Klipová ladička

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Klipová ladička

Příspěvek od rotten77 »

Zrovna jsem objevil, že TC dělá i levnější UniTune - což je Polytune bez poly módu - který jsem za dva roky, co mám pedálovou polytune, pořádně nevyužil :-)

https://kytary.cz/tc-electronic-unitune-clip/HN218401/

Za mě je ta PolyTune/Unitune lepší z toho důvodu, že má kovový klip :-)
jelisek

Příspěvek od jelisek »

Díky za tip. Věděl jsem, že existuje klipová Polytune, ale Unitune pro mě byla novinkou. Dnes mi přišla poštou a podělím se o čerstvé zkušenosti. V porovnání s pedálovou Polytune 2 mi lépe snímá strunu "H" na pětistrunné base. Zkoušel jsem ji i na kytaře a přijde mi, že reaguje rychle a přesně. Její displej je výborně čitelný, stejně jako u té pedálové. Kovový klip vypadá bytelně. Pokud bych na ní chtěl něco zlepšit, pak je to dle mého mínění příliš silná pružina klipu. Myslím, že i ti, kdo s kytarou skáčí, ladičku jen tak nesetřesou. Ještě, že výrobce opatřil klip gumovými návleky, díky čemuž neodírá hlavu kytary. Za mě spokojenost.
grock

Příspěvek od grock »

rotten77 píše: 3.12.2021 10:24 Zrovna jsem objevil, že TC dělá i levnější UniTune - což je Polytune bez poly módu - který jsem za dva roky, co mám pedálovou polytune, pořádně nevyužil :-)

https://kytary.cz/tc-electronic-unitune-clip/HN218401/

Za mě je ta PolyTune/Unitune lepší z toho důvodu, že má kovový klip :-)
Na fotce ale vidím i režim poly ! Tak jak to je ??
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Polymód je jen na fotkách, ale ladička ho nemá.
Polymód používám jen pro rychlou kontrolu naladění, a stejně je to jen hodně orientační, a ladit se takhle nedá.
Dnes bych koupil Unitune.
Jinak - robustní provedení s kovovou klisnou, spolehlivě a citlivě snímá celý rozsah kytary a je rychlá a přesná.
Trochu vadí absence otáčení v druhé ose, a krycí sklo "displeje" způsobuje neostrost ledek - je to vidět i na videích na YT - nevypadá to dobře.
Takže doporučuju.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

Kovová klisna je dobrá!
krade

Příspěvek od krade »

TcE Unitune mam. +: presna a rychla. -: titerna krytka baterie z tenkeho plastu...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Jezisek byl na me hodnej a nasel jsem pod stromeckem https://kytary.cz/tc-electronic-polytun ... gJce_D_BwE

... tahle ladicka usetri dost casu a nervu. Mohu jen doporucit
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Já bch dneska koupil raději UniTune. Ten polymód není nic zásadního, a občas se na lepších kytarách aktivuje i když to člověk nechce.
A potom mi vadí ten difuzní rozptyl světla. Až jsem kontroloval jestli tam není ještě nějaká fólie k odstranění. Prostě je to takové neostré.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Darovanemu koni.... pro mne je podstatne, ze nemusim zapojovat do TC krabicky a ze je velmi( oproti standardnim klipovkam) rychla a mnohem mnohem presnejsi. A ze by byl nejak neostry display bych nerekl. Jsem spokojen.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Taky jsem dostal pod stromecek klipovou UniTune (Jeziskovi bylo samozrejme nutno trochu poradit).
Zatim spokojenist. Krest ohnem probehne na silvestrovskem vecirku, kde ji krome kytary ceka i ladeni banja a charanga. :)
Hraju výhradně na šrot.
volfi

Příspěvek od volfi »

Jakou ladičku na doma? Ladění oktáv atd. Stylem se mi nejvíce líbí ukazatel jako má Boss TU12, ale už se nedělaj a ta jejich přesnost už je taky dávno překonána. Nějaké tipy?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
krade

Příspěvek od krade »

TC Electronic Polytune. A moc dobra za ty prachy byla i Baby tuner od Mooer...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
volfi

Příspěvek od volfi »

