BSG guitars

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Orfeus

BSG guitars

Příspěvek od Orfeus »

Zvažoval jsem, zda mám příspěvek umístit do linky ,,pochlubte se se svoji novou kytarou", ale došel jsem
k závěru, že značka BSG guitars je zde tak nějak opomíjená. Pokud bych měl popsat kvalitu zpracování,
tak je to cca na úrovni kytar Furch, nebo Taylor.Ale zvukově to naní ani Furch, ani Taylor, ani Martin.
Zvukově je to prostě BSG, tak trochu jiná, ale opravdu super. Majitel a výrobce Honza Šťovíček, je velice
skromný a sympatický člověk, se kterým se můžete bavit o čemkoliv. Počínaje kytarami, hudbou, sportem,
anebo fotografováním. Na hodnocení modelu se kterým se chci pochlubit jsem si nechal asi tři měsíce
odstup, aby to nezavánělo nějakou počáteční eufórií. Konkrétně mám na mysli model Grand Auditorium.
Přední deska špičkový alpský smrk, záda a luby indický palisandr. Prošlo mě rukama spoustu kytar, ale
žádná neměla tak perfektně zapravené pražce, jako kytary BSG. Ale co je na kytaře to nejleší, to je ten
nádherný zvuk. Měl jsem možnost několik měsíců hrát na dvanáctku od firmy BSG. Přední deska také
alpský smrk, zadní deska a luby ovankgol. A zvuk, no prostě nádhera. Možná tímto nadzvednu příznivce
kytar Furch. Jsou to super kytary, na několik jsem měl možnost hrát. Osobně jsem měl model Furch Red Pure.
Teď mám BSG a je to podle mě zvukově o kousek jinde. Tento názor berte jako subjektivní dojem.
P.S. Nejsem placeným agentem BSG guitars, jenom šťastný majitel suprové kytary, která dělá radost.
himself

Re: BSG guitars

Příspěvek od himself »

Zni to moc hezky a nadsene, ale bohuzel si z toho nedokazu odnest zadnou konkretni informaci... ale jasne, to jde u hodnoceni zvuku tezko.
Vim, ze jedna visela hodne dlouho na bazaru s komentarem, ze majitel presel na Martin.
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

himself píše: 30.07.2022 20:34 Zni to moc hezky a nadsene, ale bohuzel si z toho nedokazu odnest zadnou konkretni informaci... ale jasne, to jde u hodnoceni zvuku tezko.
Vim, ze jedna visela hodne dlouho na bazaru s komentarem, ze majitel presel na Martin.
Tak ono to asi ani nejde popsat tak, aby jsi poznal o čem to je, to si prostě musíš vyzkoušet.
Věř alespoň tomu, že to je spíš o porovnávání a o zkušenosti, než jenom o nadšení.
Alespoň malá ukázka:
https://www.youtube.com/watch?v=2lkBdY_aV4I
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jestliže BSG uz vyrobili víc než 1500 kytar a je to porad tady "opomijena" znacka,
tak ten problem bude asi jinde ;) https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/v ... -zpravy_mt
matne si vybavuju majitelovu nespokojenost s ceskymi zakazniky a ze se vicemene vyhradne orientuje na zahranici (uz si nevzpominam jestli to byl nejaky rozhovor, nebo neci komentar)
ale napr. Kinx na BSG hraje, takze treba prida nejake pribehy
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Pokud vím, tak u nás na jeho kytary hraje Honza Ponocný, Petr Henych, Xindl X.
https://www.youtube.com/watch?v=GzGu_-BAmTs
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Priznivec Furchu ti predevsim gratuluje ke spokojenosti s nastrojem. To je dulezitejsi, nez logo na hlave. Rad bych totiz veril, ze.mezi muzikanty stale plati "tvoje radost je i ma radost". Jeste jednou gratulace a uzivej.
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Prskyn píše: 31.07.2022 11:09 Priznivec Furchu ti predevsim gratuluje ke spokojenosti s nastrojem. To je dulezitejsi, nez logo na hlave. Rad bych totiz veril, ze.mezi muzikanty stale plati "tvoje radost je i ma radost". Jeste jednou gratulace a uzivej.
Tak už jsem si skoro myslel, že jsem si tímto příspěvkem pěkně zatopil a udělal si spoustu nepřátel.
Furchy jsou velice dobré kytary, hlavně některé modely. Na spoustu jejich kytar jsem měl možnost
si zahrát, některé i lehce seřídit. Já to mám tak nastavené, že ne vždy musím jít s davem. Ale hlavně
je to o tom, že člověk nemůže mít všechno. Někdy se musí něčeho vzdát, aby zase mohl poznat něco
jiného. Prostě, většinou každá zkušenost něco stojí, někdy bohužel i ta špatná. Ale tohle zrovna není
ten případ. Na závěr, nečekal jsem pochvalné reakce, chtěl jsem jenom otevřít diskuzi a vyměnit si
názory, popřípadě zkušenosti.
Díky moc za gratulaci a ať ti tvoje kytary dělají jenom radost.
himself

