Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
Málo časté je srovnání OOM.
U mě teda Larivka vyhrává na celé čáře.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Já jsem to jen proletěl, nemaje v práci slušný zvuk, ale večer na to ještě mrknu. Zdálo se mi, že tam vidím furt takové šolichání bříškama prstů, které o zvuku moc neřekne. Ale jsem zvědav, Larivée je sympatická značka.
Larrivée prodávají u Humla, kdybyste to náhodou přehlédli
Takže možná umí dovoz celé jejich řady. To video je teda hrozné, nebo alespoň u mě to zní příšerně. Pominu výběr skladby, každý má svůj vkus, takže to pohanit by nebylo fér... Co si ale myslím je, že tahle hra nahými prsty moc Furchům nesedí. Hrát to někdo jiný třeba nehty nebo prstýnkem, tak to bude znít úplně jinak.
Naposledy upravil(a) smelina dne 20.03.2023 21:13, celkem upraveno 1 x.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Jan Fišer 00 Nylon
Tak jsem si to znovu pustil na slušném zvuku a musím souhlasit se sebou a se smelinou. Je to hrozný :/
Nicméně vybrali bych si Larivée.
Nicméně vybrali bych si Larivée.
Neposlouchal jsem to celé, ale tady se mi asi víc líbil zvuk z Martina.
Srovnání Furcha za 61.500,- a Martinky za 92.600,- ? Víc by mě tedy zajímaly testy kytar ve stejných cenových relacích. Více než 30.000Kč. je dost velký rozdíl - aspoň pro mě 
Ten cenový rozdíl je tam záměrně, a je to hlavně o tom, jaký ten rozdíl je.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Vzhledem k nákladům na lidskou sílu bych řekl, že Martinka za 92 je vlastně levnější kytara, než Furch.
Tak to vysvětluj peněžence...či manželce...himself píše: 31.03.2023 10:01 Vzhledem k nákladům na lidskou sílu bych řekl, že Martinka za 92 je vlastně levnější kytara, než Furch.
Manželka nemá vůbec tušit kolik máš kytar, natož vědět kolik staly...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Rovnako ako ty nemáš nemáš tušiť koľko stáli jej boty a kabelky 
Jenže v kontextu amerického zákazníka je +- $2800 vs $3400, což sice stále není stejná cenová liga, ale ne tak brutus rozdíl, jako u nás.Ahasver píše: 31.03.2023 9:19 Srovnání Furcha za 61.500,- a Martinky za 92.600,- ? Víc by mě tedy zajímaly testy kytar ve stejných cenových relacích. Více než 30.000Kč. je dost velký rozdíl - aspoň pro mě![]()
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Jan Fišer 00 Nylon
Chápu, ale já jsem český zákazník, americký je mi putnasmelina píše: 2.04.2023 19:06Jenže v kontextu amerického zákazníka je +- $2800 vs $3400, což sice stále není stejná cenová liga, ale ne tak brutus rozdíl, jako u nás.Ahasver píše: 31.03.2023 9:19 Srovnání Furcha za 61.500,- a Martinky za 92.600,- ? Víc by mě tedy zajímaly testy kytar ve stejných cenových relacích. Více než 30.000Kč. je dost velký rozdíl - aspoň pro mě![]()
Nevím pánové, kdy jste byli naposledy ve Státech, ale věřte mi, že pro průměrného Američana jsou obě kytary již luxusním nástrojem. Nesmíte věřit bulvárním televizím, běžný život je tam extrémně drahý a mít nebo nemít volných 2 - 3k USD je pro naprostou většinu lidí silné téma. Žije se tam na dluh...
PS: ke srovnání... universálnější mi přišel Martin, zvukově bližší pak Furch.
PS: ke srovnání... universálnější mi přišel Martin, zvukově bližší pak Furch.
Když jsem si koupil Matonku, říkal jsem si, že to je drahý nástroj. Pak jsem zjistit, že to je (jestli se nepletu) za cca 2/3 průměrné australské mzdy.
To je jako u nás koupit Furcha za 25, nebo tak nějak, no ne?
To je jako u nás koupit Furcha za 25, nebo tak nějak, no ne?
No jo, bez hypotéky, auta na splátky a jiných prostředků pro přežití ano, ale...???