Kytary Ovation

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
bethowen

Kytary Ovation

Příspěvek od bethowen »

NO asi to bude pro vás irelevantní otázka, a proto docela počítám s tím, že mi téma zamknete, ale docela by mě zajímalo jestli se vůbec někde v České republicé dá sehnat kytara značky Ovation. Nemyslím tím typu ovation, jako napříklád stagg, ale opravdu značku Ovation, popřípadě kde, protože ať hledám jak hledám, nikde nic, ani nikdo nic neprodává.Bohužel jen na Amerických stránkách Děkuji za případné odpovědi :wink:
rocky77

Re: Kytary Ovation

Příspěvek od rocky77 »

Hnedle tady na Hudebním bazaru jeden je: http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
shoooter

Příspěvek od shoooter »

bethowen píše:NO asi to bude pro vás irelevantní otázka, a proto docela počítám s tím, že mi téma zamknete, ale docela by mě zajímalo jestli se vůbec někde v České republicé dá sehnat kytara značky Ovation. Nemyslím tím typu ovation, jako napříklád stagg, ale opravdu značku Ovation, popřípadě kde, protože ať hledám jak hledám, nikde nic, ani nikdo nic neprodává.Bohužel jen na Amerických stránkách Děkuji za případné odpovědi :wink:
Třeba tady
http://www.muzikant.cz/search/index.php ... ea=ovation
Já bych to aleřešil tady
http://www.thomann.de/de/search_dir.htm ... on&x=0&y=0
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

V ČR Ovation prodávají na Muzikant.cz a Muziker.cz.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
prenoska

Příspěvek od prenoska »

ahoj, oživím téma kytary ovation a přidám svou zkušenost s ovation cs24-4, psal jsem recenzi na kytary.cz, tak ji
sem zkopíruji a třeba někomu pomůžu při výběru:

Dobrý den, kytaru mám krátce, mám z ní radost, je dobře zpracovaná, kupoval jsem ji na dálku, tak jsem ji nemohl vyzkoušet, na netu jsem našel názor, že akusticky nezní až tak dobře, ale to se mi nepotvrdilo, dá se z ní vyloudit vynikající zvuk, zní opravdu hezky, taky jsem měl obavy jestli ten lyrachord lavor není moc mělký, je pravda, že po stranách je mělčí a rozšiřuje se směrem ke středu těla, je takový vyboulený, jinak kytara má nastavený spíš vyšší dohmat, ale na fóru píšou, že je sedlový pražec podložený a stačí to podložení vytáhnout a dohmat si snížit, nemohu to potvrdit z vlastní zkušenosti, zatím jsem to nezkoušel, krk je pohodlný, vyhovuje mi, je spíš úzký což je pro moje silnější prsty trochu problém, ale dá se na to zvyknout, hraní přes aparát jsem zatím nezkoušel, jen používám ladičku, na kterou jsem si chvilku zvykal, kytara ladí v oktávách, struny jsou také z těch lepších (potažené bronzové daddario exp11), prostě spokojenost, doufám že kytara nějakou tu dobu vydrží
jelisek

Příspěvek od jelisek »

Po velmi dlouhé době od předchozího příspěvku se připojím se svou trochou do mlýna. Mám Ovationa, model 24-4 už cca. 4 roky. Tento model se nyní cenově pohybuje kolem 11 000 Kč a dá se koupit na několika eshopech např. Kytary.cz, Muziker.cz nebo na Thomann.de. Má masivní smrkovou ozvučnou desku a Lyrachordová záda (něco jako laminát) střední hloubky. Výroba je dle mého míněn někde v Číně, americké nebo korejské Ovationy jsou výrazně dražší. Jinak co se týče kvality zpracování, nenašel jsem žádný problém.

Kytara hraje "na sucho" docela hlasitě. Když zvuk porovnám s mojí Dowinou (Rustica DCE-S 2017), pak zvuk Ovationu je hodně kultivovaný, ale nemá tak hezkou barvu. Tak nějak méně "žije". Také basy má Dowina výraznější. Na druhou stranu má Ovation delší sustain, především v basech. Jak na sucho, tak na aparát je celkové zabarvení zvuku jednoduše řečeno "ovationovské" tj. je tam něco, co z jiného typu kytary asi nedostanete. Kdo poslouchá některé nahrávky ze 70. a 80. let, což byl asi vrchol slávy této značky, najde to tam.