Příspěvek od himself »

Myslim, ze koupi kytary si fakt nepratele neudelas :)
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

himself píše: 31.07.2022 12:55 Myslim, ze koupi kytary si fakt nepratele neudelas :)
Neměl jsem na mysli koupí kytary, ale vytvořením nového tématu. Kytaru jsem zmínil okrajově.
Spíše jsem chtěl připomenout značku kytar BSG.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Dobrých kytar je dnes už spousty.
Je super, že si každý může vybrat co vyhovuje přesně jemu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Za me je BSG na vrcholu ceskych vyrobcu akustickych kytar. Mam OM cutaway Ovangkol - Cedr - Brazilian rosewood a je to nejlepsi akustika, co jsem kdy mel v ruce. aspon pro me. vpodstate to ukoncilo veskery GAS co se tyce akustickych kytar :) puvodne byla postavena pro Honzu Krizka, u nejz jsem si ji zamluvil az ji nekdy bude chtit davat pryc. Moc jsem tomu sance nedaval, nacez se ale pak z niceho nic tak stalo a ja tu kytaru ted mam ted. Uz jsem musel nechat vymenit prazce, je v ni dira na predni desce od trsatka, je proste hodne hrana, ja na ni ale proste nedam dopustit a jeste jsem v ruce nemel nic, co by mi prislo lepsi.
K poslechu napriklaz zde:

mel jsem pak od Honzy jeste chvili takovou jeho verzi PRS - kytara byla super, hrala spis jako LP nez PRS. Byla ale takova plnotucna - hodne tezka, vsechno tlusty vc krku, nakonec jsem ji prodal a dneska me to trochu mrzi, pac byla uplne paradni na podladeni.
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Takže pokračování diskuze o kytarách BSG, přesunuto z vlákna kytary Martin. Měl jsem nějakou dobu dvanáctku v provední dreadnougt, přední deska alpský smrk, záda a luby ovankgol. Krásně hratelná, fantastický zvuk. Lepší dvanáctku jsem v rukách neměl. Bohužel jsem ji z nějakých důvodů prodal, čehož dodnes lituji. Už druhý rok mám od BSG G-áčko. Přední deska taktéž výběrový alpský smrk, zadní deska a luby indický palisandr.Hmatník a kobylka skvělý, kvalitní eben, super zapravené pražce. Nebudu říkat, že jsem spokojený, protože to je slabé slovo. Zvuk se mě líbil už od začátku, takže jsem nečekal,že se ještě nějak zásadně rozehraje, ale čím déle ji mám, zvuk je stále lepší. Fakt je, že před rozhodnutím jsem zhlédl spoustu videí. Na pár z nich pro případné zájemce dám tip. Co se týká ceny, tak Honza Šťovíček zašle na požádání ceník. Kytaru si lze nakonfigurovat podle svých vlastních představ.
https://www.youtube.com/watch?v=xN47LC2hJ4E
https://www.youtube.com/watch?v=COEA0g-IDo4
https://www.youtube.com/watch?v=yGGJL6K-C9k
Naposledy upravil(a) Orfeus dne 20.03.2023 10:34, celkem upraveno 1 x.
smelina

Příspěvek od smelina »

Orfeus píše: 17.03.2023 10:58 Co se týká ceny, tak Honza Šťovíček zašle na požádání ceník. Kytaru si lze nakonfigurovat podle svého přání.
Díky za info!
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Enya X3 Pro Mini
himself