Polytune 2 mám a jsem sní na živo spokojen, ale její displej je dobrej, když se na něj díváš s nějakým odstupem. Aspoň na mě tak působí. Verze 3 je na tom možná lépe, neumím posoudit. Proto by se mi líbila nějaká ladička s ručičkou jako měli starý bossy. Co jsem tak koukal, tak pravděpodobně se už nic takového nedělá.
Řešení by byl asi Peterson Stomp, ale není z nejlevnějších.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
krasty

Příspěvek od krasty »

Klipová ladička….,Volfi
volfi

Příspěvek od volfi »

Sorry, dal jsem hledat "ladička", našlo mi to "ladička na kytaru", kliknul jsem, napsal jsem dotaz a už jsem si nevšiml, že "ladička na kytaru" je sloučena s "klipová ladička". :roll:
Placka

Příspěvek od Placka »

Z klipových taky doporučuju Unitune, mám i klipovou polytune a můžu potvrdit, že diody na unitune jsou ostřejší, zatímco na polytune jsou jakoby difuzní...

Jinak já mám doma ještě starou ručičkovou AKAI, ladí velice dobře. A docela můžu doporučit ladičku z lídlu:
ladička lidl.jpg
z těch levných ladiček je to ta lepší, ladí přesně, rychle, má vestavěný metronom, dlouho vydrží na baterku...prostě slušná levná ladička.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Mám taky Polytune.
Rychlá, přesná, ale ... Polytune mod je k ničemu (používám jen standardní ladění). Naopak vadí když se někdy ladí jen jedna struna a přepne so to do polymodu.
A potom mi nenadchnul ten "display", kdy to krycí sklo strašně rozptyluje světlo, a je to proto takový neostrý.
Já už bych koupil jen Unitune.
Naposledy upravil(a) Čavli dne 1.03.2023 11:12, celkem upraveno 1 x.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Mám polytune od Vánoc a jsem hodně spokojenej. Je fakt rychlá a především přesná. Reaguje i na slabé brnknutí. Ale je pravda, že se někdy přepne do polymódu. Taky mi při výměně strun trochu vadí, že se v krátké době automaticky vypíná = před tím, než naladím všechny struny. Ovšem tyto nedostatky jsou vyvážené právě tou přesností a rychlostí. U levnějších klipovek jsem se někdy dost vztekal, jak moc jsou nepřesné.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Prskyn píše: 1.03.2023 10:18 někdy přepne do polymódu
Tohle mě zajímá, ale nechápu problém - jakože zobrazí poly i když brnkáš na jednu strunu?

Možná se klipovka v reálném životě chová jinak, ale s elektrikou na pedálové Polytunce je pro mě rychlá pohledová kontrola v poly zobrazení jednoznačný benefit, teda myslím na koncertu mezi písničkama, kdy není čas, jen třeba krapet dotáhnu strunu a jede se dál - čímž chci říct, že bych poly mod tak striktně nezatracoval, možná jde jen o zvyk.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

cherreda píše: 1.03.2023 16:11
Prskyn píše: 1.03.2023 10:18 někdy přepne do polymódu
Tohle mě zajímá, ale nechápu problém - jakože zobrazí poly i když brnkáš na jednu strunu?

Možná se klipovka v reálném životě chová jinak, ale s elektrikou na pedálové Polytunce je pro mě rychlá pohledová kontrola v poly zobrazení jednoznačný benefit, teda myslím na koncertu mezi písničkama, kdy není čas, jen třeba krapet dotáhnu strunu a jede se dál - čímž chci říct, že bych poly mod tak striktně nezatracoval, možná jde jen o zvyk.
Jo, je to tak. Děje se mi to u dražších akustik, u levného Corta ne. (už to zmiňoval i Čavli a dávám mu za pravdu) Vysvětlení nemám, pouze spekuluji, že i ta slabá rezonance ostatních strun při opakovaném brnkání na jednu strunu ( při ladění) tenhle mód spustí. Když o tom přemýšlím, tak se to děje jen při ladění tlustých E a A... večer vyzkouším
Rozhodně kvůli tomu ladičku nezatracuji. Naopak, je to to nejlepší, s čím jsem se v rámci klipovek setkal.

Krabička Polytune 3 Mini ta je úplně nejvíc ze všech ladiček, co jsem kdy zkoušel/koupil a mám v PB.

Edit: tak vyzkoušeno.... fakt to spouští "harfička"
Naposledy upravil(a) Prskyn dne 2.03.2023 8:50, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“