Výběr komba - akustická kytara + kombo pro el. kytaru

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Metomet
Nový uživatel

Výběr komba - akustická kytara + kombo pro el. kytaru

Příspěvek od Metomet »

Dobrý den, chci se zeptat jestli nevadí koupit k elektroakustické kytaře kombo pro elektrickou kytaru. Jestli se zvuk nebude pískat nebo tak. Děkuji
Placka

Re: Výběr komba

Příspěvek od Placka »

Rozhodně bych to nedělal. Kytarové reproduktory mají silné posílené středy - to je vhodné pro elektrickou kytaru, nevhodné pro akustickou
himself

Příspěvek od himself »

Asi je to na vyzkoušení. Já mám Roland Jazz Chorus a spokojeně to používám pro všechny kytary (akustické, solid elektrické, semihollow i archtopy).
Placka

Příspěvek od Placka »

Je pravda, že jsem to možná příliš rychle odsoudil, Himself má pravdu, že některý komba můžou být dobře použitelný - třeba ty hlavně pro čistý zvuk (jako je Roland jazz chorus), možná modelingové (ta někdy mají "preset" pro akustickou kytaru) případně některý speciální lampový (takový lampový kombo vhodný pro akustiku umí postavit Mmjuz).
Rozhodně to ale není standard a musí se hledat/zkoušet. Zkus říct konkrétní komba co máš ve výběru a budeme umět říct víc
cid

Příspěvek od cid »

Byli jsme minulý rok v Chorvatsku a dva studenti hráli večer u moře venku před restaurací na akustiky a střídali i mandolínu. Měli jednu bedýnku BOSE S1, vidět ji mezi futrály na zemi skoro nebylo. Zda měli verzi s baterií nebo bez je jedno, s majitelem se znali, tak že asi kabelem. Že by se klepal stůl cca 6m od nich, tak to určitě ne, ale poslech byl venku překvapivě příjemný.
Nic nedoporučuji, doma to nemám, ale když hráli tak mě napadlo, že je to dobrý nápad. Můžu si hrát doma, nebo kytaru na záda a do kufru na kolečkách se mně vejde aparátek (6,8kg), teleskopický mikrofonní stojan i s pultíkem na texty a mikrofon, cena za S1 je do 10k.
edit - Koukni se na YT, jak kytaristi na akustiku i elektriku BOSE S1 používají, pustí si přes bluetooth podehrávku v mp3 a vyřádí se, třeba samostatné kombo nebudeš řešit. Pokud to plánuješ do kapely, kde je bubeník, basa atd., tak na to se to asi nehodí, i když někteří S1 používají třeba jako odposlech ke klávesám, ale to už jsem jinde.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Čau. Dovolím si svůj další subjektivní zápis...
Souhlasím s tim, že starší komba pro luxusní čistý zvuky (Rolandy ap.) zvládají velmi dobře přednes akustiky. Naopak to ale ve výjimečných případech taky jde - např. Stratocaster i s OD zvládá Roland AC60/90.
Také souhlas, že Bose má super zvuk na akustiky. Vždyť s tím "mobilním PA" začali... ale dnes už mi přijdou překonaní a "za zenitem" - těch výrobců už na trhu je, co je dokázali lépe či hůře okopírovat...

To Metomet: záleží, jestli chceš věrný a super zvuk svý super kytary nebo jen "nějak zesílit ozvučenou kytaru"??
Pokud to druhé a neřešíš kvalitu zvuku - je úplně jedno, do čeho se píchneš (taky jsem měl s jednou bandou ve zkušebně jen kombo na elektriku, střídal kytary a dalo se).
Pokud to první - jednoznačně koupit kombo pro aku nástroj. Tyto komba mají jinak parametry, jiné repráky, atd atd, aby to právě hrálo jak má, líp než elektrický komba.
A nezapomeň na mé oblíbené - řetěz je tak slabý, jak jeho nejslabší článek (kytara - snímač - kabel - kombo).

PS: co se lampy týče u aku kytar - super zvuk vyrobí Takamine snímání s tou mini lampou. A celkem fajn zvuk má i lampový kanál na Vox AGA70.
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“