Marshall JMP-1+ Rocktron Replifex
Pravidla fóra
Marshall JMP-1+ Rocktron Replifex
Zdravím všechny, asi je to už několikrát řešené téma, ale potřeboval bych poradit od zkušených, jak namapovat přepínání kanálů a zároveň efektů. Mám midi pedál od microdesignum a za boha nemohu přijít, jak namapovat přepínání. Vím, že je to přes tlačítko MAP na Marshallu k, ale tím jsem skončil.
Děkuji za každou radu.
Honza
Děkuji za každou radu.
Honza
Marshall JMP-1 preamp
Marshall 9200 Mono Block Power amp
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7
Ibanez RGDIX7MPB
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7
Ibanez RGDIX7MPB
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marshall JMP-1+ Rocktron Replifex
Který přesně pedál od Microdesignum máš?
Přepínání na Rocktron-u ti funguje?
Díval ses do manuálu Marshall-u?
Jak máš zapojené MIDI kabely?
Díval ses do manuálu Marshall-u ohledně nastavení MIDI/mapování apod.?
Přepínání na Rocktron-u ti funguje?
Díval ses do manuálu Marshall-u?
Jak máš zapojené MIDI kabely?
Díval ses do manuálu Marshall-u ohledně nastavení MIDI/mapování apod.?
Hraju na kytary a mašinky
Procházel jsem všechno. Midi pedál mám microdesignum Grande. Ten mám přes midi kabel do Marshallu a Rocktron mám zapojený do Marshallu přes efektovou smyčku. Přepínání kanálů na zesilovači mi přes přepínač normálně funguje, ale mapování efektů z rocktronu prostě nemůžu vymyslet.
Marshall JMP-1 preamp
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7
Ibanez RGDIX7MPB
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7
Ibanez RGDIX7MPB
Máš s midi pedálem propojen i Rocktron? Z toho co jsi napsal to působí že ne...chandyl píše: 4.03.2023 9:30 Ten mám přes midi kabel do Marshallu a Rocktron mám zapojený do Marshallu přes efektovou smyčku. Přepínání kanálů na zesilovači mi přes přepínač normálně funguje
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Ano mám Marshall propojený přes midi thru do midi in v rocktronu. Taky jsem ještě zjišťoval, jestli nemá být v Marshallu v midi Out. Máš s tím zkušenost? Diky
Přikládám foto zapojení.
Marshall JMP-1 preamp
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7
Ibanez RGDIX7MPB
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7
Ibanez RGDIX7MPB
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je potřeba si v daném případě uvědomit, že MIDI data jdou takto z pedálu do Marshall i do Rocktronu. Z Marshall do Rocktronu již ne (protože MIDI Thru).
Je to takto správně?
Pokud by bylo potřeba, aby Rocktron reagoval na MIDI Data Z Marshallu, je potřeba na Marshallu zapojit kabel do MIDI Out.
Poklud by to mělo reagovat na oboje MIDI data (pedál + Marshall), musel by umět Marshall režim "MIDI Merge", kdy obvykle MIDI Out je "sloučený" Out+Thru. Pokud tento režim neumí, není to za daných okolností řešitelné - bez dalšího HW.
P.
Je to takto správně?
Pokud by bylo potřeba, aby Rocktron reagoval na MIDI Data Z Marshallu, je potřeba na Marshallu zapojit kabel do MIDI Out.
Poklud by to mělo reagovat na oboje MIDI data (pedál + Marshall), musel by umět Marshall režim "MIDI Merge", kdy obvykle MIDI Out je "sloučený" Out+Thru. Pokud tento režim neumí, není to za daných okolností řešitelné - bez dalšího HW.
P.
Tak kdyby byl problém jen v tomhle, že mám midi mezi marshallem a rocktronem špatně zapojený, bylo by to super. Zítra zkusím prepichnout v Marshallu do midi Out a vyzkouším.
Máte ještě zkušenosti, jak co nastavit v Marshallu při mapování? Nastavuje se In, To a Out.
Chápal bych logicky, že IN bude bank na midi, TO bude kanál na Marshallu a OUT bude kanál v rocktronu, ale jestli je to tak správně.
Díky.
Máte ještě zkušenosti, jak co nastavit v Marshallu při mapování? Nastavuje se In, To a Out.
Chápal bych logicky, že IN bude bank na midi, TO bude kanál na Marshallu a OUT bude kanál v rocktronu, ale jestli je to tak správně.
Díky.
