Jak vybrnkáváte na kytaru???

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
himself

Re: Jak vybrnkáváte na kytaru???

Příspěvek od himself »

Ja jsem vedel, ze si ze me.nebude delat srandu jen moje zena :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Se nediv... umíš si představit, jak se jí někdo zeptá..."kde je J.?" a ona odpoví.. "šel si nechat udělat nehty"... sice by ta minuta ticha byla k nezaplacení, ale přece jen...
Matěj Rak

Příspěvek od Matěj Rak »

Už dvakrát se mi stalo, že jsem si zlomil nehet den před důležitým koncertem. Musel jsem jít normálně do nehtového studia, kde mi udělali gelový nehet. Má to divný zvuk, chce to trochu zvyku, ale je to lepší, než ten nehet nemít. Jinak vím o několika kytaristech, kteří si tyhle nehty nechávají dělat a hrají s nimi.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

himself píše: 19.01.2023 7:55 Oživuji toto vtipné staré téma. Lakujete někdo, nebo zkoušeli jste to? Nehty sice ke hře nepoužívám, ale občas se přimotají a mají tendenci (třeba i při práci v dílně) se zadrhnout a ten pocit (že si člověk musí dávat pozor do doby, než najde nůžky nebo pilník) je nepříjemný. Existuje nějaký lak, které není vidět?
Já si právě do dílny pro ten pilník chodím :mrgreen:
Používám takové ty brusné houbičky na dřevo.
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

Srandičky srandičky, ale pro klasickýho kytaristu je téma "nehty" otázka bytí a nebytí. Nejsem hudebně vzdělán, ale jak to z povzdálí sleduju, klasický kytarista řeší v podstatě dvě témata - jak zaplatit složenky a jak ochránit nehty :)
Flamenco hráči jakbysmet..

Nějakou dobu jsem používal produkty tohoto typu:
https://guitarplayernails.com/guitar-pl ... alog-c-65/

Na alliexpressu samozřejmě seženete celé sady umělých nehtů podle velikosti za desetinu ceny.

Po čase se člověk naučí to tím vteřiňákem docela dobře fixovat, pak řeší různé zrnitosti pilníků (já nejčastěji 4hranný z DMKa).
Někdo zase používá akrylový prášek (také alliexpress) a technologie je vteřinové lepidlo - zasypat akrylem - lehce zbrousit - další vrstva lepidla - akryl. prášek - ... a tolik kol, kolik je potřeba :)

Je to alchymie, v podstatě pak už na hraní nezbývá čas :)

Kromě toho se člověk leccos naučí dělat levou rukou, podobně jako když jsem pobýval v Indii a člověk si tak nějak zvykl, že leccos "nečistého" se dělá levačkou :)))

Ať to hraje a nic se neláme :)
Matěj Rak

Příspěvek od Matěj Rak »

Ano, já dělám všechno levou, ač jsem pravák, to dobře znám.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“