Les Paul - jaké se vám líbí?
Pravidla fóra
Re: Les Paul - jaké se vám líbí?
Nedávno jsem měl na servis ec-256, a pocitově normální kytara se strašnejma snímačema. 8000k bych za ní nedal a například k epi custom má docela daleko. Za 8000 bys mohl sehnat Vintage.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Vintage mám, ale trochu zklamání. Je to ten zvuk Epi bez kousavých středů. A drnčí na 1.-2. pražci. Ty Slashovi signatury jsou asi lepší, ale nelíbí se mi barva.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Snímače jsou vyměněné, v ceně je kufr. Myslím dobrý. Je to dárek, radost udělá, a brzy nejspíš půjde dál.volfi píše: 9.12.2022 15:41 Nedávno jsem měl na servis ec-256, a pocitově normální kytara se strašnejma snímačema. 8000k bych za ní nedal a například k epi custom má docela daleko. Za 8000 bys mohl sehnat Vintage.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
[/quote]
Já bych vyměnil tu kobylku, tahá mě to za oči mezi tím gold hardwarem...
[/quote]
Lepší?
Já bych vyměnil tu kobylku, tahá mě to za oči mezi tím gold hardwarem...
[/quote]
Lepší?
Já nevím, no. Z té fotky to není tak moc patrné.
Líbí se mi krabice od Olympusu!
Tak alespoň verbálně - jo, je to teď lepší a zlatější
. Příště to vyfotím tím dvacet let starým Olympusem, jestli ještě naběhne
.
A už je na prodej, tak kdyby někdo zatoužil.... https://hudebnibazar.cz/yamaha-lord-pla ... /ID500906/
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
výborný kanál a Thomas Blug.
AMP1 nehraje vůbec špatně z tady toho videa, ale vůbec nevylezou ty nuance jako přes Marshalla. U hiagainu bych toho Bursta klidně vyměnil za obyč Reissue a baráček u Prahe
AMP1 nehraje vůbec špatně z tady toho videa, ale vůbec nevylezou ty nuance jako přes Marshalla. U hiagainu bych toho Bursta klidně vyměnil za obyč Reissue a baráček u Prahe
Trochu mi vzhledem připomíná mou 59 repliku.bubucci píše: 21.02.2023 20:17 výborný kanál a Thomas Blug.
To by byl hodně malý baráček
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné, ta barva vypadá dobově, celkově je to spíš nenápadný burst.
Mám doma kus se zajímavým seriovým číslem -:)
bubucci píše: 24.02.2023 10:40 Pěkné, ta barva vypadá dobově, celkově je to spíš nenápadný burst.
Je nenápadný ale mě tam šlo spíš o materiály z čeho ta kytara je. Old growth honduras mahagon, brazilian rosewood nitro bez plasticizerů atd no prostě kopie 59.
To je 1990 pre-historic? Nebo early Classic? Já mán teď doma pre-historic 1987 s docela povedeným topem.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Je to nakonec Vaschenko nebo někdo jiný ?
Párkrát jsem ještě mrknul na ten top '87 a je to paráda. Taková kudrnatější Sandy, nebo jak se jmenoval jeden z těch známějších burstů. Dej nějaké hi-res foto, pokud možno i zadku... kytary
Ten můj je flametop reissue '90, pocitově je to vymazlený 90tkový LP, takže asi 'good wood' era nebo jak se to píše do inzerátů
Párkrát jsem ještě mrknul na ten top '87 a je to paráda. Taková kudrnatější Sandy, nebo jak se jmenoval jeden z těch známějších burstů. Dej nějaké hi-res foto, pokud možno i zadku... kytary
Ten můj je flametop reissue '90, pocitově je to vymazlený 90tkový LP, takže asi 'good wood' era nebo jak se to píše do inzerátů
Je to Wizz Burst přesně tenhle kus. Wizz pickups asi znáš…
https://youtu.be/ENiQX6PVURo
Mám docela štěští, protože Aleks ty kytary nestaví na prodej. Dřevo vyměnil za snímače, které dodaval kytarářům. Jsou v ní snímače, které navinul drátem vyrobeným v 50tých letech. Sehnal někde cívku, která vystačila na 14 setů, které se vyprodaly za 12 minut. Před nějakým časem se jeden set objevil na Reverbu a prodal se za 2500 EUR. Blíže se k originál PAF dostat už nedá.
Tu pre-historic asi nakonec pošlu do světa. Je to fajn kytara ale není tam žádný rozdíl od 80s Standardu okolo toho roku… ten ABR-1 to nijak nezachránil. Za 3000 EUR bych si jí nechal ale stála mě daleko víc a té ceně odpovídá tak maximálně ten top který je teda neuvěřitelný.
https://youtu.be/ENiQX6PVURo
Mám docela štěští, protože Aleks ty kytary nestaví na prodej. Dřevo vyměnil za snímače, které dodaval kytarářům. Jsou v ní snímače, které navinul drátem vyrobeným v 50tých letech. Sehnal někde cívku, která vystačila na 14 setů, které se vyprodaly za 12 minut. Před nějakým časem se jeden set objevil na Reverbu a prodal se za 2500 EUR. Blíže se k originál PAF dostat už nedá.
Tu pre-historic asi nakonec pošlu do světa. Je to fajn kytara ale není tam žádný rozdíl od 80s Standardu okolo toho roku… ten ABR-1 to nijak nezachránil. Za 3000 EUR bych si jí nechal ale stála mě daleko víc a té ceně odpovídá tak maximálně ten top který je teda neuvěřitelný.
https://www.muziker.cz/gibson-les-paul- ... gLMh_D_BwE
Náhodný záchyt. Líbí? Nevím. Ergonomie napojení krku je šikovná, ale klasika je klasika. Možný tenčí zvuk?
Náhodný záchyt. Líbí? Nevím. Ergonomie napojení krku je šikovná, ale klasika je klasika. Možný tenčí zvuk?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
V ruce jsem to neměl, ale Trogly z toho nadšený moc nebyl. https://www.youtube.com/watch?v=FhtdF1Q5WbY&t=249storst píše: 11.03.2023 11:36 https://www.muziker.cz/gibson-les-paul- ... gLMh_D_BwE
https://hudebnibazar.cz/gibson-les-paul ... /ID509161/
Pošilhávám. Můžu poprosit o názor? Nelíbí se mi velké moderní mechaniky. Zkusil bych výměnu.
Pošilhávám. Můžu poprosit o názor? Nelíbí se mi velké moderní mechaniky. Zkusil bych výměnu.
Z hlediska funkčnosti jsou ty moderní mechaniky asi spíš plus. Pokud by ti stačilo jen částečné vizuální přiblížení, existují i šroubované plastové "tulipánky" namísto chromovaných "fazolí".
torste, za mě jde o dotaz, já tomu nerozumím, ta kytara je přepražcovaná? Že by tam měly být pražce zakončené plastovým lemováním krku? Dal jsem si Les Paul Standard 1998 do Googla a tam to je.... 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně ta cena je úplně mimo, stejně jako ten týpek co je prodává. Rozum mdlý, vůle chabá, ale touha po bohatství veliká 
Přepražcovaná je určitě, vyměněné mechaniky a bůh ví co je tam za snímače. Určitě to nemá investiční potenciál.
Přepražcovaná je určitě, vyměněné mechaniky a bůh ví co je tam za snímače. Určitě to nemá investiční potenciál.