Marshall JMP-1 preamp
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7
Ibanez RGDIX7MPB
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7
Ibanez RGDIX7MPB
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle me jsou dva zpusoby:
1) Marshall MIDI Thru > Rocktron MIDI IN - v tomto pripade se posila vse, co jde z MIDI pedalu do obou zarizeni. Nevim, jestli ten MIDI pedal umi posílat vic prikazu naraz:
1a) umi - v tom pripade na jednom kanalu posilas příkaz do Marshallu a na druhem do Rocktronu
1b) neumi - v tom pripade musíš mit presety tak, aby program 1 na Marshallu odpovídal programu 1 na Rocktronu
2) Marshall MIDI Out > Rocktron MIDI IN - tady musíš (podle manualu) nastavit, co ma Marshall posilat za data - napriklad pokud na IN dostane program change 1, tak ma dal poslat program change 2
V obou případech si zkontroluj, jak mas nastevene MIDI kanaly a co vlastne pedal vysílá za příkazy a co obě dve zarizeni přijímají. Melo b se jednat o "program change".
Dnes nejsem na PC, zitra se muzu vic mrknout do manualu.
1) Marshall MIDI Thru > Rocktron MIDI IN - v tomto pripade se posila vse, co jde z MIDI pedalu do obou zarizeni. Nevim, jestli ten MIDI pedal umi posílat vic prikazu naraz:
1a) umi - v tom pripade na jednom kanalu posilas příkaz do Marshallu a na druhem do Rocktronu
1b) neumi - v tom pripade musíš mit presety tak, aby program 1 na Marshallu odpovídal programu 1 na Rocktronu
2) Marshall MIDI Out > Rocktron MIDI IN - tady musíš (podle manualu) nastavit, co ma Marshall posilat za data - napriklad pokud na IN dostane program change 1, tak ma dal poslat program change 2
V obou případech si zkontroluj, jak mas nastevene MIDI kanaly a co vlastne pedal vysílá za příkazy a co obě dve zarizeni přijímají. Melo b se jednat o "program change".
Dnes nejsem na PC, zitra se muzu vic mrknout do manualu.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co bych vyzkousel - zkus vsude na Marshallu (In, To, Out) na "1". Na obou nastav MIDI kanál 1. Pak na Marshallu i Rocktronu nastav preset jiny nez cislo "1". A potom na pedálu seslapni pedal, ktery posila Program change 1 a uvidis, co se změnilo.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Díval jsem se do manuálů a mělo by to být tak, jak jsem psal v bodě 2), postup by měl být takový
Pak už jenom zbývá nastavit to mapování, Marshall má 3 parametry, všude se bavíme o "program change" (PC):
- Marshall - nastav MIDI kanál na 1
- Rocktron - nastav MIDI kanál (RECEV CHANL) na 1
- Grande - nastav MIDI kanál na 1
- Zapojení Grande (MIDI OUT) > Marshall (MIDI IN) + Marshall (MIDI OUT) > Rocktron (MIDI IN)
Pak už jenom zbývá nastavit to mapování, Marshall má 3 parametry, všude se bavíme o "program change" (PC):
- IN - PC na vstupu
- TO - PC na který se má převést = který preset na Marshallu se má nastavit
- OT - PC, který se má poslat dál = který preset se nastaví na Rocktronu
- Na daný pedál nastav, aby posílal PC=3
- IN - nastav "3"
- TO - nastav "2"
- OT - nastav "6"
Tak na tuhle odpovědět jsem čekal tak dlouho a konečně přišla
Fakt moc děkuju, zítra pojedu do zkušebny to přesně takhle vyzkoušet. Ve finále jsem jsem sám došel přesně k tomuhle stejnému postupu, ale jen s tím rozdílem, že mám Marshall do rocktronu přes midi Thru a ne Out. Zítra přepíchnu do Out a věřím, že to mapování bude fungovat.
Zítra večer ještě napíšu, jak sem dopadl
.
Zítra večer ještě napíšu, jak sem dopadl
Marshall JMP-1 preamp
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7
Ibanez RGDIX7MPB
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7
Ibanez RGDIX7MPB
Tak jsem lidí konečně vyzkoušel ve zkušebně vaše rady a konečně vše funguje, už si mapují jednotlivé banky a kanály z Marshallu a rocktronu dohromady.
Všem moc děkuji za potřebné rady.
Všem moc děkuji za potřebné rady.
Marshall JMP-1 preamp
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7
Ibanez RGDIX7MPB
TC Electronic G-Major 2
Coffee Lungo 4x12
Schecter Hellraiser C-7