Příspěvek od himself »

Byl jsem s ním nedávno v kontaktu, ceník jsem si vyžádal. Pobavily mě ceny brazilského palisandru (a to, že je vůbec v nabídce).
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 17.03.2023 11:19 Byl jsem s ním nedávno v kontaktu, ceník jsem si vyžádal. Pobavily mě ceny brazilského palisandru (a to, že je vůbec v nabídce).
No jednu má dokonce v galerii http://www.bsguitars.cz/kytary-bsg-P-33 ... d-119.html
O ceník jsem si tedy napsal, tipuji tu Brazílii na nějaké vyšší desítky tisíc?
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Enya X3 Pro Mini
himself

Příspěvek od himself »

Má tam rozdělení myslím podle materiálu zadní desky. Všech minimálně dvacet dřev je (cena kytary) kolem 2-4 tisíc euro, brazilský palisandr je 12 :D
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Za mě, myslím že ceny jsou cca srovnatelné s Furchem. U té Martinky jsem viděl zadní desku a luby indický palisandr.
Tak ten nepatří mezi úplně nejdražší, tam si myslím, že by BSG byla určitě lacinější. Já osobně preferuji spíš střídmější
zdobení, žádná perleť atd. To radši ty peníze investuji do lepšího materiálu tam, kde to může ovlivnit zvuk. Ale pokud
se nepletu, tak Martin dělá i dost modelů v mahagonu, který patří v dnešní době k těm levnějším. Samozřejmě, pokud
se jedná o exotická a předražená dřeva, jako třeba santos, macassar, amazon rosewood, tak tam je cena úplně někde
jinde. Takový kousek jsem sice v ruce neměl, ale slyšel jsem hrát. Alespoň pro mě zážitek.
smelina

Příspěvek od smelina »

Orfeus píše: 17.03.2023 12:39 Za mě, myslím že ceny jsou cca srovnatelné s Furchem. U té Martinky jsem viděl zadní desku a luby indický palisandr.
Tak ten nepatří mezi úplně nejdražší, tam si myslím, že by BSG byla určitě lacinější. Já osobně preferuji spíš střídmější
zdobení, žádná perleť atd. To radši ty peníze investuji do lepšího materiálu tam, kde to může ovlivnit zvuk. Ale pokud
se nepletu, tak Martin dělá i dost modelů v mahagonu, který patří v dnešní době k těm levnějším. Samozřejmě, pokud
se jedná o exotická a předražená dřeva, jako třeba santos, macassar, amazon rosewood, tak tam je cena úplně někde
jinde. Takový kousek jsem sice v ruce neměl, ale slyšel jsem hrát. Alespoň pro mě zážitek.
Indický palisandr je myslím dneska standardně používané a ověřené dřevo. Mahagon nemám rád. Zkusím poptat nějakou základní konfiguraci asi v parlor velikosti se stařenou přední deskou, rybí kostí, vločkama na hmatníku a uvidím, co z toho vzejde.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Enya X3 Pro Mini
himself

Příspěvek od himself »

V létě bych se za ním chtěl rozjet, až bude mít něco na skladě, abych "to zažil". Co se týká dřev, tak smrtka/palisandr. Klasika.
Docela mě mimochodem zajímá javor na zadní desce, je to taková přehlížená varianta, ale přitom se to dá najít i na hodně drahých kytarách.
Ještě mě v poslední době zaujaly Salz Guitars (Praha).
Např. tady https://www.youtube.com/watch?v=Dyp5ZSX ... alzGuitars
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Co se týká javoru, tak plný souhlas. Pokud se to umí, je to trochu jiný svět. V javoru mám taktéž provedení GA.
Ta není od BSG, ale od pana Michálka, firma JM. U téhle kytary se dohmat nehne, ať je sucho, nebo vlhko. Perfekktní
zpracování a zvuk, to se musí slyšet. Něco podobného, ale s jiným provedením hlavy má třeba Petr Bende, viz
krátká ukázka. Prémiový alpský smrk, a špičkový javor.
https://www.youtube.com/watch?v=y8gHpjmUiQc
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“