Doteď mám Superstrata Washburn za pár peněz, H-H s TOM kobylkou a chtěl bych se posunout. Vyzkoušel jsem několik kytar a časem jsem zjistil jaký je to rozdíl v hratelnosti a zvuku. Na Les Paula se mi hrálo hrozně dobře ale to tělo mi přišlo hrozně neohrabané, hraju pouze doma a většinou v sedě, protože ve stoje mi to tolik nejde. Na pár dní jsem měl půjčeného Squier strata. Hrozně mi sedí ten hmatník, oproti mé kytaře se mnohem lépe vytahují struny a přijde mi pohodlnější.
Co je ale pro mě hrozně problematické je pohodlí pravé ruky. U TOM kobylky se dalo krásně opřít. Tady mi přijde že teď nějak nemám kde. Nevím jestli zrovna kousek který jsem měl půjčený má špatně seřízený dohmat a výšku snímačů ale několikrát se mi stalo že jsem zavadil trsátkem o středový snímač, také když víc "máchám" rukou tak si šáhnu na poťák. Prostě mi tam ty věci nějak zavází, to se mi u LP nebo mého superstrata nikdy nestalo. Mám jen špatnou techniku a je to o zvyku nebo se vám to také někomu stává?
Dá se sehnat v rozmezí 9-20 tisíc, spíš strat/superstrat ideálně s průchozím krkem/lepeným a pevnou kobylkou(nechci si přidělávat problémy) v kombinaci H-S? Hrozně se mi líbí čistý zvuk singlu ale u kobylky bych ocenil HB na tvrdší věci. Chtěl bych si koupit raději jednu pořádnou kytaru s co nejširším spektrem využití než kupovat levenějšího strata se singlama a k tomu něco s HB. Gibson kytary mi přijdou takové poctivější bytelnější, prostě kus materiálu. Oproti Fenderu s dutinou, šroubovaným krkem a pickguardem. Ty ale zase vedou ergonomií těla.
Výběrem trávím už několikátý týden a stále se k ničemu nemůžu dopracovat. Nebráním se ani něčemu staršímu. Na jednu stranu čtu a vidím jak spousta lidí tvrdí že mezi kytarama za 10 a za 20 tisíc není velký rozdíl, na druhou stranu nechci šlápnout vedle a koupit něco zbytečně nekvalitního a pak měnit polovinu kytary.
Myslel jsem si že zdrhnu ke Squieru/Fenderu, ale moje nová zkušenost mě docela děsí, u Ibanezu se třemi snímačemi a pickguardem se toho bojím taky.
Předem děkuji za všechny rady.