Co se týče praktického používání, jde o velice příjemnou kytaru, tedy pokud vám nevadí tvar krku, tuším, že se tomu říká "modified V". Horší je, že zaoblená záda kytary na zaoblené břicho (moje) tak docela nepasují. V sedě pomáhá zdrsnění povrchu zadní části. Při hraní kytara tolik nesklouzává. Musím dodat také jednu její "supervlastnost". Ovation výborně drží ladění a to i při změně okolní teploty. Bez většího rozladění snese přenesení přes "venkovní chladničku" do vyhřáté místnosti. Pokud totéž udělám s Dowinou, můžu ladit znovu.

Asi jako u všech kytar velice doporučuji odzkoušet na živo "v krámě". Ovation jednoduše nemusí sednout každému. Ale to asi platí pro všechny kytary.
himself

Příspěvek od himself »

Se zájmem jsem si to přečetl, protože kdysi dávno jsou Ovationa chtěl, protože na něj hrál Pavel Dobeš :)
Každopádně bych doporučil kromě zdrsnění zad kytary zdrsnění vlastního břicha.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jelisek píše: 7.03.2023 15:22 ...ale nemá tak hezkou barvu. Tak nějak méně "žije".
jj, to není vada ale vlastnost, jak by řekl markeťák :)
je to kvůli těm zádům, které se aktivně neúčastní procesu tvorby zvuku (na rozdíl od akustické kytary)
je to vlastně vývojová slepá ulička, kdy už staří řekové mastili svoje lyry ze želvích krunýřů (protože to bylo samozřejmě nejjednodušší) a pak se to tupě konzervativně táhlo stovky let, protože přece "ti staří znalci dobře věděli proč to dělají", ne?
Včetně komicky složité pozdější výroby těch boulí z různých dřevěných pásků, o famozní ergonomii ani nemluvě. Až konečně někoho drzého s kulama napadla flat back konstrukce a odstartovala nová éra.

Až jednoho inženýra už letectví nudilo, tak se rozhodl vyrabet kytary :)
pouzil tuhle zastaralou konstrukci, ale z lyrachordu (imho je uplne fuk z ceho to je, ale lyrachord zní tak vznešeně) a doplnil technickýma vychytávkama, jednak aby se odlišil, a druhak aby dramaticky zjednodušil výrobu. Což ostatně vzpomenou i místní pamětníci na začatky nejenom Furcha, protože skoro každej měl nějakého kámoše modeláře co tvaroval laminát.

Ale aby nevznikla mýlka, ja mam ovationy rád a byla to moje první lepší kytara, na kterou jsem hrál hodne dlouho. A ta jejich "neživost" je na pódiu naopak výhoda, protože se daleko jednodušeji zvučí.
Ostatně taky proto se tenkrat tak prosadily...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Pánové, hraju hlavně elektrické nástroje, proto se radši zeptám úplně po lopatě: Vyrábí někdo typ kytary Ovation jako low-cost?
Pokud si pamatuju, v osmdesátých letech existovaly kytary Applause, což byly levnější kytary tohoto typu.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

spousta čínských značek, namátkou Harley Benton, Tenson, Dimavery, Stagg,
klíčové slovo na vyhledávání je "roundback"
dnes nejsirsi nabidka HB u thomanna nebo Gear4Music u gear4music :)
(vetsinou jsou to hrozné krámy :))
ale uz i "original" Ovation (Celebrity atd) poridis lehce pres 10
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Díky za tip, jakožto v angličtině ne příliš zběhlý (návod atd. jakžtakž zvládnu, s plynulou konverzací spíš nic než moc...) by mě roundback nenapadl, ačkoli logiku to má. Stagg a Dimavery znám z elektrik a teda raději neé, ovšem Harley Benton mám k plné spokojenosti tele, takže začínám mít favorita, až na mě zase půjdou roupy. Abych vysvětlil, proč Harley Benton a ne něco dražšího: do basy jakožto svého hlavního nástroje jsem ochoten investovat i více, kytaru spíš trápím, než že bych na ni nějak moc hrál, takže se držím při zemi.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“