Fišer 00 Nylon
No jsem celkem zvědavej. Osobně bych měl pár nápadů, který bych si přál u Furcha vidět. Např.:
- možnost 12 pražců/short scale i na větších tělech, než je OOM
- slotová hlava - to sice už dnes jde, ale nikde to není oficiálně napsaný
- zmáknout torifikaci sitky a adirondacu - nejsem si jist, jestli ta varianta Aged, která se nabízí u sitky je ten plnohodnotný proces staření, ale třeba jim křivdím
- rozšířit nabídku vykládání hmatníku - prostě ty klasické Martin styl 4x, vločky, diamanty apod. Třebas jen pro Rainbow řadu
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Jan Fišer 00 Nylon
Jo, menzura kolem 630 mě taky dřív event. zajímala, ale trochu jsem z toho vyrost.
Prosímtě ty máš tu OOM ozvučenou, nebo ne? Moje kytara totiž původně snímání měla, ale majitel to vybrakoval a já jsem koupil bez. A teď váhám, protože kytara to je boží, ale na plugged mám Matonku...
Prosímtě ty máš tu OOM ozvučenou, nebo ne? Moje kytara totiž původně snímání měla, ale majitel to vybrakoval a já jsem koupil bez. A teď váhám, protože kytara to je boží, ale na plugged mám Matonku...
Bez ozvučení.himself píše: 10.02.2023 10:16 Jo, menzura kolem 630 mě taky dřív event. zajímala, ale trochu jsem z toho vyrost.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Jan Fišer 00 Nylon
A ani ho neplánuješ?
Mě by teda pánové zajímalo, zda to "staření" přední desky nějak poznáte. Protože ať jsem dělal co dělal při porovnávání stařenek a nestařenek jsem nějakej markantnější rozdíl nepoznal. Podle mého je to jen marketingovej potažec a plýtvání energií... Nebo na to máte jinej názor, podloženej nějakým faktem?
Vykládání hmatníku... to si přece můžeš individualizovat, vždyť ti tam vyřežou třeba kosočtverce nebo kulatý obdelníky nebo i vincenta van kocha... jediná podmínka je dodržet minimální šířku čáry, co zvládne ten jejich přístroj
Vykládání hmatníku... to si přece můžeš individualizovat, vždyť ti tam vyřežou třeba kosočtverce nebo kulatý obdelníky nebo i vincenta van kocha... jediná podmínka je dodržet minimální šířku čáry, co zvládne ten jejich přístroj
To množné číslo nějak zahrnuje i mě? Já o staření nic nevím (když vrzající klouby apod).
Pravda ale je, že se mi "žlutý" smrk líbí víc, než "bílý".
Pravda ale je, že se mi "žlutý" smrk líbí víc, než "bílý".
Klidně i tebe... je to všeobecný dotaz. Rád bych znal názory i jiných.
Kvůli barvě? To je teda ujetý....
Kvůli barvě? To je teda ujetý....
Počkej, ono je ujetý, že se mi víc líbí nějaká barva? 
Ne, tak jsem to nemyslel... ale stařit kvůli barvě by bylo ujetý
Jo tak. Já ani nevím, co to obnáší, ale fakt je, že dost výrobců tvrdí, že má nějaký "svůj proces", kterým to dřevo nějak vylepší. Tvrdí to Yamaha a kolega accc to třeba obhajuje. Já teď už asi dvacet minut hledám a nenacházím video o nových Martinech (nechápu, není v historii YT, musel jsem to vidět jinde), kde mají ty nově "worn", ale zároveň ty světlejší a tmavší varianty. Ale štětcem a barvou se to asi holt nedělá 
Třeba tady
https://www.collingsguitars.com/0-12fret-series/
Bych si vybíral ty žlutější
Třeba tady
https://www.collingsguitars.com/0-12fret-series/
Bych si vybíral ty žlutější