Zvuk snímače v různých kytarách

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Honza B

Zvuk snímače v různých kytarách

Příspěvek od Honza B »

Před časem jsem si do své Schecter C6 Deluxe (lipové tělo, kobylka TOM, struny skrz tělo) koupil kobylkový snímač Dimarzio Titan, naproti původním továrním snímačům kytara nádherně ožila a spokojenost předčila očekávání. Až tak moc že jsem se rozhodl do svojí záložní kytary rozhodl koupit stejný snímač.

Moje záložní kytara je levnější Harley Benton Les Paul (tělo topol, kobylka TOM ale se struníkem) a po instalaci tohohle nového snímače jsem byl až rozčarován že ty kytary hrajou úplně jinak :-D což nebyl záměr. Čekal jsem že to bude jiné ale ne až tak moc. Po tomhle jsem se tedy rozhodl že si koupím jinou záložní kytaru abych do ní to druhé Dimarzio dal, nicméně tady prosím forum o radu.

Rozhoduju se mezi Cort KX100 (pevná kobyla, lipové tělo) nebo Jackson JS22 (jednozvratné tremolo, tělo topol) - co z těchhle dvou kytar bude blíž tomu Schecteru po instalaci stejného snímače - resp. myslíte že to například vyjde nastejno protože je to taky superstrat a ta předchozí byla Les Paul. Nebo se mám dívat na materál těla, způsob uchycení strun. Záměr je aby zvuk těch kytar byl co nejpodobnější když už tam chci mít stejné snímače.
torst

Re: Zvuk snímače v různých kytarách

Příspěvek od torst »

Mám podobnou zkušenost. Koupil jsem kopii LP Vintage, u kobyly Duncan SH4. A byl příliš basový, zvuk byl takový chuchvalcovitý. Lespauly basují, takže vyžadují adekvátní, odbasovanější snímač. Takže si posuď, co je tomu Schecteru podobnější. Jsem línej googlit.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

A není lepší koupit druhou kytaru Schecter z bazaru? Je jich tam pár na výběr...
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Za mě má kobylka daleko větší vliv na zvuk než dřevo nebo tvar. Obě tvé kytary mají struny uchyceny pevně k tělu, ale ten Schecter má za kobylkou struny delší. Takže rezonují jinak. Ale taky bych nečekal, že bude rozdíl "rozčarování"-hodný. Šel bych na to takto:
1) Nahrát obě kytary, prohodit snímače a nahrát znovu. Pro ujištění, že ten rozdíl přecejen není ve snímačích.
2) To co píše pavel 815
3) Koupit jinou kytaru se stejným uchycením strun přes tělo

Koupí jedné z těch dvou kytar, které jsi zmínil s fenderovskými kobylkami se ten zvuk vydá zase úplně jiným směrem.
José

Příspěvek od José »

Ještě se dá pro pokus udělat na LP obraceny wraparound (tj spodem) a strunik dostat co nejbliz telu, dle mych zkusenosti to zvuk docela zjasni..
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“