Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
No, předražené ...
S cenou je to na volném trhu jednoduché, pokud se to za tu cenu prodává, je cena nastavena správně. Pokud ne, půjde výrobce dolů, a nebo skončí výroba. To je jednoduché.
A pokud vím, tak se ty top3 značky pořád vyrábí, a slušně se i prodávají. Ona i ta značka na hlavě má svojí cenu.
Před časem tady proběhla diskuse o "oprávněnosti ceny". To jsou ale úvahy někdy z doby plánovaného hospodářství, a centrálního nastavování cen. Takhle svobodný svět nefunguje.
S cenou je to na volném trhu jednoduché, pokud se to za tu cenu prodává, je cena nastavena správně. Pokud ne, půjde výrobce dolů, a nebo skončí výroba. To je jednoduché.
A pokud vím, tak se ty top3 značky pořád vyrábí, a slušně se i prodávají. Ona i ta značka na hlavě má svojí cenu.
Před časem tady proběhla diskuse o "oprávněnosti ceny". To jsou ale úvahy někdy z doby plánovaného hospodářství, a centrálního nastavování cen. Takhle svobodný svět nefunguje.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Myslím si, že tohle není potřeba vysvětlovat. Šlo podle mě o vyjádření myšlenky, že kytara jiné značky, podstatně levnější, může míst stejně dobré parametry, jako dražší kytara "vyhlášenější značky".
Takže mají ty firmy snad prodávat levněji než je ochoten zákazník zaplatit? To se někdo zbláznil?
Lidi si kupují i tu značku a dokonce i konkrétní model. I to je z hlediska výběru a ceny parametr. Často ten nejdůležitější. To nemůžeš oddělit.
Neznám jiné kritérium ohledně ceny, než je trh.
Lidi si kupují i tu značku a dokonce i konkrétní model. I to je z hlediska výběru a ceny parametr. Často ten nejdůležitější. To nemůžeš oddělit.
Neznám jiné kritérium ohledně ceny, než je trh.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Zajimavy konstrukt, ale rekl bych, ze jsem k nemu nedal zadny podnet.
Cavli, chlape, zase jdes na dren....
Ze nektere znacky tezi predevsim z dobreho jmena vsichni vime. Jak funguje trh taky.... Vsak marketingove spolecnosti plati sve klicove lidi velmi dobre, studie o psychologii zakaznika jsou dnes volne dostupne.
Ale nekteri z nas uz take vedi, ze neni vsechno zlato, co se trpiti... a nekteri z nas jsou i trochu patrioti
Ze nektere znacky tezi predevsim z dobreho jmena vsichni vime. Jak funguje trh taky.... Vsak marketingove spolecnosti plati sve klicove lidi velmi dobre, studie o psychologii zakaznika jsou dnes volne dostupne.
Ale nekteri z nas uz take vedi, ze neni vsechno zlato, co se trpiti... a nekteri z nas jsou i trochu patrioti
Přátelé, byl jsem pro struny u jednoho místního maloprodejce. Více méně ze zoufalství, protože jsem odpoledne zjistil, že večer hraju a nemám do čeho převléct. Nejlepší kytara na zdi Crafter, ale při krátkém rozhovoru došlo na Furch a dozvěděl jsem se šokující novinu, že Furch by neprodával, protože šidí zákazníky lahodným zvukem na úkor kvality a dlouhověkosti. Tenká horní deska, která nevydrží tah strun a za pár let zbyde nehrající bedýnka a oči pro pláč. Tak bacha! 
Pozn. autora: V rámci nákupů pro své koníčky jsem zjistil, že ten, který tomu rozumí obvykle nestojí za pultem. Opět potvrzeno.
Pozn. autora: V rámci nákupů pro své koníčky jsem zjistil, že ten, který tomu rozumí obvykle nestojí za pultem. Opět potvrzeno.
A mate tady ten vrakac Furchu? A mohl bych ho videt?
Jo, obchodnik se pozna... predpokladam nejlepsi struny v nabidce Sirius.jbiker píše: 24.02.2023 17:00 Nejlepší kytara na zdi Crafter, ale při krátkém rozhovoru došlo na Furch a dozvěděl jsem se šokující novinu, že Furch by neprodával, protože šidí zákazníky lahodným zvukem na úkor kvality a dlouhověkosti.
BTW. sidi zakazniky lahodnym zvukem... to je myslenkovej pochod jak swina...
No, to jsem si trochu přibásnil, ale vyznění bylo zhruba takové. Kupodivu jsem si u něj vygooglil Elixíry Bronze a opravdu je měl.
Možná je to tím, že se živím jako obchodník ...
Cena není přímou vlastností kytary.
Zatímco se dá diskutovat o kvalitě, zpracování, zvuku, materiálech, šířce ořechu, a dalších věcech, tak cena je v podstatě nezávislá, čistě obchodní záležitost, a nastaví jí objektivně trh.
Takže může být v různou dobu nebo na různém místě či trhu různá. Ostatně na tom funguje obchod už od počátku věků.
Mne ty nástroje vzhledem k současné ceně také neoslovují, ale že by je neměl nikdo kupovat??? Proč??? Je to každýho věc.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prosimvas co znamena u Furcha Master's Choice?
