Yamaha YDP 145
Pravidla fóra
Yamaha YDP 145
Dobrý den prosím o radu - mám piáno Yamaha YDP 145, propojení s PC kabelem usb - umím nahrát midi do PC pomocí programu Audacity, funguje to dobře, nedaří se mi nahrát midi zpětně do piána - kde dělám chybu ?? Pokud mi někdo poradí, budu rád - Pavel
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Yamaha YDP 145
Rozumím tomu správně tak, že "nahrát zpětně do piana" znamená, že se pustí v Audacity přehrávání té MIDI stopy a piano nic nehraje?
P.
P.
z piána se nahraná stopa ozývá, mám na mysli aby se toto i nahrálo do paměti piána (z piána je pak jednodužší spouštění / i zrychlení či zpomalení tempa např. při nácviku)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se obávám, že nelze. Je tahle varianta popsaná v manuálu?
P.
P.
popsaná není - ale manuály nejsou vždy OK
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No - to sice nevím, kde jste vzal, ale OK. Takže pokud to nevyvrátí nějaký majitel YDP-145, tak to nejde. Napadá mě zkusit postup záznamu hry, který tam popsán je - jestli by to náhodou nefungovalo i pro MIDI data zvenku 
P.
P.
postup záznamu hry takhle na nahrání MIDI z PC nefunguje, k tomu manuálu - dle mého by mohlo být popsáno více - např. jsem tam nikde nevyčetl ale vyzkoušel, že nahraná skladba (ať už n nabídky, nebo individuálně) může měnit tempo, pokud v průběhu přehrávání přidám/uberu na metronomu. Velice děkuji za konzultaci a Váš čas, který jste mi věnoval svými zkušenostmi - mnoho radosti z hudby přeje Pavel Vrátný
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda, že jsem neporovnával českou verzi oproti originálu. Pokud by se to nelišilo, tak ano - není-li v manuálu popis funkcionality, která by se nedala zařadit mezi "skryté" (což jsou ale pak už věci, které normálního uživatele nezajímají - využijí je jen opravdu experti), tak souhlasím s tím, že to není ze strany výrobce správně připravené.
Pokud je ta absence jen v CZE verzi manuálu, tak je to chyba překladatele
Díky za info o prozkoušení navržené "finty" - myslel jsem si to, ale určitě mělo smysl to vyzkoušet
Držím palce v další práci s nástrojem!
P.
Pokud je ta absence jen v CZE verzi manuálu, tak je to chyba překladatele
Díky za info o prozkoušení navržené "finty" - myslel jsem si to, ale určitě mělo smysl to vyzkoušet
Držím palce v další práci s nástrojem!
P.
Po USB se dá posílat midi i wave. Audacity je wave editor. Tudíž se domnívám, že pomocí Audacity nenahráváš midi data, ale wave data. A z nich už midi zpětně nevytvošíš a do kláves nedostaneš.PpVv59 píše: 20.03.2023 9:11 Dobrý den prosím o radu - mám piáno Yamaha YDP 145, propojení s PC kabelem usb - umím nahrát midi do PC pomocí programu Audacity, funguje to dobře, nedaří se mi nahrát midi zpětně do piána - kde dělám chybu ?? Pokud mi někdo poradí, budu rád - Pavel
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, no...přezkoumávat ještě navíc po uživateli, jestli ví, co píše (případně kontrolovat program, který znám jen podle názvu, jestli umí to, co uživatel píše) - to je fakt už nad mojí ochotu dělat 
Ale je dobré vědět, že jednoho někdo v pohodě zastoupí
P.
Ale je dobré vědět, že jednoho někdo v pohodě zastoupí
P.
Tak i já už ten editor nějaký pátek neviděl a instalovat si ho nehodlám, plus má možnost pluginů, takže to píšu jen jako doměnku. Ruku do ohně za to nedám, protož kdysi měl plugin na konverzi midi souboru na audio za pomoci SF2 banky. Ale že by z něj někdo udělal realtime sekvencer se mi jeví nepravděpodobně.
A koukám, že to mají hezky zdokumentované. Takže nějaká podpora pro midi v Audiocity už existuje, ale umí pracovat jen s midi soubory, nikoliv s midi komunikací. https://wiki.audacityteam.org/wiki/Midi Pokud ta dokumentace není zastaralá, je už prakticky jisté, že přes to usb si pořídil audio záznam nikoliv midi záznam.