...po návratu z cest vyzývavě začnu od konce
Nějaký UST (podkobylkovy snimac) má věrný akustický zvuk? že by mi za těch 30 let něco uniklo?
je uplne fuk ze to je jiný materiál nez nejsprostší piezo ...polymer nebo kopolymer (BBand, Shadow Nanoflex) je to podkobylkový snímač se všemi výhodami a neduhy, Element nevyjímaje
A to mam piezo docela rad a casto ho branim
Ale za mě dnes uz jedine do kombinace nebo ve stavu nejvyssi nouze s drasticky zachrannym efektovanim.
A jeste se to da vydrzet pri drhnutí "cowboy chords" ale treba při fingerstyle se to uz vydržet bohuzel neda.
3 way Cole Clark je koncepcí momentálně nejlepší snímač na trhu (i kdyz z ukázek mě zatím neodpálil, ale Norbimu Kovacsovi hrál výborně i 2 way a rikal ze zrovna mu to u Humla budou menit na 3 way.
K&K bych podle četnosti vyskytu na AGF (nejvetsi akusticke forum) pasoval na druhy nejoblibenejsi snimac, takze nemuze byt spatny. Me ale charakterem SBT (deskove) nikdy nesedely, zrovna dnes to trefne komentoval kytarar ze to vzdycky zni jak kytara pres telefon. Samozrejme je to subjektivni, ale pro me znovu jenom do kombinace.
vnitrni mikrofonky jsou docela fajn, ale bohuzel ne na podium. (dnes mi pri pokusu napr. naprosto nezvladatelne vazbil Baggs Lyric a to je uplne jina liga nez ty obvykle pidimikromini na blbem miste) tzn. ze je to jenom na doma a tam nesrovnatelne lepsiho vysledku docilite normalnim mikrofonem, ale treba na nejake rychle dema to pouzivam,
řezání do lubů je samozrejme subjektivni zalezitost, jednomu nevadi, druhemu velmi,
ale ty netopýří chýry o omezovani rezonancí prosím jenom na HiFi nebo sběratelská fóra, ano?
Externí preamp je funkční řešení, právě pro lidi co nechteji moc montovat a řezat do kytar.
Akorát to jsou krabičky navíc, což spousta akustiků nemá v oblibě.
skončím (jako vždy) tím, že snímač je vždycky jenom snímač a nikdy se nevyrovná ani průměrnému mikrofonu o lidském uchu ani nemluvě.
Jenomže jak jinak řešit tohle znásilňování fyziky (akustická kytara kterou dobře slyší tisíce diváků)?
Zrovna dnes jsem si nechal přelepovat (oboustranka místo žvýkačky = víc výšek)
https://www.thomann.de/cz/schatten_desi ... 447015.htm
A zkoušel v dokončované barytonce
https://www.thomann.de/cz/schatten_desi ... pickup.htm
tuhle značku doporučuju vaší pozornosti, momentálně ozvučuju kytary kombinací Schatten + magnet
PS: jestli si dobře pamatuju, tak Furch Masters Choice je marketingová nápověda jak si člověk který nemá jasnou představu, vybere z dané série nástroj, který určitě funguje, takové to doporučení číšníka co si máte dát, když nevíte. A je to převažně o kombinaci dřev, co podle Furcha funguje.