Je to v dané řadě kytara s pevně danými parametry, většinou v elektrice, bez možnosti výběru těla a asi jakoby pro "fanjšmekry" s nějakým tím pozlátkem, které není na ostatních kytarách. Vidím v tom spíš marketing, než nějakou přidanou hodnotu. Taylor to dělá podobně...
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Enya X3 Pro Mini
Jan Fišer 00 Nylon
Enya X3 Pro Mini
Standardni rady Furch dodavane se snimacem s ovladanim snimace a ulozenim baterie v lubu kytary. Pri vyberu je treba zpozornet, jaky snimac tam je. Vzdy lr baggs, ale muze byt pouze piezo podkobylkovy ( element) nebo muze byt i kombinace piezo/mic ( anthem)
Jsem ale toho nazoru, ze je lepsi si koupit standardniho Furcha bez snimani a snimac doinstalovat - ten s ovladanim v ozvucnicovem otvoru. Nemas diru v korpusu a muzes pripadne zase odinstalovat. Vetsinou kazdy, koho znam, tam nakonec instaloval kombinaci piezo/mic s ovladanim v ozvucnicovem otvoru.
viz fotogalerie zde anthem piezo/ mic https://kytary.cz/furch-yellow-masters- ... /HN201099/
viz fotogalerie zde element pouze piezo https://kytary.cz/furch-green-masters-c ... /HN238450/
Díky za vysvětlení. Trochu jsem o těch snímačích četl a kdybych se náhodou tímto nástrojem zaobíral nějak víc, nejraději bych tam viděl AP5 Pro od Matonu
Ale lidi se shodují, že je na to potřeba hodně řezání do kytary 
Za mě to ovládání v otvoru je hodně nepraktický. Prostě nevidíš nastavení a můžeš tam mít nějakou blbost. Člověk taky časem zapomene, kterej čudlík co dělá. Šel bych už dneska do řezání.
Pro mě je ten řez do lubu nepřijatelný, ale nejsem vystupující umělec, takže na to mám trochu jiný pohled. Ani malé čudlíky v lubu nesnesu. Stejně jako výkroj je to pro mě zásah do estetiky nástroje, přes který nejede vlak.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Enya X3 Pro Mini
Jan Fišer 00 Nylon
Enya X3 Pro Mini
Každý podle svého gusta. Je to o zvyku. Samozřejmě jednu velkou nevýhodu má výměna baterie, která je uložena v pytlíku v korpusu a musíš uvolnit struny, aby ses tam dostal. L.R.Baggs ale moc baterii nežerou, osobně mi to vychází na výměnu společně se strunami = 1x za dva měsíce. Co se týká nastavení "čudlíků"... zatím se ještě mohu řídit uchem
bas a trable si stejně nastavuji na eq.
Co vidím jako výhodu je, že když z nějakého důvodu kytaru prodáváš a budoucí majitel snímání nepotřebuje, můžeš poměrně snadno odinstalovat a v kytaře nezeje díra. A taky když se ti z nějakého důvodu snímač pokazí, snadno vyměníš a jede se dál...
Co vidím jako výhodu je, že když z nějakého důvodu kytaru prodáváš a budoucí majitel snímání nepotřebuje, můžeš poměrně snadno odinstalovat a v kytaře nezeje díra. A taky když se ti z nějakého důvodu snímač pokazí, snadno vyměníš a jede se dál...
Souhlasím se všemi výše uvedenými názory
Pokud někdo točí kytary, chápu, že do nich nechce řezat. Pokud ale mám kytaru 5 nebo víc let, asi mě zase tak nebolí, že řezání srazilo její cenu o 10k, když si svoje prostě odsloužila.
Mimochodem vysvětlíte někdo nezkušenému, jestli může být "všechno venku"? Tj. v kytaře jen snímání a zbytek v nějaké krabičce? Je to náchylnější na rušení?
Mimochodem vysvětlíte někdo nezkušenému, jestli může být "všechno venku"? Tj. v kytaře jen snímání a zbytek v nějaké krabičce? Je to náchylnější na rušení?
něco k tématu snímačů
https://www.frontman.cz/pece-o-kytaru-7 ... cke-kytary
ale počkej si na Hyenika... ten toho vyzkoušel hafo
https://www.frontman.cz/pece-o-kytaru-7 ... cke-kytary
ale počkej si na Hyenika... ten toho vyzkoušel hafo
Jsou takové systémy, montoval jsem K&K byly tam tři piezo placky uvnitř pod kobylkou (příšerná montáž, šablona, plastelína, sekundové lepidlo) z toho šly kablíky do jacku a celá aktivní el. byla venku v plechové krabičce na opasek. Hrálo to dobře, stálo to balík a ty přilepené pieza už nikdy nevytáhneš.himself píše: 28.02.2023 9:24 Souhlasím se všemi výše uvedenými názoryPokud někdo točí kytary, chápu, že do nich nechce řezat. Pokud ale mám kytaru 5 nebo víc let, asi mě zase tak nebolí, že řezání srazilo její cenu o 10k, když si svoje prostě odsloužila.
Myslím že takových systémů bude víc.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/